Ingefreesde vloerverwarming

Is het tijd voor een nieuwe vloer en wil je het groots aanpakken, dus vloerverwarming laten infrezen? Dan worden er sleuven in de bestaande vloer gefreesd. In de sleuven komen waterbuizen, door het verwarmen van het water verwarm je b.v. de badkamer of woonkamer, heerlijk zo'n warme vloer! Bij Thuisin kan je het aanleggen van ingefreesde vloerverwarming door onze ervareb vakmensen laten doen. En je kiest uit een ruim assortiment aan vloersoorten die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vloerverwarming laten infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is een populaire methode om een comfortabel binnenklimaat te creëren. Bij deze methode wordt de verwarmingsbuis in de bestaande vloer gefreesd, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de gehele vloeroppervlakte. Hoe het werkt en wat de voordelen zijn van ingefreesde vloerverwarming lees je hier.

Hoe werkt het infrezen vloerverwarming?

Het begint met een egale ondergrond. Bij het infrezen van vloerverwarming worden er sleuven in de bestaande vloer gefreesd met een freesmachine. In deze sleuven plaatst men verwarmingsbuizen die als leidingen fungeren voor het warme water. Het warme water wordt door de leidingen gepompt, waardoor de vloer zich gelijkmatig opwarmt.

Het is belangrijk dat de sleuven op de juiste afstand van elkaar worden gefreesd en dat de buizen op de juiste manier worden gelegd om een optimaal verwarmingsresultaat te bereiken. Bij Thuisin hebben wij daar ervaren vakmensen voor die de vloerverwarming graag aanleggen voor je.

Wat kost vloerverwarming infrezen?

Dat is afhankelijk van het oppervlak, de benodigde hoeveelheid materialen en de montage. Graag maken wij een offerte voor je. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden!

3 voordelen van ingefreesde vloerverwarming

1. Met vloerverwarming geniet je van extra comfort

Eén van de belangrijkste voordelen van ingefreesde vloerverwarming is het verhoogde comfortniveau. De warmte wordt gelijkmatig verspreid over de gehele vloer, waardoor er geen koude plekken ontstaan. Dit zorgt voor een aangename en constante temperatuur in huis. Je wilt niet meer anders dan op blote voeten door de kamer lopen!

2. Je bespaart energie met ingefreesde vloerverwarming

Ja, ingefreesde vloerverwarming is energiezuiniger dan radiatoren. Want de warmte wordt gelijkmatig verspreid. Hierdoor kan je de temperatuur lager instellen dan bijvoorbeeld bij radiatoren. Zo bespaar je op energiekosten.

Een nadeel? Je investering is in begin hoog. Maar op lange termijn streep je dit nadeel weg tegen de besparingen.

3. Ingefreesde vloerverwarming creëert ruimte en sfeer

Tuurlijk, het oog wil ook wat... Ingefreesde vloerverwarming is ook esthetisch een goede keuze. Doordat de leidingen in de vloer zijn weggewerkt, zie je geen lelijke radiatoren.

Dat geeft rust, extra ruimte in huis en je geniet helemaal van de strakke uitstraling van jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer. Laat je inspireren in de showroom!

Welke vloeren zijn geschikt voor ingefreesde vloerverwarming?

Er zijn verschillende soorten vloeren geschikt voor vloerverwarming:

  • Pvc in houtlook, steenlook of tegels
  • Marmoleum in vele kleuren en dessins

Deze vloeren laten de warmte vanuit de ingefreesde vloerverwarming snel door naar de kamer. Wil je een andere vloer of tapijt combineren met vloerverwarming? Laat het ons weten, er zijn vele opties!

Slimme thermostaat en ingefreesde vloerverwarming?

Ja, je kan jouw vloerverwarming aan een slimme thermostaat laten koppelen. Onze vakmensen voeren dit graag voor je uit. Zo heb je nog meer grip op de temperatuur en het energieverbruik in huis.

Al met al biedt het infrezen van vloerverwarming dus diverse voordelen. Het zorgt voor meer comfort in huis, bespaart energie en je geniet van een mooier interieur. Bespreek de mogelijkheden voor ingefreesde vloerverwarming bij jou thuis, en ook de prijs met montage met onze adviseur, tot snel!

Vloeren geschikt voor vloerverwarming

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Blogs

Laat jouw renovatie- of verbouwplannen werkelijkheid worden met een bouwdepot! Maar hoe kun je deze slim inzetten om jouw droomwoning te realiseren? In deze inspirerende blog onthullen we alle…
Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?
Het is 17:00 uur op zaterdagmiddag en al helemaal donker terwijl ik door de kou van kraampje naar kraampje slenter, op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. De geur van gegrilde Bratwurst en zoete…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Nee, want de verwarmingselementen liggen door de hele kamer. Radiatoren zijn niet nodig. Zo profiteer je van extra ruimte in je kamer. Want waar normaal een radiator aan de wand bevestigd is heb je nu ruimte voor meubels of een mooi schilderij of een lekker grote tv.

Er zijn veel producten slim te bedienen. Wat Slimmer Wonen doet, is deze apparaten allemaal onderling aan elkaar koppelen. Koppelen tot één groep, of zelf tot één scène. Je kan dan met één commando of druk op de knop een programma starten. Bijvoorbeeld in de ochtend de scene ‘goedemorgen’. Je gordijnen openen zich, de lamp gaat iets aan net zoals de radio, enz. enz.

Ja, want de matten van de elektrische vloerverwarming liggen in de hele kamer. Zo zorgt elektrische vloerverwarming voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte. Dit werkt sneller dan bij radiatoren. Omdat elektrische vloerverwarming je kamer snel en op elke plek verwarmt kan je de thermostaat lager zetten dan bij radiatoren, en dan ben je energiezuinig bezig.

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Daar kunnen we kort in zijn; de taal. Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer; thuis zoveel mogelijk elektrisch bedienbaar instellen op de manier waarop jij het wilt. En uiteraard doen wij dat voor je!

Het aanbod is divers. We raden je aan om één van onze winkels te bezoeken zodat je het zelf kan bekijken en ervaren. En wees gerust; wij ontzorgen je volledig. Wij doen de wifi check, geven advies, denken mee en bovenal installeren wij alles voor je zodat jij volop kan genieten.

Het is vooral eenvoudig en biedt comfort! Je kan je huidige huis, maar ook je nieuwbouwhuis, slim inrichten. Denk bijvoorbeeld aan het elektrisch bedienen van je raamdecoratie. Dit doe je met een afstandsbediening of een app op je smartphone of tablet. Je bent pas echt slim bezig als je ook je gordijnen, verlichting, deurbel, thermostaat en elektrische vloerverwarming hierin onderbrengt. Laat brengen, want dat fiksen wij voor je. Eenmaal gezien is zelf ook willen!

Elektrische vloerverwarming is:

  • in de aanschaf goedkoper
  • snel en makkelijk te leggen
  • geschikt voor pvc, laminaat en andere zwevende vloeren
  • energiezuinig vanwege de gelijkmatige verspreiding van de warmte

COMFORT. Met hoofdletters inderdaad. Nooit meer zelf opstaan om gordijnen te openen of te sluiten of verschillende knoppen indrukken om het licht te dimmen. Maar ook veiligheid want het lijkt in de avond altijd of er iemand thuis is. Je kan namelijk de verlichting van een afstand aan laten gaan. Zelfs per lamp verschillend of op andere tijden. Het is ook energiebesparend, als je gekozen hebt voor elektrische vloerverwarming bijvoorbeeld.

Meer weten over ingefreesde vloerverwarming?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen