Inloopkasten

Een inloopkast is voor velen een grote wens. De grootte, hoogte, diepte, laden en het complete interieur; alles maken wij op maat. Ook een speciale kleur is mogelijk. Met deze kast maak je optimaal gebruik van de ruimte en creëer je paskamer en opbergruimte ineen. Een walk-in-closet, de naam zegt het al, is een grote opbergruimte waar je letterlijk in kunt lopen. Soms wordt deze afgesloten met deuren of een gordijn, maar deze kunnen ook ontbreken. De kast plaats je niet zomaar in een ruimte (zoals bij ‘normale’ afgesloten kasten) maar is meer een afscheiding van een grotere ruimte. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een leegstaande kamer om te toveren tot inloopkast.

Niet alleen functioneel

Een inloopkast is niet alleen een min of meer afgesloten ruimte om kleding en schoeisel in op te bergen, maar heeft ook een sterk ‘gewenste’ uitstraling omdat inloopkasten vroeger alleen mogelijk waren in grote huizen en daarmee vaak waren voorbehouden aan de happy few. Bovendien konden alleen zij zich zo’n walk-in closet permitteren omdat zij over een grote garderobe beschikten. Nu velen een behoorlijke garderobe hebben en inloopkasten precies op maat kunnen worden gemaakt, is het voor iedereen bereikbaar. Ook wanneer er sprake is van een relatief kleine ruimte.

Waar plaatsen?

De kast wordt meestal geplaatst in een deel van een (slaap)kamer, maar ook een leegstaande kamer kan worden omgebouwd tot inloopkast.

Bekijk ze in onze winkel

Van eenvoudig tot complex

In een eenvoudige versie heeft de kast diverse lig- en hangmogelijkheden en wordt deze geleverd zonder achterwand in standaard wit en in beperkte hoogte (208 of 213 cm). Bij luxere versies is de hoogte variabel, is er sprake van een achterwand en is plaatsing onder bijvoorbeeld een schuin dak geen probleem. Zo wordt de ruimte optimaal benut.

Het interieur

Het interieur kan zeer variabel zijn en wordt volledig naar wens van de klant gemaakt. Naast verschillende hang- en legmogelijkheden kun je denken aan ingebouwde verlichting, laden, aparte rekken voor schoenen en dassen, stangen om hoger hangende kleding naar je toe te trekken en andere opbergmogelijkheden. Ook is er bij de luxere versies keus uit meerdere kleuren.

Maak een afspraak

Grootte en vorm

In alle gevallen, van een relatief eenvoudige uitvoering tot luxe kasten in XXL formaat, gaat het om maatwerk. De vorm, de grootte, hoogte en diepte zijn variabel en uiteraard is de keuze voor het interieur vrijwel oneindig. De kast kan in een U-vorm of L-vorm worden geleverd en andere vormen zijn ook mogelijk.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. Wij tekenen graag met jou in de winkel je wensen van de kast op maat uit. Daarin nemen we elke hoek, schuine afwerking en verdere wensen mee.

Zeker, dat kan! Wij maken de kast exact voor je op maat, zelfs als het om schuine wanden gaat.
Laat in de winkel een 3d tekening maken van je gewenste kast en laat je adviseren.

Dat is een mogelijkheid. Nog beter is om dat door onze specialisten te doen. Zij weten exact hoe de kast in elkaar zit en zorgen ervoor dat je jaren lang kan genieten van een kast die perfect staat.

Veel is mogelijk. Een schuine wand, een spiegel op de deur, glas in de deur, een speciale deuromlijsting, een hoekopstelling, een schuifdeur of klapdeur; het is allemaal mogelijk. De maximale hoogte is 350 cm, de maximale breedte per deur is 160 cm. Soft closing deuren of laden, speciale hang- en legmogelijkheden, verlichting, een schoenenrek, manden, broekhangers, een garderobelift, een ladeblok, stropdashouders, het kan allemaal.

Meer weten over inloopkasten?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen