De lente, breng kleur in je huis!

10 tips om je huis klaar te maken voor de lente. Op kleur en schilder gebied dan! De Flexa expert geeft je dé tips waar je zeker wat aan gaat hebben.

10 kleur tips van de Flexa Pure expert

Is het tijd voor een frisse nieuwe kleur in je woonkamer? Zeker na de winter voelt het goed om je huis op te frissen, op te ruimen en te schoonmaken. Lente is gewoon grote schoonmaak. Ik zeg kerstboom eruit, nieuwe look erin! Tijd om een muurtje te schilderen. Het effect kan immers enorm zijn, zeker als je met kleur aan de gang gaat.

Toch blijft het lastig, allereerst moet je kiezen welke kleur je wilt gaan gebruiken, en je twijfelt hoe je te werk moet gaan. Daarom tien gouden tips van de Flexa Pure verf expert speciaal voor ons, met hier en daar een kleine noot van mij! Met deze tips ga je met vertrouwen de schilderklus aan en heb je een fris opgeknapt voorjaarshuis dat aanvoelt als thuis.

Top 3 tips voor een goede start

  • Tip 1: Meest belangrijk, kleur is persoonlijk. Blijf dicht bij jezelf en je eerste gevoel. Wat als Bright Skies dé trend is, maar die kleur ‘raakt’ jou niet? Doe het dan niet, kies wat jij mooi vindt;
  • Tip 2: Laat je inspireren door woonbladen of door een bezoekje aan Instagram of Pinterest. Kleurrijke bloggers zijn Enter my attic, EnSuus, Wimke, Remade with love en The Nice Stuff Collector; Ook wij delen maar al te graag de meest inspirerende plaatjes, dus zoek ons op -> Thuisin Pinterest;
  • Tip 3: Maak een moodboard van wat jij mooi vindt. Dat kan dus ook heel gemakkelijk op Pinterest;
  • Tip 4: Maak gebruik van kleurhulpmiddelen zoals de gratis Flexa Visualizer App. Met deze app kun je via je mobiel of tablet vooraf aan het schilderen kleuren in je interieur visualiseren.
Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nog meer gouden tips van Flexa

  • Tip 5: Als je een muur in een kleur schildert, laat de tint dan altijd ergens anders terugkomen. Schilder bijvoorbeeld een bijzettafeltje in dezelfde kleur; – dat kan met dezelfde muurverf, maar nog beter is om lak in dezelfde kleur te laten mengen. Allemaal mogelijk bij ons in de winkel;
  • Tip 6: In de winkel laten wij de kleurentrends zien. Deze trends kunnen je inspireren en je helpen bij je kleurkeuze. Handig ook want, kleurentrends worden vaak doorgevoerd in accessoires zoals kaarsen en kussens.
  • Tip 7: Een kleur kan altijd anders uitpakken in de ruimte dan je had verwacht, bijvoorbeeld door lichtval. Maak dus gebruik van grote handgeschilderde kleurstalen, zoals die van Pure by Flexa ColorLab® die bij ons in de winkel verkrijgbaar zijn. Bekijk de kleurstalen thuis bij dag- en kunstlicht;
  • Tip 8: Ben je bang voor kleur, weet dan dat onder verfkleuren ook lichte tinten vallen. Het effect is nog steeds groot en maakt van je interieur één geheel;
  • Tip 9: Ook met glansgraden van verf kun je spelen, dat kan ook prima met wittinten. Binnen Pure by Flexa ColorLab® hebben we verschillende wittinten en muurverven en lakken in verschillende glansgraden.
  • Tip 10: De combinatie van de juiste kleuren en producten en een persoonlijk advies zorgen ervoor dat je interieur tot leven komt, waar je dag in dag uit van geniet. Samen met onze adviseurs in de winkel bij jou in de buurt kun je dat zelf realiseren.
Kom langs in één van onze winkels
Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin