Deurhorren

Je deur open zetten in de zomer, zonder last te hebben van insecten? Dat kan met een deurhorren op maat van merken zoals Luxaflex® of Unilux. Met de verschillende opties hordeuren zit er zeker een variant bij die geschikt is voor de deuren in jouw huis.

Hordeuren

Wil je graag de deur openhouden in de zomer? Alleen heb je geen zin in irritante vliegen, muggen en andere insecten? Denk dan aan hordeuren. Met een hordeur op maat houdt je deze beestjes tegen, terwijl je wel fijn de frisse lucht naar binnen kan laten.

Van scharnierende hordeuren tot plisséhordeuren

Hordeuren zijn te verkrijgen in verschillende varianten, zoals de vaste hordeur en de plisséhordeur. In verschillende kleuren en uitvoeringen en helemaal op maat gemaakt voor jouw deur, tuindeur of schuifpui.

Een deurhor tegen pollen

Heb je last van hooikoorts? Dan is het speciaal ontwikkelde Poll-tex® gaas de oplossing. Wanneer je dit gaas voor je hor kiest blijven de insecten buiten en ook de pollen. Bij Thuisin hebben wij hordeuren van populaire merken zoals Unilux of Luxaflex® voor je in het assortiment.

Hordeur op maat

Alle hordeuren worden bij Thuisin op maat gemaakt. Een medewerker komt bij jou thuis de maten opnemen, zodat je er zeker van bent een perfect passende hordeur te krijgen.

Soorten hordeuren

Voor elke deur en elk type interieur is een hordeur mogelijk. Dit zijn de soorten deurhorren op maat die je bij Thuisin vindt;

  • Plissé hordeuren
  • Rol hordeuren
  • Scharnierende hordeur
  • Schuivende hordeur
  • Vaste hordeur
Plissé hordeuren

De meest populaire hordeuren zijn plissé hordeuren. Je kent ze wel van de plissés voor de ramen, dit is hetzelfde idee. Naast dat plissé hordeuren een luxe uitstraling geven, is dit type deurhor makkelijk te bedienen en blijft hij op de gewenste plaats staan. Heb je meer dan 1 deur of een schuifpui? Kies dan voor een dubbele hordeur. Weet je wat een fijn voordeel is van plissé hordeuren? Ze zijn weerbestendig en kunnen dus aan de buitenkant gemonteerd worden. Het enige wat nog opvalt is de cassette. Kies deze daarom in de kleur van je kozijn, dan valt ie niet op!

Rol hordeuren

Rolhordeuren zijn ook erg bekend. De naam zegt het al, het gaas wordt opgerold, anders dan een plissé hordeur, die het gaas opvouwt. Ook rolhordeuren zijn weerbestendig en prima buiten te monteren. Heb je hooikoorts? Dan is deze rolhordeur perfect, want die kan worden geleverd met Poll-tex, anti-pollengaas! Zo weer je naast de insecten ook nog eens de pollen.

Schuivende of scharnierende hordeur

Scharnierende hordeur

De scharnierende hordeur of vaste hordeur is een oude bekende. Dit is eigenlijk een extra deur voor je achterdeur. Dit type hordeur is daarom ook alleen geschikt voor openslaande deuren. Handig voor kinderen en huisdieren, de ‘schopplaat’. Deze zit onderaan de hordeur, in plaats van gaas, zodat een hond zijn snuit er niet doorheen kan drukken en een kind niet per ongeluk met een handje er doorheen. Deze hordeur is overigens magnetisch, handig!

Schuivende hordeur

Schuivende hordeuren zijn praktisch voor schuifpuien of grote deuren. Deze schuif-hordeuren zijn over het algemeen geruisloos door de soft close techniek en ze zijn comfortabel in gebruik. Wil je graag meer informatie over alle typen hordeuren en deurhorren op maat die Thuisin aanbiedt?

Kom gerust langs in één van onze Thuisin winkels door heel Nederland. Samen bespreken wij graag de mogelijkheden voor hordeuren bij jou thuis!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wij bieden je horren van verschillende leveranciers, raamhorren en deurhorren kunnen voor elk raam en elke deur op maat gemaakt worden. Horren zijn niet altijd zwart. Je kan een kleur frame kiezen, naast zwart kan je ook voor wit kiezen, passend bij witte kozijnen, of grijs. Zelfs als je een specifieke kleur kozijnen hebt kunnen horren in die kleur geleverd worden want je kan een RAL kleur kiezen voor het frame van bijvoorbeeld schuifpuihorren of voor de cassette van je plisséhorren. Het horrengaas is standaard zwart maar zo verfijnd dat je het bijna niet ziet. Heel fijn, want je kan ongehinderd naar buiten kijken en van het uitzicht genieten, zonder insecten in huis!

Je hebt vaste horren, een vaste hor bestaat uit horgaas dat in een frame zit. Bij een rolhordeur heb je een flexibel systeem, want je schuift de hor naar een kant en het gaas rolt zich op, want er zit een cassette. Zo maak je volop gebruik van de breedte van je deuropening.

Wanneer je horren hebt dan geniet je het hele jaar door van frisse lucht en de natuur, zonder dat insecten in je woning verdwalen. Tegenwoordig zien we zeker vanaf maart tot en met november insecten rondvliegen, ook omdat de buitentemperaturen aangenaam genoeg zijn. De beste reden om voor horren te kiezen en zonder muggen en insecten te genieten van jouw thuis.

Bij Thuisin kan je kiezen voor standaard horrengaas. Heb je hooikoorts dan raden we je aan te vragen naar speciaal pollen werend gaas. 90% van de pollen blijven dan samen met de insecten buiten. Wel zo prettig!

Dit hangt af van de breedte van de deuren. Heb je een of twee tuindeuren? Voor een smalle deuropening kan je altijd een plisséhordeur kiezen. Dan vouwt het gaas van de hordeur zich op en jouw hor neemt weinig ruimte in. Heb je een brede opening dan zijn schuivende hordeuren fijn. Het frame schuift makkelijk via wieltjes naar de zijkant toe, makkelijk te bedienen en het frame biedt veel stabiliteit.

Heb je een kat of hond en wil je graag een deurhor voor je balkondeur of openslaande tuindeuren of je schuifpui? Wanneer je huisdieren hebt kan je het beste voor een vaste hordeur kiezen. Laat wel even weten dat dit een belangrijk punt is, want er is extra sterk gaas waar je optioneel voor kan kiezen.

Meer weten over deurhorren?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.