Kozijnen zwart verven doe je zo!

Stoer of juist chique: donkere kozijnen. Thuisin is fan! Twijfel je nog? Lees dan onze blog en laat je inspireren!

Donkere kozijnen verven

Thuisin is fan. Of nou ja, ik ben fan. Geïnspireerd op de massief stalendeuren in gerestylede oude fabrieken. Industrieel to the max en volledig passend in bijna ieder interieur: de donkere kozijnen. Nu is niet iedere woning geschikt voor stalen kozijnen. Of je hebt simpelweg het budget niet. Dat budget was mijn probleem en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. En één van die alternatieven heb ik zelf toegepast en goedgekeurd. Ik heb namelijk mijn kozijnen zwart geschilderd.

Industrieel of chique?

Niet alleen om een industrieel sfeertje neer te zetten zijn de donkere kozijnen een optie. Ook in een chique en klassiek interieur zijn donkere kozijnen een hit. Voor mij ging het om een contrast. Bij lichte muren, lichte vloer, veel licht houten meubels had ik wel iets stoers nodig. En om het niet alleen bij de kozijnen te laten, heb ik ook een balk midden in de kamer (waar eerder en-suite deuren in zaten) zwart geschilderd.

Voorwerk verven

Bij het verven van je kozijnen moet je ze altijd goed behandelen voordat je gaat beginnen. Schoonmaken, ontvetten, schuren en in de grondverf zetten. Zelfs voor kunststofkozijnen heb je grondverf en verf om ze strak zwart te maken. Niks houd je meer tegen!

Zwarte kozijnen welke RAL kleur

Ben je er helemaal klaar voor? Gaan we over naar zwarte kozijnen buiten, of juist zwarte kozijnen binnen? Wat dacht je van allebei. Schilder je kozijnen grafietzwart met RAL 9011. Laat deze kleur mengen bij jouw Thuisin winkel. in de buurt. Deze grafietzwarte kleur is perfect voor jouw kozijnen. Strak, stoer, stijlvol en vooral heel erg mooi.

Terugverdientijd en rendement op investering

Ontdek de terugverdientijd en het rendement op investering van screens! Naast energiebesparingen en temperatuurregulatie bieden screens verhoogde privacy en bescherming tegen schadelijke uv-stralen. Maar er is meer! Ze kunnen ook de waarde van je huis beïnvloeden, waardoor je investering zich dubbel en dwars terugbetaalt. Bespaar op energiekosten, geniet van comfort, behoud je privacy en bescherm je interieur, terwijl je de aantrekkelijkheid van je woning vergroot. Met al deze voordelen is het tijd om te investeren in screens en te profiteren van de geweldige terugverdientijd en het rendement op je investering!

Laat je adviseren

Vergelijking met andere vormen van zonwering

Laten we eens kijken naar hoe screens zich verhouden tot andere vormen van zonwering:

Screens vs. rolluiken: kosten en functionaliteiten

Screens zijn betaalbaar en bieden extra voordelen zoals temperatuurregulatie en privacy. Rolluiken zorgen voor volledige verduistering. Kies stijvolle, functionele en betaalbare zonwering met screens!

Screens vs. zonneschermen: prijs- en installatievergelijking

Bij het vergelijken van screens met zonneschermen zijn zonneschermen vaak voordeliger in prijs en installatie. Screens zijn daarentegen strakker en moderner, terwijl zonneschermen een meer klassieke uitstraling hebben.

Screens vs. jaloezieën: verschillen in kosten en prestaties

Screens zijn iets duurder dan jaloezieën, maar ze bieden betere prestaties op het gebied van warmtewering en bescherming tegen uv-stralen. Bovendien zijn screens ideaal voor grotere raampartijen.

Welke zonwering bij jou past? Dat ligt helemaal aan jouw stijl! Wij staan klaar in één van onze winkels om je te adviseren.

Vergelijking met andere vormen van zonwering

Laten we eens kijken naar hoe screens zich verhouden tot andere vormen van zonwering:

Screens vs. rolluiken: kosten en functionaliteiten

Screens scoren punten op kosteneffectiviteit en bieden extra voordelen zoals temperatuurregulatie en privacy. Rolluiken daarentegen blinken uit in volledige verduistering. Dus, als je op zoek bent naar een coole, functionele en betaalbare zonwering, zijn screens de winnaar!

Screens vs. zonneschermen: prijs- en installatievergelijking

Bij het vergelijken van screens met zonneschermen zijn screens vaak voordeliger in prijs en installatie. Bovendien bieden screens een strakker en moderner uiterlijk, terwijl zonneschermen een meer klassieke uitstraling hebben.

Screens vs. jaloezieën: verschillen in kosten en prestaties

Bij het vergelijken van screens met jaloezieën zijn screens vaak iets duurder, maar bieden ze superieure prestaties op het gebied van warmtewering en bescherming tegen uv-stralen. Screens zijn ook geschikt voor grotere raampartijen.

Welke zonwering bij jou past? Dat ligt helemaal aan jouw stijl! Wij staan klaar in één van onze winkels om je te adviseren.

Frequently asked questions

Maak je geen zorgen, onderhoudskosten voor screens zijn over het algemeen minimaal! Screens zijn ontworpen met duurzaamheid en eenvoud in gedachten. Ze vereisen doorgaans weinig onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken met een zachte borstel of doek. Het is echter wel belangrijk om eventuele schade of defecten tijdig te laten repareren om de levensduur van de screens te verlengen. Met een beetje liefdevolle zorg zullen je screens vele jaren meegaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over grote onderhoudskosten. Zo kun je blijven genieten van de functionaliteit en stijl die screens aan je huis toevoegen, zonder gedoe!


Naast de aanschafkosten van screens kunnen er enkele extra kosten zijn om in overweging te nemen. Deze kunnen onder andere omvatten:

  1. Installatiekosten: Als je ervoor kiest om de screens professioneel te laten installeren, kunnen er kosten verbonden zijn aan de arbeid van de installateur.
  2. Aanpassingen aan het raam of de gevel: In sommige gevallen kunnen aanpassingen aan het raam of de gevel nodig zijn om de screens te kunnen installeren. Deze aanpassingen kunnen extra kosten met zich meebrengen.
  3. Onderhoudskosten: Hoewel screens over het algemeen weinig onderhoud vereisen, kunnen er kosten verbonden zijn aan periodiek reinigen of eventuele reparaties.

Het is belangrijk om deze mogelijke extra kosten mee te nemen bij het budgetteren en plannen van de installatie van screens als zonwering.


Natuurlijk zijn er alternatieven voor screens die vriendelijker zijn voor je portemonnee! Denk bijvoorbeeld aan zonneschermen, die een budgetvriendelijke optie bieden met hun eenvoudige luifels. Ook jaloezieën zijn een betaalbaar alternatief, met een traditionele uitstraling en toch enige bescherming tegen de zon. Het is belangrijk om je behoeften, budget en de gewenste functionaliteit in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste alternatief. Dus, als je op zoek bent naar een zonwering die past bij je budget, zijn er zeker opties beschikbaar die je kunt verkennen!


Absoluut! Het goede nieuws is dat er in sommige regio's subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn voor de aanschaf van screens. Deze subsidies stimuleren energie-efficiëntie en duurzaamheid in woningen en gebouwen. Door gebruik te maken van deze subsidies kun je een deel van de kosten van screens terugkrijgen, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te investeren. Het is de moeite waard om onderzoek te doen naar lokale, regionale of nationale subsidieprogramma's en energiebesparingsinitiatieven. Zo kun je niet alleen genieten van de voordelen van screens, maar ook profiteren van financiële ondersteuning. Een win-win situatie voor jouw portemonnee en het milieu!