Raamhorren

Een raamhor is ideaal tegen vliegen, muggen en andere insecten. Zo kan je je huis laten luchten, zonder last te hebben van deze insecten. Met de verschillende opties raamhorren op maat zit er zeker een variant bij die geschikt is voor de ramen in jouw huis.

Horren voor je ramen

Wij maken onderscheid in horren voor ramen en deuren. Beide horren hebben wij in verschillende opties. Een vaste hor voor je raam, zit vast in je kozijn. De rolhor, rol je omlaag en omhoog. Zo'n optie is in plissé te verkrijgen en in een vaste variant.

Inmeten en monteren van raamhorren op maat

Een raamhor is te verkrijgen in vele kleuren en uitvoeringen, helemaal op maat gemaakt. Bij Thuisin laat je jouw raamhor eenvoudig op maat maken. Wij werken met bekende A-merken zoals Unilux of Luxaflex®.

We komen bij jouw thuis inmeten en zo nodig monteren onze vakmensen jouw nieuwe maatwerk raamhorren. Heb je last van hooikoorts, kies dan voor onze pollen werende horren. Zeker voor op je slaapkamer is dit een echte aanrader. Geen muggen en geen pollen, wel een goede nachtrust, dat wil je toch ook?

Hooikoorts en horren

Fan van de zomer, maar heb je hooikoorts? Dat is heel vervelend. Gelukkig heeft Thuisin de oplossing voor jou! Poll-Tex® gaas. Dat is horrengaas dat voor 90% pollen werend is! Zo kun je lekker je huis ventileren zonder dat al die pollen naar binnen waaien. De oplossing voor de zomer.

Alles over raamhorren

Frisse lucht, ventilatie en geen ongedierte in huis? Kies dan voor raamhorren. Je hebt er zoveel profijt van! Bij Thuisin vind je raamhorren van Unilux en Luxaflex®. Er zijn enorm veel soorten raamhorren, van rolhorren tot vaste horren en zelfs horren speciaal voor mensen met hooikoorts. Voor elk soort raam is een hor mogelijk. Uitzetramen, draaikiepramen en dakramen, geen probleem! Kom langs in een van de Thuisin winkels voor inspiratie en advies!

Soorten raamhorren

Bij Thuisin hebben we onder andere deze horren;

  • Rolhor
  • Inzethor
  • Inzet rolhor
  • Vaste hor
Raamhor op maat

Bij Thuisin maken we alle horren op maat. Nadat jij je soort hor, materiaal en kleur hebt uitgezocht komt een medewerker bij jou thuis om alles op te meten. Zo ben je gegarandeerd van een hor die perfect aansluit op jouw raam. Overigens wordt de montage uiteraard ook door Thuisin gedaan!

De ruimste collectie horren voor elk raam, ook dakramen, vind je bij Thuisin. Een raamhor is ideaal tegen vliegen, muggen en andere insecten. Zo kan je je huis laten luchten, zonder last te hebben van deze insecten, en slaap je 's nachts ongestoord.

Toepassingen raamhorren

Hoe werkt een rolhor?

Een rolhor zegt het eigenlijk al, deze rolt op. Deze is voor vrijwel elk raam geschikt, ook voor dakramen. Handig als je op zolder slaapt en je geen zin hebt in ongedierte ’s nachts!

Wanneer kies je voor inzethorren?

Een inzethor is handig, omdat deze zonder schroeven of boren gemonteerd kan worden. Dit soort horren is speciaal voor draaikiepramen ontwikkeld. Een inzetrolhor is een variant op de inzethor, maar dan met het voordeel dat deze ook te bedienen is als je even je dekbed wilt uitkloppen bijvoorbeeld. Ook dit type is zonder schroeven of boren te monteren en zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Vaste hor versus inzethor

Een vaste hor is een hor die je tegen het kozijn aan monteert. Bijna hetzelfde als een inzethor, maar dan óp het kozijn. De inzethorren en vaste horren zijn overigens allemaal binnen en buiten te monteren. Meer weten over horren? Kom langs in een van onze Thuisin winkels bij jou in de buurt!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Eigenlijk is er voor elk type raam een passend raamhor, denk aan:

  • draairaam
  • dakraam
  • draaikiep raam

Omdat raamhorren op maat gemaakt kunnen worden kan je ook voor elke afmeting raam een passende hor kopen. Het is wel belangrijk dat je de juiste afmeting kiest, want dit komt bij een hor wel heel precies. Bij Thuisin mag je het inmeten van horren ook aan onze vakmannen overlaten, dan weet je zeker dat de raamhorren voor je dakramen of keukenraam straks precies passen en perfect aansluiten.

Heb je een draairaam dat naar binnen draait? Dan worden de horren buiten geplaatst. Je kan voor een rolhor kiezen, een voorzet hor of een vaste hor.

Heb je een draairaam dat naar buiten draait? Dan worden de horren aan de binnenkant geplaatst. Je kan bijvoorbeeld voor een rolhor met magneetsluiting kiezen, een vaste hor is een optie en een voorzet hor past ook bij een naar buiten draaiend raam.

Wil je graag de opties bespreken en rustig de raamhor kiezen die het beste bij jouw slaapkamer of keukenraam past? Bij Thuisin adviseren we je natuurlijk, en het inmeten en monteren voeren we professioneel voor je uit, heb jij daar geen omkijken naar en geniet je straks van een woning zonder insecten.

Natuurlijk zijn er meer manieren om insecten te weren:

  • Vliegenmepper
  • Vliegenstrip
  • Insectenval

Dit is maar een kleine greep uit de talloze manieren om insecten te vangen en er uiteindelijk definitief van af te komen. Een ding hebben deze oplossingen gemeen, de insecten gaan dood en dat is jammer. Want de natuur heeft ze juist nodig.

Minder agressief zijn een citronella kaars of geurdispenser, ook minder effectief. Een vliegengordijn is ook een oplossing. Waarbij er dan nog steeds insecten tussen de stroken door kunnen vliegen. En dat is een groot verschil met een raamhor of deurhor. Je kan volop van de frisse lucht genieten en er komen echt geen muggen, bijen of wespen je kamer in. Want het horrengaas zit in een frame en wanneer je de horren gebruikt gaat echt niets door het gaas heen. Goed voor jezelf & goed voor de insecten, want die kunnen buiten lekker hun leven leiden. Met horren ben je dus milieuvriendelijk bezig :-)

Bij Thuisin kan je kiezen voor standaard horrengaas. Heb je hooikoorts dan raden we je aan te vragen naar speciaal pollen werend gaas. 90% van de pollen blijven dan samen met de insecten buiten. Wel zo prettig!

Voor een dakraam kan je uit verschillende soorten raamhorren kiezen:

Rolhor, dit hor rolt op in een cassette die je meestal aan de bovenkant van het raam bevestigt.

Een voorzet raamhor, het frame van de hor monteer je aan de buitenkant op het raam, het gaas schuif je makkelijk van links naar rechts (of andersom, wat jij kiest)

Een voorzet raamhor waarbij met tweedelig gaas, bij dit type hor zit het frame op de buitenkant van het kozijn. Het gaas van de hor is in het midden opgesplitst waardoor je een linker en een rechter helft hebt. Ideaal voor bredere dakramen want je kan met een tweedelig voorzethor er ook voor kiezen om maar een kant te openen.

Raamhorren voor dakramen kan je op maat laten maken, het inmeten en motneren van de horren mag je graag aan onze vakmannen overlaten. Dan weet je zeker dat de raamhorren straks perfect passen bij jouw dakraam en geniet je heerlijk van een insectenvrije kamer.

Wanneer je een draairaam hebt dat je ook kan kantelen, dus met draai-kiep functie dan kantelt het raam naar binnen. Dit is de reden dat een hor doorgaans aan de buitenkant van het raam zit. de meeste mensen kiezen voor een inzet hor, dit raamhor wordt tussen het raamkozijn geklemd. Daarom wordt het ook wel inklem hor genoemd. Een andere optie is de voorzethor, deze wordt op het kozijn van je draaikiep raam bevestigd, wederom aan de buitenkant. Heb je vragen rond horren voor draai kiep ramen? Kom naar de winkel, wij adviseren je graag! Ook het inmeten en monteren mag je aan onze vakmannen overlaten.


Meer weten over raamhorren?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.