Multishades

Duo-rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren, met diverse transparanties en meerdere ‘hardware’ systemen. Duo-rolgordijnen zijn zowel effectief als decoratief. Multishades, ook wel duo-rolgordijnen genoemd, bestaan uit transparante en niet-transparante banen die langs elkaar schuiven.

Schuiven en rollen met duo-rolgordijnen

Multishades / duo-rolgordijnen bestaan uit transparante en niet-transparante banen die in een soort gesloten lus wordt opgehangen. Door te schuiven met het gordijn verschuiven de banen onderling waardoor je veel of juist nauwelijks lichtinval naar binnen krijgt. Hierdoor is de lichtinval met een duorolgordijn in feite traploos regelbaar.

Naast het functionele aspect is een duorolgordijn ook decoratief doordat er een groot aanbod is in kleuren, kleurgradaties, mate van transpantie bij de transparante banen, een breed aanbod stoffen en de manier waarop de hardware (ophangsysteem, onderliggende roede) is uitgevoerd.
In onze winkel verkopen wij onder andere de merken Luxaflex® en LOOKin.

Meer over multishades

Om het duo-rolgordijn mooi strak te laten hangen ligt onderin de ‘lus’ een ronde metalen (of kunststof) roede. Terwijl je de panelen onderling verschuift, blijft de stof netjes strak hangen door het gewicht van de roede. Een andere oplossing is dat een (lichte) roede als geleider in een metalen ‘bak’ wordt geplaatst waarin deze kan bewegen. Zo krijgt het rolgordijn als geheel een wat strakker uiterlijk.

Kleuren en stoffen van duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen zijn leverbaar in een groot aantal stoffen, variërend van standaard tot hoogwaardig en luxueus. De niet doorzichtige banen kunnen een unikleur hebben, maar ook verschillende kleuren, verschillende stofsoorten en een combinatie van brede en wat smallere banen in één rolgordijn is mogelijk. De Thuisin winkel beschikt over stalen van verschillende leveranciers waaruit je kan kiezen.

Diverse transparanties van de duo-rolgordijnen

Bij de doorzichtige banen kun je kiezen voor diverse gradaties van transparantie; geheel doorzichtig of half transparant, open geweven of wat dichter geweven. Door te variëren met de diverse graden van doorzicht en de banen met niet-doorzichtige stof kun je je eigen duorolgordijn samenstellen. Let wel: een duorolgordijn impliceert spelen met licht, maar je kunt met het toepassen van een verduisterende stof voor de niet-transparante banen een (bijna geheel) verduisterend gordijn creëren.

Decoratieve multishades

De stoffen, kleuren en breedte van de banen kun je in overeenstemming brengen met het interieur. De duo-rolgordijnen kunnen zo bijdragen tot de sfeer in de ruimte. De stoffen en kleuren zijn vaak goed te combineren met andere vormen van raamdecoratie.

Voor welk raam is een duo-rolgordijn geschikt

Duo-rolgordijnen zijn in principe toepasbaar in iedere ruimte. Bepaalde stoffen zijn geschikt voor vochtige ruimtes, andere stoffen minder. In de winkel informeren we je graag hierover. Bij grote ramen kun je kiezen voor brede banen, bijvoorbeeld 25 tot 40 cm breed, maar noodzakelijk is dit niet. Sommige stoffen zijn leverbaar in brandwerende variant wat ze geschikt maakt voor projectmatige toepassing.

Bediening van duo-rolgordijnen

Duo-rolgordijnen bedien je met een ketting of koord, al dan niet verzwaard met een extra element. Alle producten zijn voorzien van een kindveilige bediening waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen. Hiervoor zijn diverse oplossingen en wij geven je graag alle informatie wat het beste bij de situatie past in onze winkel. Wist je dat multishades ook elektrisch bedienbaar te verkrijgen zijn? Kies bijvoorbeeld voor elektrische bediening van PowerView® middels een afstandsbediening, app of je stem.

Ontwikkeling van de multishades

Duo-rolgordijnen zijn relatief nieuw en er zijn volop ontwikkelingen. Die hebben zowel betrekking op de stoffen als de hardware. In de winkel zijn we volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken. Vraag hier gerust naar.

Blogs

Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…
Leuk zeg! Je gaat nieuwe raamdecoratie uitkiezen. Een leuke klus, als je een beetje weet wat je wilt. Heb je nou werkelijk geen idee wat je mooi vindt? Ga naar onze winkel voor advies en inspiratie.…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Duorolgordijnen bedien je met een ketting of koord, al dan niet verzwaard met een extra element. Alle producten zijn voorzien van een kindveilige bediening waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in de koorden of kettingen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening.

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Een duorolgordijn/multishade wordt opgehangen aan een zogeheten bovenbak van aluminium. Deze is verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren. Vaak is het neutraal wit of grijs, maar chique matzwart is ook mogelijk. Ook wanneer er sprake is van een onderlat (het metalen onderste deel van het gordijn waarin de roede hangt die zorgt voor het makkelijk geleiden van de stof) is er keuze uit verschillende mogelijkheden. Met de combinatie van hardware en ‘software’ (de stof) kun je een product naar eigen keuze samenstellen.

Ja, multishades/duorolgordijnen zijn in principe toepasbaar in iedere ruimte. Bepaalde stoffen zijn beter geschikt voor vochtige ruimtes. Houdt hier dus wel rekening mee. Bij grote ramen kun je kiezen voor brede banen, bijvoorbeeld 25 tot 40 cm breed, maar noodzakelijk is dit niet. Sommige stoffen zijn leverbaar in brandwerende variant wat ze geschikt maakt voor projectmatige toepassing.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Meer weten over multishades?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen