Ons rapportcijfer is een 8,8 op basis van 1370 beoordelingen van klanten.

Scandinavische stijl

Je bent gek op wit en voegt graag pastel tinten en licht hout toe aan je woning. Dan is de Scandinavische stijl helemaal iets voor jou. Kom alles te weten over de Scandinavische stijl bij Thuisin!

De Scandinavische stijl past helemaal bij jou!

Zachte kleuren en fijne stoffen. Veel licht met natuurlijk hout. Invloeden vanuit Scandinavië die wij ook hier in Nederland op een subtiele manier toepassen in ons interieur. En in Scandinavische landen zijn de winterse dagen enorm kort, dus zijn ze wel opzoek naar wat meer licht. Vandaar dat deze stijl, de Scandinavische stijl, op basis van wit is.

Kenmerken van de Scandinavische stijl

  • Pastel- en grijskleuren
  • Licht hout
  • Natuurlijk materialen
  • Kleine tafeltjes met accessoires
  • Schapenvachtjes
  • Poedertinten
  • Lijsten aan de muur
  • Gewei boven de haard

Neutrale Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is wat je de laatste tijd veel in interieurs terug ziet komen. Dat komt doordat deze stijl redelijk neutraal is. Als je al veel wit in huis hebt, dan kan je gemakkelijk de Scandinavische trend doorvoeren. Door de korte dagen wil je zoveel mogelijk licht van buiten naar binnen krijgen en dat kan het beste met lichtere gordijnstoffen en raamdecoratie.

Scandinavisch licht

Naast het licht van buiten kan je in je interieur ook voldoende licht toevoegen. Dat doe je door het gebruik van een lichte vloer, met lichte wanden en lichtere gordijnen. Wit, of pastelkleuren passen het beste bij deze stijl. Grijsgroen en lichtblauw zie je het meest op de wanden. Poedertinten zie je de laatste tijd ook steeds meer. Dat is prima toe te passen met verf of behang. Doordat je veel licht ziet maak je de ruimte een stuk groter.

 

Om het zo licht mogelijk te maken is de Scandinavisch stijl ook redelijk sober en minimalistisch. Je ziet veel strakke lijnen, zoals veel lijstjes op de muur, en weinig sierlijke details. De meubels zijn vaak simpel, maar krijgen wel weer een aankleding met rustige accessoires zoals witte vazen.

De Scandinavische stijl bij Thuisin

Ook de trend op Scandinavisch gebied vind je bij Thuisin. Denk aan onze pastel/poeder-kleurige gordijnen of raamdecoratie. Lichte houten pvc-vloeren passen goed als basis bij deze stijl. En als het gaat om kleur hebben wij vele kleurstalen in de Scandinavische stijl. Dus welke kleur je ook wenst voor deze stijl, wij mengen hem voor je in de winkel.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Selecteer een vestiging