Inbetweens

Dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen; inbetweens. Ze hebben een duidelijke decoratieve functie, maar bieden ook zeker privacy. Combineer jouw raamdecoratie met elektrische gordijnrails. Zorg via de app ervoor dat jouw gordijnen altijd zo staan als jij dat wilt en wanneer er wel of geen inkijk is in jouw woonkamer.

Inbetweens voor licht en privacy

De op maat gemaakte inbetweens van Thuisin zijn dé oplossing voor je ramen als je graag daglicht wilt binnenlaten en toch privacy wilt. De stof laat voldoende licht binnen, zonder dat je volledige inkijk van buiten naar binnen hebt. Daarnaast creëer je met de inbetweens gordijnen veel sfeer. Wat is eigenlijk inbetween stof? Dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen, dat zijn onze inbetweens gordijnen, ook wel inbetweens genoemd.

Wij hebben inbetweens gordijnen van onder andere de merken Eijffinger, Artelux en A House of Happiness.

Wil je zoveel mogelijk licht in je kamer? Kies dan voor onze vitrages. En voor de combinatie met je raamdecoratie of als verduisterende functie hebben wij ook een ruime collectie overgordijnen.

Kom in de winkel voor informatie & inspiratie.

Bekijk ze in onze winkel

Wat is een inbetween gordijn?

Inbetweens van Thuisin heb je in verschillende stofdiktes, allemaal in unieke structuren en in de mooiste kleuren. Soepele stoffen die een huiselijke sfeer geven, voor ieder interieur. In onze winkel hebben wij een ruime collectie inbetweens. Heb je een keuze gemaakt? Dan komen wij bij jou thuis opmeten en als de gordijnen op maat gemaakt zijn, hangen wij deze perfect bij jou thuis op. Je kan kiezen om je inbetweens op te hangen aan een rails of een roede. Of je nu enkele-, dubbele- of een wave-plooi wilt, wij zorgen ervoor dat je gordijnen precies naar wens hangen. Bij Thuisin vind je inbetweens van de merken;

  • Eijffinger
  • LOOKin
  • A House of Happiness
Wanneer kies je voor inbetweens?

Er zijn een paar simpele redenen om te kiezen voor inbetweens, namelijk;

  • Sfeer creëren
  • Spelen met lichtinval
  • Privacy bepalen

Je kiest voor inbetweens gordijnen als je wil spelen met lichtinval, sfeer wil creëren en je privacy wil bepalen. Ze zorgen namelijk voor een prachtig gefilterd lichtinval, maken je ruimte romantisch en zorgen ervoor dat jij wel naar buiten kan kijken, maar passerende mensen niet naar binnen. En als je slim bent, hoef je niet eens op te staan om je inbetweens gordijnen dicht te doen. Met een elektrische gordijnrails kun je deze zo vanuit je luie stoel bedienen met je smartphone of tablet. Maak van je huis een smart home.

Maak een afspraak

Uit welke materialen bestaan inbetween gordijnen?

Inbetweens vind je in veel verschillende materialen. De meest gebruikte zijn wel polyester of linnen. Polyester is vormvast en krimpt nauwelijks. Linnen geeft een natuurlijke uitstraling en daarmee ook rust. Logisch dat deze stof veel wordt gekozen. Je kan de verschillende materialen ook goed met elkaar mengen om zo het ideale gordijn te krijgen voor jouw gewenste ruimte. Het fijne aan een inbetweens gordijn is dat deze vaak worden gemaakt van kamerhoge (of brede) stoffen. Doordat de stof dubbel zo breed (hoog) is, worden deze inbetweens bijna altijd zonder (storende) naden gemaakt. Je gordijn valt hiermee net wat mooier! Win-win.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer je kiest voor inbetweens dan kijk je overdag wél van binnen naar buiten, maar niet van buiten naar binnen. En dat is toch wat je wilt? Wel licht in huis, maar geen inkijk? Inbetweens zitten namelijk tussen vitrages en gordijnen in qua stofdikte. Heel praktisch, sfeervol en mooi!

Als je graag licht wilt in je kamer, maar niet dat de hele buurt naar binnen kijkt, dan zijn inbetweens geweldig. Een inbetween zorgt voor licht én privacy. Het zit er namelijk lekker tussenin; geen dicht gordijn, geen transparant gordijn, maar ' inbetween'.

Een inbetween is veelal iets dikker van stof dan een vitrage. Bij een vitrage kan je vaak wel van buiten naar binnen kijken, bij een inbetween niet. Bij beiden kan je wel naar buiten kijken en beide laten lekker veel licht je kamer in. Een inbetween is soepeler qua stof dan een overgordijn en een vitrage is weer soepeler dan een inbetween. Kom kijken en voelen in onze winkel, net zo makkelijK!

Goede vraag. Dat berekenen wij graag voor je. Als je weet welke stof je mooi vindt en voor hoeveel ramen je de inbetweens wilt, dan kunnen wij voor je aan de slag. Informeer hiernaar in onze winkel!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over inbetweens?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen