Het belang van buiten schilderen

Niet een fijne klus, vaak tijdrovend en stiekem best duur. En toch is het nodig. Kom voor advies naar de Thuisin winkel bij jou in de buurt!

Waarom kozijnen, gevel of schutting schilderen?

Omdat het moet (sorry)! Het is niet een jaarlijkse klus, de houten kozijnen, gevel, het houten hek of de blokhut schilderen is een flinke klus. Niet leuk maar het MOET. Je wilt namelijk niet dat de buren gaan roddelen over je ‘vervallen’ huis. Dat is namelijk het effect voor als je het niet doet, of niet laat doen. Kan je al gokken waar ik het over heb? Laten we er geen doekjes meer om winden: het schilderen van je woning.

Kostbaar bezit

Je steekt een vermogen in je huis als je het net gekocht hebt. Het is, voor de meeste mensen, het meest kostbare materialistische bezit. Waarom zal je het dan laten verpieteren? Even ter vergelijking. Je koopt een flinke auto. Je hebt vast al wel een merk, grootte en kleur in gedachten.

Spik-splintertje-nieuw en al na 1 kilometer is ie zo 10% minder waard. Met je huis is dat anders. Zeker in deze tijden waarin de huizenmarkt op z’n top is. En nog even verder door miepen over de auto. Die laat je toch ook niet helemaal roesten bij een deuk en die barst in je raam laat je als Speedy Gonzales maken (snel dus)? Waarom doe je dat met je huis niet?

Goedkoop is duurkoop

Lijkt net alsof ik met een vingertje wijs hè? Doe ik ook. Ik verbaas mij er namelijk over. Wel zoveel aandacht aan een auto, maar niet aan je huis. Je weet wel, dat kostbare bezit. Toch snap ik het. Tijd is een factor, geld is misschien nog wel een groter factor. Dat je even je portemonnee moet trekken is een feit.

Zorg er dan wel voor dat je je geld goed besteed. Je hebt in de verf markt nogal wat verschil in prijs en kwaliteit. Ook hiervoor geldt: goedkoop is duurkoop. Iets duurdere verf is nu eenmaal beter en je hebt er langer plezier van. Of sta jij het liefst om het jaar op de ladder met je kwast? Wat je het aller allerbeste kan doen, is een bezoekje brengen aan de Thuisin winkel. Daar adviseren we je op het gebied van verf, kwasten, schildertechnieken (ja echt), kleur, onderhoud van je kozijnen en meer. Een compleet verftechnisch advies voor een subliem resultaat, zo kan jij weer jaren vooruit.

Buiten schilderen door de vakschilder

Je hoeft zelf geen vakschilder te zijn om je raam- en deurkozijnen of ander hout buiten te schilderen. Wij geven je graag extra tips, lees ook: wat is het verschil tussen grondverf en lakverf.

Buitenlak van de beste merken

Doe jezelf vooral één plezier: laat je mooie woning niet helemaal verpieteren. Wanneer de lakverf begint af te bladderen van de raam- en deurkozijnen en je eerst verrotte plekken moet bijwerken met houtvuller duurt de schilderklus pas echt lang. Wij hebben buitenverf van onder andere:

Durf je het echt niet zelf aan?

Huis laten schilderen

Ben je echt geen klusser? Geeft niet, bij vele winkels is het ook mogelijk een schilder bij je verf te huren. Zo weet je 100% zeker dat die ene klus, waar je nooit geen zin in hebt, perfect wordt uitgevoerd. En nog een kleine tip: een goed onderhouden huis stijgt in waarde. Maar dat wist je vast al!

Bekijk onze service en diensten voor jou
Karin
Written by
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Net een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Voor jouw allerleukste, nieuwe interieur.

Read more about Karin