Deurhorren

Je deur open zetten in de zomer, zonder last te hebben van insecten? Dat kan met een hordeur van merken zoals Luxaflex® of Unilux. Met de verschillende opties hordeuren zit er zeker een variant bij die geschikt is voor de deuren in jouw huis.

Hordeuren

Wil je graag de deur openhouden in de zomer? Alleen heb je geen zin in irritante vliegen, muggen en andere insecten? Denk dan aan hordeuren. Met een hordeur houdt je deze beestjes tegen, terwijl je wel fijn de frisse lucht naar binnen kan laten.

Van scharnierende hordeuren tot plisséhordeuren

Hordeuren zijn te verkrijgen in verschillende varianten, zoals de vaste hordeur en de plisséhordeur. In verschillende kleuren en uitvoeringen en helemaal op maat gemaakt voor jouw deur, tuindeur of schuifpui.

Een deurhor tegen pollen

Heb je last van hooikoorts? Dan is het speciaal ontwikkelde Poll-tex® gaas de oplossing. Wanneer je dit gaas voor je hor kiest blijven de insecten buiten en ook de pollen. Bij Thuisin hebben wij hordeuren van populaire merken zoals Unilux of Luxaflex® voor je in het assortiment.

Hordeur op maat

Alle hordeuren worden bij Thuisin op maat gemaakt. Een medewerker komt bij jou thuis de maten opnemen, zodat je er zeker van bent een perfect passende hordeur te krijgen.

Bekijk ze in onze winkel

Soorten hordeuren

Voor elke deur en elk type interieur is een hordeur mogelijk. Dit zijn de soorten die je bij Thuisin vindt;

  • Plissé hordeuren
  • Rol hordeuren
  • Scharnierende hordeur
  • Schuivende hordeur
  • Vaste hordeur
Plissé hordeuren

De meest populaire hordeuren zijn plissé hordeuren. Je kent ze wel van de plissés voor de ramen, dit is hetzelfde idee. Naast dat plissé hordeuren een luxe uitstraling geven, is dit type deurhor makkelijk te bedienen en blijft hij op de gewenste plaats staan. Heb je meer dan 1 deur of een schuifpui? Kies dan voor een dubbele hordeur. Weet je wat een fijn voordeel is van plissé hordeuren? Ze zijn weerbestendig en kunnen dus aan de buitenkant gemonteerd worden. Het enige wat nog opvalt is de cassette. Kies deze daarom in de kleur van je kozijn, dan valt ie niet op!

Rol hordeuren

Rolhordeuren zijn ook erg bekend. De naam zegt het al, het gaas wordt opgerold, anders dan een plissé hordeur, die het gaas opvouwt. Ook rolhordeuren zijn weerbestendig en prima buiten te monteren. Heb je hooikoorts? Dan is deze rolhordeur perfect, want die kan worden geleverd met Poll-tex, anti-pollengaas! Zo weer je naast de insecten ook nog eens de pollen.

Maak een afspraak

Schuivende of scharnierende hordeur

Scharnierende hordeur

De scharnierende hordeur of vaste hordeur is een oude bekende. Dit is eigenlijk een extra deur voor je achterdeur. Dit type hordeur is daarom ook alleen geschikt voor openslaande deuren. Handig voor kinderen en huisdieren, de ‘schopplaat’. Deze zit onderaan de hordeur, in plaats van gaas, zodat een hond zijn snuit er niet doorheen kan drukken en een kind niet per ongeluk met een handje er doorheen. Deze hordeur is overigens magnetisch, handig!

Schuivende hordeur

Schuivende hordeuren zijn praktisch voor schuifpuien of grote deuren. Deze schuif-hordeuren zijn over het algemeen geruisloos door de soft close techniek en ze zijn comfortabel in gebruik. Wil je graag meer informatie over alle typen hordeuren die Thuisin aanbiedt? Kom gerust langs in één van onze Thuisin winkels door heel Nederland.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor hordeuren bij jou thuis? Laat het ons weten en neem contact op met de Thuisin winkel bij jou in de buurt!

Neem contact op

Ons assortiment horren

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, ook voor een schuifpui heeft Thuisin de juiste hor. Met speciale profielen kan dat worden opgelost. Zo is het mogelijk om twee schuivende plisséhorren naast elkaar te plaatsen die werken zoals automatisch openende deuren bij winkels en kantoren. De schuifdeuren kunnen zo wijd open en het kan lekker ventileren. Tegelijkertijd zorgen de horren ervoor dat de insecten buiten blijven.

Een hor is in eerste instantie een functioneel product. Een plisséhor is daarnaast decoratief en – dat kan soms handig zijn – valt wat meer op dan een glad vlak bij een gewone hor. Bij een plisséhor vouwt en ontvouwt het gaas zich als een harmonica. Het ziet er net even anders uit dan een plat vlak, maar de werking is hetzelfde. Uiteraard kan deze hor op maat worden gemaakt, net zoals alle andere hortypen.

Er zijn twee hoofdgroepen: horren voor het raam en horren voor de deur. Bij een raam kun je een vaste hor gebruiken waarbij het raam toch open en dicht kan, bij een deur moet de hor altijd flexibel zijn.

De simpelste hor voor een raam is een vaste hor. Deze plaats je in of voor het raam en zet het vast. Na het muggenseizoen haal je de hor eruit en klaar is kees. Je kunt ook kiezen voor een inzethor of rolhor.

Meer weten over deurhorren?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen