Warme vloeren in de koude maanden

Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in de koude maanden? Luca heeft ze voor je op een rijtje gezet in haar blog! Lees je mee?

Warme vloeren

Eigenlijk hè, is de tijd van het vele thuiszitten helemaal niet zó erg. Nu we toch geen kant op kunnen (mogen), kunnen we het net zo goed lekker knus en warm maken in huis. Zeker in de herfst. Dit is namelijk de tijd van kopjes thee, haardje aan, kroelen onder je plaid op de bank luisterend naar het gure weer buiten. Komt er dan nog weer een échte winter? Met sneeuw enzo? Want dan helpt de thee, het haardje en een plaid helemaal goed voor het sfeertje. Maar nog beter is een warme basis: de vloer. Wat zijn nu de warmste vloeren voor de koude dagen? Ik heb ze voor je op een rij gezet.


Warme vloer 1: tapijt

Tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd, staat met stip op nummer 1. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van tapijt in de woonkamer (heel eerlijk), maar zeker wel in de slaapkamer. Niks is zo ellendig als je opgewarmde voeten buiten de dekens te gooien en op een ijskoude vloer te plaatsen. Dat los je dus op met warme vloerbedekking zoals tapijt. Of het nu hoog- of laagpolig is; door de stof van het tapijt voelt het al gelijk veel warmer dan bijvoorbeeld laminaat.

Warme vloer 2: warme pvc vloer

En nu bedoel ik niet dat we voorverwarmde pvc-vloeren hebben. Al zal dat wel een te gek idee zijn trouwens (daar ga ik patent op aanvragen). Nee, warme pvc-vloeren zijn vloeren met een warme uitstraling. Met een mooie donkere houtstructuur bijvoorbeeld. Ook is pvc warmer dan laminaat, omdat het een ander soort materiaal is, dat zachter voelt. Ennn, wist je dat je wel een echt warme pvc-vloer kan krijgen? Met vloerverwarming. Beetje flauw natuurlijk, maar pvc-vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. So you know!


Warme vloer 3: karpet

Tadaa, het vloerkleed. De redder in nood in koude en hachelijke tijden. Want is jouw vloer nog niet bepaald toe aan vervanging, wat natuurlijk mogelijk is, dan is daar altijd nog het karpet. Net als tapijt is het niet van belang hoe dik, groot of zacht ie is, het is de stof die het ‘m doet. Zeker zo voor de bank, of voor je haard. Ik voorzie heerlijke knusse dagen in je huis.

Met deze tips moet je het vast redden in de komende koude maanden. Tenminste, laten we hopen dat die nog komen. Benieuwd naar alle opties voor warme vloeren? In onze winkels mag je alles voelen.

Kom langs in één van onze winkels
Dominique
Written by
Dominique

Blogger bij Thuisin. Ik inspireer je met mijn blogs op het gebied van interieur en trends! Lees je mee?

Read more about Dominique