Het verschil tussen Duettes en plissés…

Duette gordijnen

Ontdek de opmerkelijke verschillen tussen duettes en plissés! Hoewel ze op het eerste gezicht op elkaar lijken, zijn er enkele verschillen tussen deze twee soorten raamdecoratie. Ontdek hoe de twee verschillen op het gebied van verduistering, design, isolatiewaarde en plaatsing. In deze blog nemen we je mee in de wereld van duette gordijnen en plissé gordijnen en geven we je alles wat je moet weten om de beste keuze te maken voor jouw huis.

Duettes

Duettes en plisségordijnen; wat zijn het?

Ontdek de veelzijdige schoonheid van Plisségordijnen! Deze fantastische raamdecoratie vouwt zichzelf op als je ze opent, waardoor er een compact blok ontstaat dankzij het harmonica-effect. En wanneer je ze sluit, past de stof naadloos op je raam voor een strak en naadloos uiterlijk. Kies uit talloze kleurrijke stoffen om je interieur een speels en creatieve touch te geven. Plissés zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in vocht- en vuilwerende stoffen, ideaal voor vochtige ruimtes als de badkamer en keuken

Duette gordijnen zijn eigenlijk simpel gezegd dubbele plissés. Ze bestaan uit twee lagen gevouwen stof die samen een honingraatstructuur vormen, waardoor ze een unieke uitstraling hebben. Maar dat is niet alles! Duettes zorgen niet alleen voor privacy, maar hebben ook andere voordelen. Ze houden de zon buiten en hebben een uitstekende isolerende werking. Zo blijft de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Als kers op de taart worden ook duette gordijnen op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen bij jouw ramen en interieur. Met duette gordijnen kies je voor een elegante en stijlvolle woonstijl die je inspireert om het beste uit je huis te halen.


Ontdek de collectie raamdecoratie

Plissé gordijnen

Verschil plissé en duette

Laten we nu inzoomen op het verschil tussen duette en plisségordijnen. Duette gordijnen en plissés verschillen voornamelijk in stof: duettes hebben een dubbele laag, plissés een enkele. Hierdoor zijn er verschillen in isolatie, verduistering en plaatsing. Duette gordijnen laten minder licht door en hebben geen zichtbare touwtjes. Ze kunnen daarentegen door de dubbele laag stof ook niet geplaatst worden in (half)ronde ramen. Plisségordijnen zijn hier wel geschikt voor. Bij plissé gordijnen zijn de touwtjes wel zichtbaar. Kies de raamdecoratie die bij jouw stijl past en profiteer van de voordelen!


Duette

Lijken plissés en duettes dan helemaal niet op elkaar?

Hoewel een plissé en een duettes behoorlijk van elkaar verschillen, zijn er ook enkele overeenkomsten. Beide raamdecoraties hebben veel te bieden, zoals bedieningsmogelijkheden top down - bottom up, waarmee je de lichtinval op elk moment aanpast. Hierdoor ogen ze beiden elegant en stijlvol voor het raam. Of je nu kiest voor touwtjes, koordjes, handgrepen of elektrische bediening, beide zijn gemakkelijk te openen en te sluiten. Ook de bevestiging is vaak hetzelfde, waardoor ze geschikt zijn voor draai-kiepramen. Ontdek welke optie het beste bij jouw woonstijl past!


Plissés

Ga jij voor een duette of een plissé?

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van duettes en plissés bij Thuisin, waar je kunt kiezen uit verschillende topmerken, waaronder Luxaflex®. Luxaflex® biedt een uitgebreide collectie Duette® Shades en plissés die perfect passen bij iedere woonstijl, van klassiek tot industrieel en van botanisch tot Scandinavisch. Vind je het lastig om de juiste keuze te maken tussen deze twee opties? Ons professionele team staat voor je klaar om je te voorzien van deskundig interieuradvies en productadvies. Maak de juiste keuze en geef jouw interieur de perfecte finishing touch!


Kom langs in onze winkels

Dominique
Geschreven door
Dominique

Blogger bij Thuisin. Ik inspireer je met mijn blogs op het gebied van interieur en trends! Lees je mee?

Lees meer over Dominique