Duettes

Mooi, praktisch en in vele kleuren en variaties verkrijgbaar. Raamdecoratie met een honingraat structuur, die je in vele gevallen hoog, in het midden of laag voor je raam of deur kunt hangen. Duettes zijn plissés met een dubbele laag stof wat de duette een isolerend effect geeft.

Harmonica duettes

Duettes (honingraat) zijn plissés met een bijzondere vorm. Duettes, ook wel dupligordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen geplisseerde (gevouwen) stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Met een duette plissé, of een plissé duette, kun je de stof als een harmonica uittrekken en samenvoegen. Door de bijzondere honingraatstructuur komen daar nog een aantal functionele aspecten bij, zoals isolatie. Dit, plus het gegeven dat duettes in een groot aantal kleuren en dessins leverbaar is, maken het een breed inzetbaar functioneel én decoratief product.

Duettes als zonwering

Duette raambekleding hebben een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is het net andersom en zorgt de duette ervoor dat de temperatuur binnenshuis wordt getemperd. Dat effect kan worden versterkt door een gemetalliseerde laag die aan de buitenkant (raamzijde) is aangebracht.

Bekijk ze in onze winkel

Alles over duettes

Wat is de plooibreedte van duettes?

Duette gordijnen zijn verkrijgbaar in diverse plooibreedtes, passend bij de raamgrootte. Voor kleine en middelgrote ramen is dat 25 en 32 mm, voor grotere glasoppervlakten kan dat gaan tot 64 mm.

In welke kleuren en dessins zijn duette gordijnen verkrijgbaar?

Duettes zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, passend bij ieder interieur. Daarbij zitten ook speciale uitvoeringen zoals de DuoTone waarbij de raamzijde wit is gekleurd voor een hogere lichtreflectie. Er zijn diverse dessins beschikbaar en dat aantal groeit door de mogelijkheden van het digitaal (be)printen. In onze winkel beschikken wij over de meest actuele kleuren en dessins.

Zijn duettes transparant of verduisterend?

De stoffen variëren van vrijwel volledig transparant tot verduisterend en alles wat daar tussen zit. Dit gecombineerd met kleuren en dessins maken een ruime keus mogelijk. Denk daarbij aan duette shades van Luxaflex®, of onze dupligordijnen van LOOKin. Een speciale variant duettes is de dag-nacht oplossing waarbij een verduisterende en een (meer) transparante stof aan elkaar worden gekoppeld in één product. De duette als geheel kan daardoor een volledig verduisterend effect geven of juist veel transparantie. Wil je meer inspiratie? Natuurlijk zijn er verschillende mooie soorten verduisterende raamdecoratie.

Maak een afspraak

Toepassingen duettes

Duettes en een schuin raam of een draaikiep-raam

Niet ieder raam is volledig recht. Duettes zijn leverbaar in diverse afwijkende raamvormen. In feite maken wij iedere duette op maat. Over dit specifieke maatwerk en de montage daarvan vertellen wij je graag in onze Thuisin winkel. Duettes zijn geschikt voor montage bij een schuin (dak)raam. Door middel van zijgeleiding blijft de duette mooi strak hangen. Deze functionaliteit is vooral effectief bij bijvoorbeeld serres met een glazen dak. Tegelijkertijd zijn duettes in zo’n geval ook uiterst effectief dankzij de honingraatstructuur die goed isoleert en daardoor in de winter de warmte binnen houdt en in de zomer de warmte juist buitensluit. Ook voor draaikiep-ramen en deuren zijn duettes geschikt dankzij een speciale montage.

Hoe werken duettes?

De bediening van duettes gaat handmatig met een koord of met een handgreep die aan de bovenbak of onderbak is gemonteerd. Je kan duettes ook elektrisch bedienen met je stem, een app of een afstandsbediening. Kies bijvoorbeeld voor elektrische bediening van PowerView® en maak er een smart home van.

Zijn duettes veilig voor kinderen?

Wanneer er sprake is van bedieningskoorden zijn deze kindveilig, in overeenstemming met Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Het betekent dat bedieningskoorden zodanig geconstrueerd zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen.

Laat je inspireren
Badkamer gordijnen Thuisin

Bedieningsmogelijkheden duettes

Literise®

Met Literise®, vrij vertaald 'licht omhoog', bedien je je raamdecoratie met 1 vinger. Door het ‘lipje’ aan de onderkant en bovenkant van je raamdecoratie duw of druk je je raamdecoratie omhoog of omlaag. Zo heb je geen last meer van koorden of kettingen. Het koordloze LiteRise® systeem werkt heel eenvoudig: trek de duettes met je hand omhoog of omlaag om de positie te veranderen. Je duettes blijven in de positie waar je ze loslaat.

2-in-1 model

Duettes zijn ook verkrijgbaar in een 2-in-1 model. Ga voor privacy, met daarbij toch het voordeel van zoveel mogelijk licht. Het onderste gedeelte van de raamdecoratie is hierbij donkerder dan de bovenkant. Je kan zelf spelen met de hoogte van het donkere en het lichte gedeelte. Naast een donkere onderkant, kan je ook kiezen voor een lichte onderkant met een donkere bovenkant. Zo krijg je meer licht van onder, zonder al te veel inkijk in je woning. De 2-in-1 modellen duettes heb je in verschillende kleuren of patronen. Ook kan je bij de duettes kiezen voor extra isolatie materiaal aan de onderkant.

De duettes stoffen variëren van vrijwel volledig transparant tot verduisterend en alles wat daar tussen zit zoals semi-transparant. Dit gecombineerd met kleuren en dessins maken een ruime keus mogelijk. Voor elke kamer en iedere wens is er een geschikte soort transparantie te vinden.

Top down - bottom up

Bij het top down - bottom up principe kan je je duettes zowel vanaf de bovenkant als de onderkant bedienen. Een top-down bottom-up duette kan je van boven én van onder naar het midden toe schuiven. Dan heb je boven en onder lichtinval. En het middelste gedeelte, op ooghoogte van voetgangers, wordt tegen inkijk beschermd door de raamdecoratie.

Kom naar één van de Thuisin winkels bij jou in de buurt om alle soorten duettes zelf te bekijken!

Blogs

Het is 17:00 uur op zaterdagmiddag en al helemaal donker terwijl ik door de kou van kraampje naar kraampje slenter, op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. De geur van gegrilde Bratwurst en zoete…
Ontdek de opmerkelijke verschillen tussen duettes en plissés! Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er enkele verschillen tussen deze twee soorten raamdecoratie. Ontdek hoe de twee…
De zomer; ik ben er geen fan van, het drukste seizoen van het jaar. Hoezo? In de 3 weken voorafgaand aan de zomervakantie moet iedereen nog een kinderverjaardag of tuinfeestje er doorheen jassen, hoe…
Met die warme zomerdagen voor de deur denk jij natuurlijk alleen maar aan ijsjes, het strand en flaneren over de boulevard. Heerlijk die zomerse temperaturen, maar zodra je die thermostaat in huis…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex het zogenaamde Smartcord dat voldoet aan de richtlijn.

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

Een duette heeft meestal twee lagen stof in een honingraatstructuur. Een plissé heeft één laag stof dat zich als een harmonica opvouwt. Beide soorten zijn bij Thuisin verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins en transparanties.

Behalve dat ze erg sfeervol zijn? Doordat duettes een honingraatstructuur hebben, een dubbele stoflaag, isoleren ze ook. De lucht wordt vastgehouden tussen de dubbele stoflaag en hierdoor blijft je huis in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. En laten we niet vergeten dat je met duettes ook halverwege je raam de inkijk kan weren, door het Top down Bottom up systeem.

De Duette heeft een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is dat andersom en houdt het de warmte buiten.

Meer weten over duettes?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen