Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 2000 beoordelingen van klanten.

PVC vloer leggen op beton

Je pvc vloer leggen op beton is een warme oplossing voor je vloer. Laat deze wel egaliseren en leggen door Thuisin. Een beton-vloer lijkt namelijk egaal, maar dat is ie vaak niet. Laat je pvc vloer strak en zonder oneffenheden leggen op beton door Thuisin voor jarenlang plezier van je nieuwe pvc vloer.

Je pvc vloer leggen op beton

Voor het leggen van een pvc vloer heb je een goede en stevige ondergrond nodig. Een egale ondergrond is het beste. Een nieuwe pvc vloer kan je leggen op beton, mits het beton vlak is. Toch is het verstandig om je vloer te egaliseren. Zelf egaliseren of leggen op beton is iets wat wij afraden, een pvc vloer moet je laten leggen door vakmensen. Het leggen van een pvc vloer op beton lijkt namelijk simpel, maar door kleine oneffenheden op het beton is het lastiger dan je denkt.

Je vloer moet volledig egaal zijn. Een beton-vloer lijkt egaal, maar je zult er versteld van staan hoeveel putjes, deukjes en bobbels hierop zitten. Naast dat je vloer niet zo egaal is als je denkt, kan er met het snijden van de stroken of tegels ook veel verkeerd gaan. Denk aan schuine stukken, of (lucht)bobbels in je vloer.

De kans op verkeerd leggen van je pvc vloer op beton is groot, het is ook een tijdrovende klus. Heb je geen ervaring met een pvc vloer leggen op beton en heb je geen tijd? Dan is het verstandig je pvc vloer te laten leggen door de vakmensen van Thuisin. Wij meten in hoeveel pvc stroken of tegels je nodig hebt, egaliseren de je betonnen-vloer en leggen je pvc vloer zoals je het wenst. Of dat nu in rechte lijnen is, of in visgraat motief: onze vakmensen draaien hun hand er niet voor om.

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een vloer van pvc in stroken of tegels. Het lijkt op vinyl, maar de onderkant bij een pvc vloer is steviger. De stroken en tegels van een pvc vloer zijn flexibel en een stuk dunner dan bij een laminaat-vloer.

De pvc vloer bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof en is de sterke beschermingslaag. Daaronder zit de dessin laag, waar je het patroon van hout of steen ziet. In de onderste deel van het pvc zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het pvc op de ondergrond te installeren. Soms zit bovenop de toplaag nog een anti-sliplaag.

Je pvc vloer leggen op beton door Thuisin

Zoals al eerder aangegeven is het verstandig om je pvc vloer te laten leggen, ook als het op een betonnen-vloer is. Echt glad en egaal is deze namelijk niet. Laat deze ondergrond dan ook altijd egaliseren, zo weet je zeker dat je geen doordruk van bobbels of putjes en deukjes van het beton eronder hebt. Met een strakke ondervloer heb je de perfecte basis. Daar zorgen de vakmensen van Thuisin voor. Zij beschikken over de middelen om je vloer zo strak mogelijk te egaliseren.

Voordelen pvc vloer op beton

Naast het brede aanbod en het fraaie dessin is vooral het gebruiksgemak de reden waarom veel mensen kiezen voor een pvc vloer. Zeker als je nog een saaie beton-vloer hebt, die wel wat warmte kan gebruiken. Met een pvc vloer heb je weinig onderhoud, het is stil in huis door het geluiddempende effect van de vloer en hij is ijzersterk. Door de vele keuze in houtdessins maak je je kamer ook warmer, veel warmer dan een beton-vloer. Je hebt zo jarenlang plezier van je pvc vloer. Vooral als je je pvc vloer hebt laten leggen op beton door Thuisin. Onderhoud is minimaal, stofzuigen en afnemen met water is voldoende. Toch zin in een grote schoonmaak? We hebben speciale reinigingsmiddelen die er voor zorgen dat de vloer in topconditie blijft.

pvc vloer leggen op beton met vloerverwarming

Een pvc vloer leggen op beton in combinatie met vloerverwarming is ook mogelijk. Een pvc vloer is een goede geleider en het materiaal is sterk genoeg om de warmte van de vloerverwarming op te vangen.

Kijk hier voor onze totale collectie pvc vloeren.

Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging