Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1975 beoordelingen van klanten.

Wandbekleding van Enzo Pellini

Wil je een chique en tegelijkertijd stoere uitstraling denk dan eens aan leren wandbekleding!

Jouw interieur met een stoer karakter

Wil je een chique en tegelijkertijd stoere uitstraling denk dan eens aan wandbekleding van leer van Enzo Pellini. Leer is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Het is een duurzaam en warm materiaal én het is tevens geluiddempend en brandvertragend. Een leren wandbekleding is echt uniek want elke tegel is weer een beetje anders. En dat geldt voor zowel de structuur als de kleur. Kortom; een wand met klasse!

Het leer van Enzo Pellini, komt van dieren die hun leven hebben doorgebracht in de vrije natuur. Dit hoogwaardige natuurproduct is gemaakt van 100% echt leder en is niet afgewerkt met een kunstlaag. De natuurlijke structuur- en kleurnuances zijn echt een uniek kenmerk van het product.

De kleuren en patronen

Enzo Pellini heeft met zorg vier kleuren geselecteerd, te weten: Marron, Mud, Choco en Antraciet met elk een eigen uitstraling en daarom goed toepasbaar in verschillende ruimtes. De kleuren vormen een goede basis die uitstekend te combineren valt met andere natuurlijke materialen als hout, steen of beton.

De kleuren kunnen licht in nuance variëren. De kwaliteit van de kleur van het leer wordt mede bepaald door licht, temperatuur, luchtvochtigheid en zelfs door leeftijd. Dit vinden wij juist de charme van natuurlijk plantaardig gelooid leer. Zelfs na het aanbrengen van de tegels kan, op den duur, afhankelijk van factoren als (zon-)licht en vocht, een licht kleurverschil ontstaan. Het blijft een natuurproduct tenslotte!

De leren tegels zijn te koop in 4 standaardformaten. Leer laat zich eenvoudig op maat snijden en kan in iedere gewenste vorm en afmeting tot op de millimeter nauwkeurig verwerkt worden. De elasticiteit van het materiaal zorgt ervoor dat niet alleen platte ondergronden maar ook ronde oppervlakken beplakt kunnen worden.

Aangebracht met oog voor detail

Het aanbrengen van de lederen tegels lijkt op zich een makkelijke opgave. Maar er moet natuurlijk met verschillende aspecten rekening worden gehouden. Het is ook niet voor niets dat wij bij Thuisin échte vakmannen hebben lopen met oog voor detail die jou vooraf voorzien van advies.

De lederen tegels van Enzo Pellini kunnen worden gebruikt op wanden en meubels, deuren en en tafelbladen, ladekastjes en lambrisering, kastplanken en allerlei andere meubelen met een gladde ondergrond. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang de te beplakken delen droog, schoon en vetvrij zijn.

Temperatuur en luchtvochtigheid

De lederen tegels moeten wennen aan de omgeving, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid kan het leer soms iets werken, net als hout, wat weer de kans op het zien van naden vergroot. Het is daarom van belang dat de tegels even de tijd krijgen om te acclimatiseren, zodat je achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Onderhoud van leren tegels

Leren wandbekleding vraagt in principe niet om speciaal onderhoud. Leer heeft de natuurlijke eigenschap zichzelf te herstellen als het gaat om kleine krasjes. De natuurlijke eigenschap van leer om zelf-herstellend te werken wil zeggen dat eventuele beschadigingen of vlekjes vaak bijna als vanzelf weer verdwijnen. Wanneer er wat vochtige spetters op het leer komen kunt u het gewoon laten drogen. Nooit gaan vegen! Daarna eventueel licht met een zachte borstel ‘aaien’. Leer wordt eigenlijk alleen maar mooier in de loop van de tijd!

Duurzaamheid

Duurzaamheid, dat is voor Thuisin iets vanzelfsprekends. Duurzame producten zijn het gevolg van innovatie en altijd maar weer kijken hoe we het beter voor ons dierbare milieu kunnen maken.

De huiden van Enzo Pellini die tot leer verwerkt worden, zijn 100% buffelleder, afkomstig van dieren die vrij hebben geleefd en niet voor de huiden zijn gefokt. Deze huiden zijn dus eigenlijk een bijproduct. Dat klinkt misschien wat minderwaardig, maar een hoogwaardig product maken van restmateriaal is natuurlijk heel duurzaam. De huiden worden op een zo natuurlijk mogelijke manier verwerkt.

Enzo Pellini betrekt haar huiden vanuit ondernemingen die innovatief bezig blijven, zeker ook op het gebied van looien, verven en transporteren. Leer is bij uitstek een mooi product met een luxe uitstraling. Dat mooi en duurzaam samen kunnen gaan bewijst Enzo Pellini hier wel mee!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9291139240506 op basis van 1975 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging