Inloopkasten

Een inloopkast is voor velen een grote wens. De grootte, hoogte, diepte, laden en het complete interieur; alles maken wij op maat. Ook een speciale kleur is mogelijk. Met deze kast maak je optimaal gebruik van de ruimte en creëer je paskamer en opbergruimte ineen. Een walk-in-closet, de naam zegt het al, is een grote opbergruimte waar je letterlijk in kunt lopen. Soms wordt deze afgesloten met deuren of een gordijn, maar deze kunnen ook ontbreken. De kast plaats je niet zomaar in een ruimte (zoals bij ‘normale’ afgesloten kasten) maar is meer een afscheiding van een grotere ruimte. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een leegstaande kamer om te toveren tot inloopkast.

Inloopkast; niet alleen functioneel

Een inloopkast is niet alleen een min of meer afgesloten ruimte om kleding en schoeisel in op te bergen, maar heeft ook een sterk ‘gewenste’ uitstraling omdat inloopkasten vroeger alleen mogelijk waren in grote huizen en daarmee vaak waren voorbehouden aan de happy few. Bovendien konden alleen zij zich zo’n walk-in closet permitteren omdat zij over een grote garderobe beschikten.

Wat is de beste plek voor je inloopkast op maat?

Nu velen een behoorlijke garderobe hebben en inloopkasten precies op maat kunnen worden gemaakt, past een kledingkast op maat in bijna elke kamer. Ook wanneer er sprake is van een relatief kleine ruimte. De kast op maat wordt meestal geplaatst in een deel van een (slaap)kamer, maar ook voor een leegstaande kamer kan je een inloopkast op maat laten maken.

Inloopkasten, van eenvoudig tot complex

In een eenvoudige versie heeft de kast diverse lig- en hangmogelijkheden en wordt deze geleverd zonder achterwand in standaard wit en in beperkte hoogte (208 of 213 cm). Bij luxere versies is de hoogte variabel, is er sprake van een achterwand en is plaatsing onder bijvoorbeeld een schuin dak geen probleem. Zo wordt de ruimte optimaal benut.

Bepaal zelf het interieur van je maatwerk kast

Het interieur kan zeer variabel zijn en wordt volledig naar jouw wensen gemaakt. Naast verschillende hang- en legmogelijkheden kun je denken aan:

  • Ingebouwde verlichting
  • Laden
  • Rekken voor schoenen en dassen
  • Stangen om hoger hangende kleding naar je toe te trekken

Keuzes zat, zo veel opbergmogelijkheden in jouw inbouwkast op maat! Ook is er bij de luxere versies keus uit verschillende kleuren wat het kastinterieur betreft.

Grootte en vorm van je inloopkast op maat

In alle gevallen, van een relatief eenvoudige uitvoering tot luxe kasten in XXL formaat, gaat het om maatwerk. De vorm, de grootte, hoogte en diepte zijn variabel en uiteraard is de keuze voor het interieur vrijwel oneindig.

De inbouwkast op maat kan je voor een U-vorm of L-vorm laten maken. Wij leveren hem en plaatsen hem bij jou thuis wanneer je dat wilt. Heb je een maatwerk kast in een andere vorm nodig? Of twijfel je over de juiste plek of de ideale kastindeling? Kom dan naar de winkel, wij adviseren je graag!

Inloopkast laten maken op maat?

Dan ga je naar Thuisin! Je vindt bij ons advies en inspiratie. Wij tekenen vooraf jouw droomkast zodat je precies weet hoe jouw inloopkast eruit komt te zien. Onze vakmensen meten en monteren zodat alles perfect past. Bij Thuisin vind je alles onder 1 dak!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Daar is niet slechts één manier voor, maar vele. Afhankelijk hoeveel ruimte jij in je inloopkast hebt kan je kiezen voor een leg- en hanggedeelte. Maar ook voor planken, rekjes, verlichting, enz. De keuze is divers. In onze winkel laten we je alles zien!

Daar zijn geen vaste afmetingen voor vastgesteld. De één heeft een klein kamertje over voor een inloopkast op maat, de ander zeeën van ruimte. Samen bekijken we jouw wensen en ontwerpen de ideale inloop kast voor jou!

Als je de inloopkast in een aparte kamer maakt, sluit je deze eigenlijk altijd al af met de deur van die kamer. Wil je de inloopkast bij in je slaapkamer dan heb je in één oogopslag overzicht. Houd je de kast opgeruimd en netjes, dan kan dit echt een eyecatcher zijn en een boost geven aan je interieur.

Zeker, dat kan! Wij maken de kast exact voor je op maat, zelfs als het om schuine wanden gaat.
Laat in de winkel een 3d tekening maken van je gewenste kast en laat je adviseren.

Een begrijpelijke vraag. Zodra wij weten wat je wensen zijn, hoe jij je ideale kast voor je ziet dan kunnen we dit voor je berekenen. Het is afhankelijk van welke afmeting en inrichting, maar ook of je deuren wilt en welke. Kortom, samen zetten wij je wensen voor een kast op maat op papier!

Het allergrootste voordeel is dat een inloopkast erg overzichtelijk is. Zeker als je de kast indeelt met beschikbare accessoires als planken, rekjes, lades, verlichting, enz. Heb je veel ruimte over in een inloopkast, dan kan je ervoor kiezen om een bank te plaatsen. Lekker handig bij het aankleden. Of een spiegel zodat je alles bij de hand hebt. Op deze manier benut je die extra kamer extra goed!

Meer weten over inloopkasten?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen