Trappen

Een trap is een belangrijk onderdeel van elk huis en wordt dagelijks gebruikt. Na verloop van tijd kan het echter zijn dat de trap er versleten uitziet of dat het materiaal niet meer aan jouw smaak voldoet. In deze situaties laat je jouw trap renoveren of stofferen door Thuisin. Traprenovatie en trapstoffering zijn beide populaire methoden om jouw trap er als nieuw uit te laten zien en te zorgen dat deze past bij jouw interieur.

Ons assortiment

Kom langs en bekijk de mogelijkheden
Maak een afspraak

Trappen bekleden

Er zijn verschillende manieren om een trap op te knappen, zoals traprenovatie en trapstoffering. Hoewel beide methoden helpen om de trap te verbeteren, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen traprenovatie en trapstoffering.

Trappen renoveren is een proces waarbij de bestaande trap eerst wordt opgeknapt. Vervolgens wordt er nieuwe bekleding op aangebracht. Hierdoor wordt de trap weer helemaal als nieuw.

Trap bekleden ideeën

Er zijn zoveel mogelijkheden om je trap te bekleden. We spreken dan over trapstoffering. Trapstoffering is een snelle optie om jouw trap te verbeteren. Bij trapstoffering wordt er een nieuwe laag tapijt, pvc of laminaat aangebracht op de bestaande treden. Onze vakmensen doen het graag voor je!

Traprenoveren, trapstoffering, wij hebben de ervaring. Wij adviseren je in soort bekleding en brengen eventueel direct verlichting aan in de tredes.

Het kiezen tussen traprenovatie en trapstoffering hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • De staat van je trap
  • Jouw budget
  • Jouw persoonlijke voorkeur

Zoek je een duurzame oplossing?

Als je op zoek bent naar een duurzame oplossing die de waarde van het huis kan verhogen, dan is traprenovatie waarschijnlijk de beste optie. Als je echter een beperkter budget hebt en op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om de trap op te knappen, dan kan trapstoffering een goede keuze zijn.

Meer weten? Dat kan! Kom langs in onze winkel!

Bezoek onze winkel

Blogs

Je bent op zoek naar een kamerbreed tapijt voor in je woon- of slaapkamer, want dat is behaaglijk en sfeervol. Maar waar begin je dan? Wij helpen je. Heb jij die leuke nieuwe commercial met Dick…
Het ideale product voor meer warmte in de koudere dagen, een vloerkleed. Ik vertel je hoe jij je geschikte vloerkleed kiest bij Thuisin en ik laat je een voorproefje van onze collecties zien. Lees je…
Keuzes kan je overal in maken. Zo ook in trapbekleding. De keuze voor je trap kan je onderdelen in 3 opties. Benieuwd welke? Lees dan onze blog!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Jazeker! Dat kan heel goed. Hoewel de naam 'trapstoffering' misschien iets anders doet vermoeden, betekent het niet dat de trap alleen met stof bekleed kan worden. Wat denk je van Marmoleum of pvc? Je kan ervoor kiezen om de tredes en alle zijkanten te bekleden en hiermee met verschillende kleuren of dessins spelen. Maar ook om alleen de tredes te bekleden bijvoorbeeld. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel.

Laten we twee dingen even uit elkaar halen: traprenovatie doe je voordat je de trap gaat bekleden. Dus als de renovatie gereed is kan je voor pvc kiezen. Heel goed zelfs! Ook zijkanten en stootborden kunnen voorzien worden van pvc. Wil je advies en inspiratie? Kom dan eens langs in onze winkel!

Tapijt kan je in principe zelf leggen. Voor het beste resultaat is een speciale ondervloer aan te bevelen en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een ondervloer van hout. Er zijn diverse manieren om tapijt te leggen en het is afhankelijk van de oppervlakte en de intensiteit van het gebruik. Je kunt de randen vastzetten met dubbelzijdig tape, maar dat is vooral bedoeld voor kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Deels of volledig verlijmen op de vloer is een goede optie, net als de traditionele manier met spijkerlatten. Dit werk is meer geschikt voor de vakman.

Zeker wanneer het gaat om moeilijke hoeken of het stofferen van een trap raden wij aan om het werk te laten doen door een vakman. Voor onze stoffeerders is het dagelijks werk. Zij zorgen er voor dat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw tapijt.

Stofferen is zowel mogelijk voor open als dichte trappen. Of het nou gaat om een houten trap, een wenteltrap of de zoldertrap, dit kan allemaal!

Het belangrijkste is natuurlijk dat het gekozen product geschikt is voor de trap. Zo is niet elk type tapijt geschikt voor de zware belasting die het op de trap te verduren krijgt.

Er is veel mogelijk, zoals onder andere tapijt, pvc en Marmoleum. Kom gewoon eens langs in de Thuisin-winkel en bespreek wat je mooi vindt. Wij laten je dan weten of het product van je keuze ook geschikt is voor de trap.

Logische vraag! Om hierop een goed antwoord te kunnen geven hebben we meer informatie nodig. De prijs is mede afhankelijk van de staat van je trap en de soort bekleding die je kiest. Hebben we dit duidelijk dan maken we graag een offerte voor je!

Als je de trap wilt vernieuwen ben je natuurlijk ook benieuwd naar de traprenovatie kosten. Bij Thuisin maken we graag een offerte voor je als we alle informatie helder hebben. Van belang is onder meer de staat van je trap en welke soort bekleding je wenst. Kom informeren in onze winkel en doe direct inspiratie op.

Behalve dat je hierdoor een geweldig mooie trap krijgt, kan je trap er na renovatie en bekleding weer jaren tegen. Je hebt minder kosten en minder afval dan bij een volledig nieuwe trap en doorgaans wordt je trap er steviger van. Afhankelijk van welke bekleding je kiest zal je trap minder glad zijn, een goede geluidsdemping hebben en een ware eyecatcher zijn!

Bij Thuisin kan je uiteraard terecht voor renovatie van je dichte trap. De tredes, zijkanten en stootborden worden ontdaan van gebruikssporen en slijtage. Ook voor traprenovatie van open trappen ben je bij ons aan het juiste adres. En wil je weten welke mogelijkheden er zijn om je trap te bekleden? Kom dan eens in onze winkel en doe inspiratie op. Ga je voor tapijt, Marmoleum, een lik verf of pvc?