Ons rapportcijfer is een 8,8 op basis van 1367 beoordelingen van klanten.

Klassieke stijl

Je bent gek op tierelantijntjes, maar toch met klasse. Barok meubels horen in jouw interieur, samen met hoge vazen die symmetrisch voor je ramen staan!
Kom alles te weten over de klassieke stijl bij Thuisin!

De klassieke stijl past helemaal bij jou!

Een stijlvolle trend vol met elegantie. Gaat jouw hart harder kloppen bij kroonluchters, plafond ornamenten en sierlijke ‘barok’ meubels? Zet je daarbij alles het liefst symmetrisch en vaak in tweevoud neer. Dan is deze klassieke stijl echt iets voor jou. De klassieke stijl gaat terug naar de tijd van de renaissance en schets zich door het ‘versierde’ interieur met rijke kleuren en fijne materialen. Denk daarbij aan velours, zijdestoffen, leren meubels en mooi afgewerkt hout.

Weet je nu al dat deze stijl helemaal jouw ding is en wil je graag in de winkel advies over de stijl met daarbij een plan welke producten daarbij passen? Maak dan snel een afspraak!

Kenmerken klassieke stijl:

  • Ronde en natuurlijk vormen
  • Barok
  • Symmetrie
  • Donker teak, koloniaal, gepolijst
  • Kersenhout
  • Donkere kleuren
  • Rustige kleuren
  • Lijsten langs het plafond

 

Tijdloos klassiek

De klassieke stijl blijft tijdloos. Je kan namelijk de stijl subtiel gebruiken door het toevoegen van kenmerkende vormen, zoals barok of rond en in kleuren. Een klassiek interieur gaat vaak samen met donkere kleuren. Denk aan dieprood, bruin, donkerpaars en natuurlijk zwart. Deze kleuren komen terug in de meubels, wandbekleding, gordijnen, vloeren en accessoires. Meubels zijn voornamelijk gemaakt van gepolijst hout in combinatie met sierlijke stoffen. Nooit strak afgewerkt, maar opgesmukt met tierlantijntjes.

Klassieke stijl bij Thuisin

Qua producten passen dikke stoffen vouwgordijnen, donkere vloeren, donkere- of poederkleurige verf kleuren mét een vleugje goud. Wat gelijk opvalt in een klassiek interieur is de wandbekleding, met vaak barok patronen op het behang.

Zorg ervoor dat alles op een logische en vooral symmetrische plek komt te staan, om de netheid en harmonie van de klassieke stijl toe te passen. Denk daarbij aan de eenheid in kleuren en materialen. Alles moet bij elkaar passen voor een geordend geheel.

Kleuren voor de klassieke stijl

In een klassieke stijl zie je veelal diepere kleuren in combinatie met rustige kleuren. Beige & wit zijn de lichtere varianten, blauw & zwart de donkere tinten. Deze kleuren kan je laten terugkomen op de wanden, je vloeren en in het grote meubilair. Door alleen met deze kleuren te werken in grotere gebaren krijg je weer die geordendheid terug in je interieur. Gaat het om kleinere materialen, zoals accessoires en kussens, dan kan je best werken met kleuren die ook passen bij de klassieke stijl. Denk daarbij aan groen of rood. Dan wel de diepere tinten van deze kleuren, zodat ze niet gaan schreeuwen. En met een beetje goud of zilver maak je je klassieke stijl nog net een tikkeltje luxer.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging