Rolgordijnen

Een fris gekleurd rolgordijn voor de keuken, een vrolijk dessin in de kinderkamer of sfeervolle gordijnen in de huiskamer het kan allemaal. Rolgordijnen, de meest populaire vorm van raamdecoratie, zijn er in talloze maten, kleuren en dessins.

Veelzijdige rolgordijnen op maat

Een verduisterend rolgordijn of een speciale uitvoering voor een schuin dakraam, vrijwel alles is mogelijk. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende bedieningssystemen zodat er in feite voor ieder raam en iedere portemonnee een oplossing is. Van standaardproduct tot speciaal maatwerk; bij rolgordijnen is bijna alles mogelijk. Wij verkopen rolgordijnen op maat onder andere van de merken Luxaflex® en LOOKin. Naast de enorme verscheidenheid in mogelijkheden is een rolgordijn ook zeer praktisch. Je hangt het makkelijk op en de bediening is kinderlijk eenvoudig; je rolt het zo naar beneden of naar boven. De ingenomen ruimte is minimaal waardoor een rolgordijn vrijwel overal makkelijk is te monteren. Op het kozijn, aan het plafond, eventueel met extra steunen en klaar is kees.

Functie rolgordijn op maat

De functie van een rolgordijn varieert per ruimte of specifieke situatie. In de huiskamer of keuken speelt meestal het decoratieve aspect een grote rol, maar is het ook functioneel als lichtwerend element of staat het ten dienste van de privacy. In een slaapkamer speelt uiteraard de lichtwering een grote rol of is het waarschijnlijk de primaire functie. In dat laatste geval kun je kiezen voor een verduisterende stof want een donkere kamer slaapt wel zo lekker.

Meer rolgordijnen

Een belangrijk element bij de keuze van een rolgordijn is niet alleen de functie die het moet vervullen, maar ook de grootte van het te bedekken raamoppervlak. Een knalrood rolgordijn voor het keukenraam of voor het dakraam op zolder springt er lekker uit, maar voor de woonkamer is het misschien iets te veel van het goede. Voor de kinderkamer kies je voor een vrolijk motief en voor de ouderlijke slaapkamer juist niet. In beide gevallen kun je kiezen voor een ‘gewoon’ rolgordijn, al dan niet voorzien van een verduisterende stof.

Effect van stof en kleur van het rolgordijn op maat

Waar het rolgordijn ook komt te hangen, in vrijwel alle gevallen speelt het decoratieve aspect de grootste rol. Daarom levert Thuisin een grote collectie stoffen in tijdloze én actuele kleuren. Daarnaast zijn er talloze dessins waardoor de keuze voor je binnenzonwering enorm is. Soms kan een rolgordijn (of meerdere exemplaren) het interieur een specifieke sfeer geven. Belangrijk is in ieder geval om rekening te houden met de ruimte zelf en met het effect van het rolgordijn.


Rolgordijn op maat

Omdat het decoratieve element bij rolgordijnen zo’n grote rol kan spelen (zeker wanneer het om grotere raamoppervlaktes gaat) is het belangrijk om van tevoren na te gaan hoe het effect zou kunnen worden. Onze adviseurs in de winkel kunnen je daarbij helpen en desgewenst gaan stylisten bij jou thuis de situatie bekijken om een passend advies te geven. Wanneer het om maatwerk gaat, komen wij thuis opmeten zodat jij er zeker van kan zijn dat er slechts één uitkomst kan zijn: het beste resultaat.

Slimme techniek van de rolgordijnen

Alle producten van Thuisin voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en dat geldt dus ook voor de rolgordijnen. Naast ons eigen merk LOOKin leveren wij ook het complete assortiment van Luxaflex®, een A-merk dat bekend staat om zijn innovatieve producten. Zo is Luxaflex® de uitvinder van het LiteRise (Light Rise) systeem. Hierbij hoef je het rolgordijn niet met een ketting of koord te bedienen, maar duw je de onderlat (het verzwaarde deel onderaan het rolgordijn) iets omhoog waardoor het rolgordijn vanzelf omhoog gaat. Naar beneden halen gebeurt door de onderlat vast te pakken en die naar beneden te trekken.

Kindveiligheid van rolgordijnen

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. Zo moeten rolgordijnen (maar ook jaloezieën, vouwgordijnen e.d.) voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Het betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde Smartcord® dat voldoet aan de richtlijn.

Elektrische bediening rolgordijn op maat

De meeste rolgordijnen worden bediend met de hand door middel van een koord of ketting. In alle eenvoud is dit uiterst effectief. Maar stel dat je slecht te been bent en op sommige plaatsen wat moeite hebt om bij het raam te komen. Of stel dat er sprake is van een aantal rolgordijnen op rij. Dan kun je overwegen om de rolgordijnen op afstand aan te sturen met een afstandsbediening of via een app met je smartphone. Met één druk op de knop gaat het rolgordijn omhoog of omlaag tot de gewenste hoogte. Ook hiervoor ontwikkelde Luxaflex® een handig bedieningssysteem: Powerview®.

Soorten rolgordijnen

Onze op maat gemaakte rolgordijnen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, ook in materiaal heb je keuze. Wat wil je met de rolgordijnen? Feit is dat alle raamdecoratie en gordijnen echte sfeermakers zijn. Zodra ze gemonteerd zijn heb je direct meer uitstraling in je ruimte. Maar onze rolgordijnen doen meer! Wil je de ruimte goed verduisteren of wil je graag licht filteren? Thuisin heeft het!

Verduisterende rolgordijnen

Onze verduisterende rolgordijnen zie je vaak in slaapkamers omdat ze de ruimte donker maken, ook overdag. Handig wanneer je kinderen of jezelf een middagdutje doen.

Semi-transparante rolgordijnen

De semi-transparante rolgordijnen bieden bescherming tegen inkijk en ze werken, door hun decoratieve effect, sfeer verhogend. Uiteraard hebben we een ruime keuze in kleur en dessins. Lees meer hieronder!

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Of je een standaard maat rolgordijn wilt of liever eentje op maat gemaakt; bij Thuisin ben je aan het goede adres. Zeker bij een verduisterend rolgordijn wil je niet dat er licht naar binnen komt in je slaapkamer. Met een rolgordijn op maat voorkom je dit zeker omdat dit rolgordijn perfect aansluit. En bij Thuisin meten en monteren we 'm ook voor je. Handig toch?

Als je je huis inricht of je kamer opnieuw, dan wil je wel de kosten in de gaten houden. Dat begrijpen we. We berekenen de kosten graag voor je. Kom daarvoor langs in één van onze winkels. Dan weten we wat je wilt, hoeveel ramen, welke materialen, enz. Zo krijg je een echte reële prijs van ons. En meten en monteren doen we natuurlijk ook graag voor je. Alles onder één dak!

Heb je een dakraam en zoek je geschikte raamdecoratie? Dan is een rolgordijn een goede oplossing. Bij een dakraam maak je gebruik van geleiders waar het rolgordijn doorheen glijdt. hierdoor komt geen licht want het gordijn zit strak in de geleiders. Je kan kiezen voor een verduisterend rolgordijn of voor een transparantere stof. Natuurlijk in alle kleuren en dessins.

Je kunt kiezen uit:

  • Koord-/kettingbediening
  • Op afstand bedienbaar met afstandsbediening of smartphone (via een app)
  • Met een speciaal bedieningsapparaat (PowerView® Automation van Luxaflex®)

Ingebouwde motor

Zo’n bediening op afstand werkt natuurlijk niet vanzelf. In het ophangsysteem van het rolgordijn wordt een klein motortje ingebouwd dat zorgt voor op- en afrollen. In het systeem zit ook een ontvanger die er voor zorgt dat het gegeven signaal wordt opgepikt waardoor met letterlijk een druk op de knop het rolgordijn wordt bediend. Zeker bij zakelijke toepassingen, denk aan een groot aantal ramen naast elkaar met evenzoveel rolgordijnen, is het handig om zo’n voorziening te hebben.

Meer weten over rolgordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.