Click pvc vloeren

Een click pvc vloer is te vergelijken met een laminaatvloer. Een pvc vloer met clicksysteem is gemakkelijker te leggen dan een vloer met plaksysteem. De verschillende pvc planken of stroken klik je in elkaar. Je hebt geen lijm nodig en je hoeft niet je vloer te egaliseren. Een ander voordeel is natuurlijk het feit dat je het pvc met clicksysteem gemakkelijk weer vervangt of (mee)verhuist. Kom langs in onze winkel om alle collecties te bekijken.

Alles wat je wilt weten over click pvc vloeren

Click pvc op een houten vloer, kan dat?

Uiteraard, dat is geen probleem! Zorg dat je oneffenheden niet groter zijn dan 2 millimeter, want anders gaat je vloer bobbelen, dat wil je niet. Heb je toch meer dan 2 millimeter oneffenheden? Maak je vloer dan eerst glad door middel van bijvoorbeeld spaanplaten. Daar hebben de Thuisin vakmensen uiteraard ook een oplossing voor.

En een klik pvc vloer over tegels, kan dat ook?

Net als bij hout, kan dit ook over tegels. Hierbij geldt wel hetzelfde, zorg dat je oneffenheden 2 millimeter of minder zijn. Je ondervloer doet de rest van het werk!

Klik pvc en vloerverwarming, gaat dat samen?

Heb je een huis met vloerverwarming? Een klik pvc vloer gaat prima samen met vloerverwarming. De ondervloer is namelijk speciaal hiervoor gemaakt. Een tipje, een plak pvc vloer heeft geen ondervloer nodig, daardoor geleidt de warmte nog beter.

Wat is het verschil tussen een click of plak pvc vloer?

Je hoort het overal tegenwoordig, een click pvc vloer, maar ook een plak pvc vloer, oftewel, dryback. Dat is een wat luxe naam voor plak pvc. Het verschil zit ‘m in de naam. De click vloer klik je in elkaar, de plak vloer lijm je aan de vloer vast. Er zit wel verschil in kwaliteit en daarom ook in de prijs. Je kan je altijd het beste laten adviseren door een professional bij Thuisin.

PVC click vloer met een v groef, wat is dat?

De v groef is de groef die je tussen je planken ziet zitten. Er bestaat een 2v en een 4v groef. Bij een 2v groef zie je alleen op de lange zijde de groeven zitten. Bij een 4v groef, je raadt het al, zie je een groef rondom de hele plank. Dus ook op de korte zijde. Deze groef zorgt ervoor dat je pvc vloer echt op hout lijkt!

Kan ik een klik pvc vloer zelf leggen?

Wij bij Thuisin denken dat iedereen zelf een click pvc vloer kan leggen. Echter, adviseren we dit wel altijd te laten doen. Je weet dan zeker dat je vloer op een juiste manier wordt gelegd, zodat je er heel lang van kan genieten. Neem geen risico, je mag jouw vloer ook door vakmensen laten leggen! Kom langs bij een Thuisin winkel in de buurt en laat je adviseren.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kies je voor een click pvc, dan is het leggen hiervan vergelijkbaar met het leggen van click laminaat. Je klikt de vloerdelen in elkaar. Ben je gezegend met twee rechter handen, dan kan je zelf een eind komen. Heb jij twee linker handen of geen tijd hiervoor? Vraag dan in onze winkel naar de mogelijkheden. Wij geven namelijk niet alleen advies, wij meten de vloer ook voor je in en... we leggen de vloer graag voor je!

Ja, dat kan! Je kan kiezen voor click pvc dat zogenaamd recht gelegd wordt, dus de planken naast elkaar of in visgraat motief. Wij raden je aan om dan de vloer te laten leggen. Uiteraard doen de vakmensen van Thuisin dat graag voor je!

Dat ligt natuurlijk aan een paar zaken. Allereerst; welke bestaande vloer ligt er? Heeft deze bestaande vloer veel oneffenheden of zijn deze groter dan 2 mm, dan raden wij je aan te egaliseren of in elk geval voor een hele goede ondervloer te kiezen. Uiteindelijk komt dat het resultaat ten goede. Het is ook afhankelijk van welk soort pvc je kiest. Misschien wil je graag een vloer met geïntegreerde ondervloer en is dit wel voldoende op je bestaande vloer. Kies je voor plak pvc dan moet de ondergrond zo glad als een spiegel zijn, anders zie je dat door het pvc heen. Om echt zeker te weten of je de juiste keuze maakt, laat onze vakmensen even meekijken. Wij geven advies, meten in en leggen de vloer graag voor je!

Het verschil is je duidelijk, toch? Bij een click pvc vloer klik je de vloerdelen in elkaar en bij een plak pvc vloer wordt de pvc op de ondervloer verlijmd. Een click pvc vloer zou je zelf kunnen leggen, mits je handig bent. Een plak pvc vloer kan je beter door vakmensen laten leggen. Heb je vloerverwarming, dan is het rendement beter wanneer de pvc verlijmd wordt; plak pvc dus. Wil je de vloer mee kunnen nemen bij een verhuizing, dan kies je voor een click pvc vloer. Dus wat is beter voor jou?

Bij click pvc klik je de vloerdelen in elkaar. Een ander soort is plak pvc waarbij je de pvc op de ondervloer plakt. Click pvc met een geïntegreerde ondervloer wil zeggen de de ondervloer al aan de pvc vast zit. Deze pvc soort leg je direct over de bestaande vloer door de vloerdelen aan elkaar te klikken. Heel handig en een stukje sneller!

De kosten liggen lager dan bij bijvoorbeeld plak pvc. Bij Thuisin maken we graag een offerte voor je. Als we alle gegevens compleet hebben, dus welke pvc vloer kies je, hoeveel heb je nodig, leg je de vloer zelf of doen wij dat, dan weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig!

Meer weten over click pvc?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.