Ontdek de voor- en nadelen van duettes voor raamdecoratie

Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we dieper in op duettes. Wat zijn precies de voordelen en eventuele nadelen? En waar moet je op letten als je voor duettes kiest? Wij nemen je graag mee op ontdekkingsreis!

De populariteit van duettes voor raamdecoratie

Dat duettes ontzettend populair zijn is één ding wat zeker is. Dat komt omdat ze niet alleen fraai zijn voor je interieur, maar ook nog eens super praktisch. Maar wát zijn duettes precies?

Wat zijn Duettes?

Duettes zijn raambekleding met twee lagen stof die samenwerken om licht en privacy te beheersen. De twee lagen kunnen afzonderlijk worden aangepast voor de gewenste lichtinval en privacy. Dankzij de luchtlagen, ook wel honingraatstructuur genoemd, tussen de stoflagen staan duettes ook bekend om hun energie-efficiëntie, doordat ze kamers isoleren en de temperatuur reguleren. Ze zijn verkrijgbaar in ontelbare diverse kleuren, stijlen en maten voor uiteenlopende interieurbehoeften.

Hun mix van functionaliteit en stijl maakt ze een populaire keuze voor elke inrichting.

Ontdek onze duettes


Thuisin - duettes - BeCe

Hoe werken duettes?

De werking van een duette is eenvoudig! Je bent vast bekend met de trekkoorden. Hiermee kun je je duette gemakkelijk bedienen en aanpassen zoals je wilt. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een handgreep die aan de bovenbak van de duette is bevestigd. Wil je het nog handiger maken? Dan kun je kiezen voor PowerView® Automation. Dit is een elektrische bediening waarmee je jouw duettes bijvoorbeeld met je stem kunt besturen.

Verschillende typen duettes

Naast de trekkoorden, handgreep of elektrische besturing kun je nog meer persoonlijke wensen aan jouw duette toevoegen. Zoals bijvoorbeeld de top-down, bottom-up functie. Daarmee kun jij je duette in het midden van jouw raam plaatsen wanneer de zon wat lager staat terwijl je aan de keuken zit.

Wij kunnen duettes voor jou op maat maken, voor elk raam! Wil jij duettes in jouw draaikiepraam?

Maak een afspraak

Voordelen van Duettes voor Raamdecoratie

1. Energie-efficiëntie

Door de honingraatstructuur van duettes hebben ze isolerende eigenschappen. Dit houdt in dat ze warmte in de winter vasthouden en in de zomer buiten houden. Hierdoor ontstaat een effectieve isolatie tegen zowel warmte als kou. Bovendien kunnen deze eigenschappen bijdragen aan het verlagen van de energierekening.

2. Lichtregulering

Wij helpen jou met het uitzoeken van de duettes die naadloos op jouw wensen aansluiten. Wil jij bijvoorbeeld duettes op jouw slaapkamer? Dan gaan we kijken naar verduisterende stoffen voor jouw duettes!

3. Geluidsabsorptie

Duettes hebben een verborgen talent: naast hun gebruikelijke taken kunnen ze ook een bijdrage leveren aan het dempen van geluid. Dankzij hun honingraatstructuur kunnen ze wat extra rust aan je ruimte toevoegen.

Ontdek nog meer voordelen van duettes

4. Stijlvol en decoratief

Hier komt het beste deel van duettes om de hoek kijken. Naast hun indrukwekkende functionaliteit, zijn ze ook een visueel feest en geven ze jouw interieur een vleugje betovering. Met een divers aanbod kun je jouw duettes helemaal naar eigen smaak creëren.

Stel je voor: de stofkeuze. Ga je voor een strakke effen tint of laat je je verleiden door een levendige bloemenprint? Het meet- en montagewerk? Geen zorgen, wij nemen dat graag op ons. Het enige wat jij hoeft te doen, is beslissen hoe je duettes moeten werken, welke kleur je wilt en waar je deze stijlvolle aanvulling in je huis wilt zien stralen.

Geniet van onze service

Nadelen van duettes voor raamdecoratie

Uiteraard moeten we ook de minder positieve kanten van duettes belichten, maar wees gerust, de nadelen vallen gelukkig mee! Hier zijn ze overzichtelijk voor je opgesomd:

Kosten

Vanwege hun honingraatstructuur zijn duettes vaak duurder dan bijvoorbeeld rolgordijnen. Maar bedenk dat deze structuur ook financiële voordelen kan opleveren, zoals isolatie.

Onderhoud en reiniging

Duettes vragen regelmatig om een stofdoek, omdat ze stof en vuil aantrekken.

Installatiecomplexiteit

Duettes kunnen lastig zijn om te installeren. Maar maak je daar geen zorgen over, want wij nemen de volledige installatie van A tot Z voor onze rekening!

Ontdek onze montageservice

Duurzaamheid van duettes voor raamdecoratie

Vanwege verschillende factoren kunnen we met vertrouwen zeggen dat duettes een duurzame keuze zijn voor raamdecoratie. Niet alleen vanwege hun isolerende eigenschappen, maar ook door de hoogwaardige materialen waarvan onze duettes zijn gemaakt. Binnen onze collectie bieden we ook duettes aan die geproduceerd zijn van duurzame materialen.

En een leuk weetje: kiezen voor elektrische duettes kan hun levensduur verder verlengen. Dit komt doordat ze in een soepele, voortdurende beweging omhoog en omlaag gaan!

Wil jij meer weten over de duurzaamheid van onze duettes? Kom dan gezellig langs in de winkel. Onder het genot van een kopje koffie of thee laten we je graag meer zien!

Ontdek onze woonwinkel

Vergelijking met andere raamdecoratieopties

Laten we als final actie duettes vergelijken met andere bekende en populaire raamdecoraties. Het is voor ons belangrijk dat jij namelijk kies wat bij jouw wensen past!

Duettes vs. rolgordijnen, jaloezieën en plissés

Duettes, de isolatiekampioenen, houden je knus en beheersen het licht met flair, terwijl rolgordijnen, jaloezieën en plissés een strakke stijl neerzetten voor iets minder geld. De beslissing draait om je behoefte aan isolatie en jouw unieke stijlvoorkeur.

Conclusie: als jij er lekker warm en sfeervol bij wilt zitten, dan kies je duettes! Ben jij er klaar voor om samen met ons jouw duettes samen te stellen?

Boek jouw afspraak

Veelgestelde vragen

Het is altijd verstandig om dit na te vragen bij de winkel waar je jouw duettes hebt gekocht. Over het algemeen kun je echter weinig fout doen met normaal afstoffen en een vochtig doekje.


Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Jazeker! Daar helpen we je graag bij. Wij doen het meten én monteren voor jou. Zo hoef jij alleen maar te genieten van je duettes of plisségordijnen.

Duettes bieden inderdaad enige geluidsdemping, maar het is belangrijk op te merken dat ze niet hoofdzakelijk zijn ontworpen voor geluidsisolatie.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

De levensduur van duettes voor raamdecoratie kan variëren, maar hoogwaardige duettes kunnen vele jaren meegaan bij goed onderhoud. Bovendien wordt elektrische bediening aanbevolen. Met vloeiende in- en uitrolbewegingen dankzij elektrische bediening zullen de duettes langer meegaan.

Een duette heeft meestal twee lagen stof in een honingraatstructuur. Een plissé heeft één laag stof dat zich als een harmonica opvouwt. Beide soorten zijn bij Thuisin verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins en transparanties.

Behalve dat ze erg sfeervol zijn? Doordat duettes een honingraatstructuur hebben, een dubbele stoflaag, isoleren ze ook. De lucht wordt vastgehouden tussen de dubbele stoflaag en hierdoor blijft je huis in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. En laten we niet vergeten dat je met duettes ook halverwege je raam de inkijk kan weren, door het Top down Bottom up systeem.

Absoluut! Of je nu een draaikiepraam, hoog raam of dakraam hebt, wij kunnen alles op maat maken. Ontdek het met onze professionele inmeet- en montageservice.


De duette heeft een isolerende functie die vooral in de winter effectief kan zijn. De lucht in de honingraat werkt als een buffer die de kou buitensluit. Vooral bij enkel glas is het effect hoog. In de zomer is dat andersom en houdt het de warmte buiten.

Annemiek
Geschreven door
Annemiek

Marketeer bij Thuisin. Altijd op zoek naar de perfecte woorden die passen bij onze projecten om jou mee te nemen in de brede en fascinerende wereld van het interieur!

Lees meer over Annemiek