Inbetweens

Dikker dan vitrages, maar transparanter dan overgordijnen; inbetweens. Ze hebben een duidelijke decoratieve functie, maar inbetween gordijnen bieden ook zeker privacy. Combineer jouw raamdecoratie met elektrische gordijnrails. Zorg via de app ervoor dat jouw inbetween gordijnen altijd zo staan zoals jij dat wilt. Met elektrisch bedienbare inbetween gordijnen bepaal jij zelf wanneer er wel of geen inkijk is in jouw woonkamer, slaapkamer of woonkeuken.

Waarom inbetween gordijnen voor je woonkamer of tuindeuren?

Een woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis waar geen raamdecoratie hangt ziet er toch een beetje kaal uit. Wil je snel sfeer creëren en heb je liever geen raambekleding die op of in het raam- of deurkozijn zit, dan zijn inbetween gordijnen de ideale oplossing.

Voordelen van semi transparante inbetweens:

 • Je geniet volop van het daglicht en privacy
 • Felle zonnestralen en UV-stralen worden gefilterd
 • De gordijnrails worden op de muur of onder het plafond bevestigd
 • Inbetween gordijnstoffen zijn in vele kleuren verkrijgbaar
 • Je kan inbetweens combineren met overgordijnen

Van welk materiaal is eigenlijk een inbetween gordijnstof? De keuze is aan jou, afhankelijk van het materiaal dat je kiest stem je jouw inbetweens af op je eigen woonstijl.

Inbetween gordijnen voor elke woonstijl

Inbetween gordijnen van linnen zijn heel populair vanwege de natuurlijke uitstraling, Scandinavisch en rustig, vooral wanneer je voor witte inbetween gordijnen kiest. Inbetweens van glanzende stoffen staan mooi in elk interieur, zwarte of grijze inbetween gordijnen passen bijvoorbeeld uitstekend in een modern of industrieel interieur. Laat je alvast inspireren en kijk bij de woonstijlen, of kom de inbetweens in het echt bewonderen in de showroom!

Wat is een in between gordijn?

Inbetweens zijn gordijnen die van minder dikke gordijnstof gemaakt worden dan overgordijnen. Bij Thuisin kies je uit een ruim assortiment aan stoffen voor inbetween gordijnen, allemaal in unieke structuren en in de mooiste kleuren. Soepele stoffen die een huiselijke sfeer geven, voor ieder interieur. In de showroom van onze winkels doe je veel inspiratie voor inbetween gordijnen op.

Inbetween gordijnen op maat

Heb je een keuze gemaakt? Dan komen wij bij jou thuis opmeten. Als de gordijnen op maat gemaakt zijn, hangen wij deze perfect bij jou thuis op. Je kiest uit verschillende ophang systemen voor je inbetweens: rails of een roede. Of je nu de enkele-, dubbele- of een waveplooi wilt, wij zorgen ervoor dat je gordijnen precies naar wens hangen. Bij Thuisin vind je inbetweens van de merken;

 • Eijffinger
 • LOOKin
 • A House of Happiness
Wanneer kies je voor inbetween gordijnen?

Er zijn een paar simpele redenen om te kiezen voor inbetweens, namelijk;

 • Sfeer creëren
 • Spelen met lichtinval
 • Bepaal de privacy

Inbetween gordijnen zijn echte sfeermakers voor je woon- of slaapkamer. Ze zorgen voor een prachtig gefilterd lichtinval, geen felle zonnestralen in je gezicht of op het scherm van de tv, tablet of mobiel. Je kiest voor inbetween gordijnen wanneer jij wel naar buiten wil kijken, maar passerende mensen niet naar binnen mogen kijken. Wat zijn jouw interieur wensen rond jouw inbetweens? Wij bespreken ze graag en adviseren je, in de showroom maken wij samen de juiste gordijn keuze!

Uit welke materialen bestaan inbetween gordijnen?

Inbetweens vind je in veel verschillende materialen. De meest gebruikte zijn wel polyester of linnen. Polyester is vormvast en krimpt nauwelijks. Linnen geeft een natuurlijke uitstraling en daarmee ook rust. Logisch dat deze stof veel wordt gekozen. Natuurlijk worden de verschillende materialen ook gecombineerd, want de gordijn producenten zorgen er op deze manier voor dat:

 • Jouw inbeteween gordijn perfect in de plooi valt
 • De kleur niet vervaagd
 • De glans of het patroon mooi uitkomt

Zo ontstaan de perfecte inbetween gordijnen voor jouw gewenste ruimte.

Inbetween gordijnen op maat zonder naden

Het fijne aan inbetween gordijnen is, dat deze vaak worden gemaakt van kamerhoge of brede gordijnstoffen. De hoogte van inbetween gordijnen kan 250 cm zijn maar ook 300 cm, of zelfs extra hoog. Doordat de stof dubbel zo breed is, worden inbetweens van 200 cm breedte of meer bijna altijd zonder storende naden gemaakt. Je gordijn valt hierdoor net wat mooier! Win-win. Wij zijn experts op het gebied van raamdecoratie voor hoge ramen, want wij willen dat je de mooiste raamdecoratie voor jouw hoge of brede ramen, tuindeuren of schuifpui kiest!

Welke bediening voor inbetween gordijnen?

Natuurlijk kan je inbetweens gewoon met je handen open trekken of dicht doen, of kies voor een gordijnstang. En als je slim bent, hoef je niet eens op te staan om je inbetweens gordijnen dicht te doen. Met een elektrische gordijnrails kun je deze zo vanuit je luie stoel bedienen met je smartphone of tablet. Wij hebben diverse elektrische bedieningssystemen voor raamdecoratie in ons assortiment en laten je graag zien hoe het allemaal werkt. Maak van je huis een smart home.

Kan je inbetweens wassen?

Ben je benieuwd naar de mooiste gordijnstoffen voor inbetween gordijnen? Wij hebben inbetweens gordijnen van onder andere de merken Eijffinger, Artelux en A House of Happiness. En natuurlijk geven wij je ook de beste tips om jouw gordijnen zo lang mogelijk mooi te houden, dus hoe je gordijnen het beste kan wassen dat leggen wij je graag uit. Laat je inspireren, zie en voel de gordijnstoffen en kom naar de showroom van onze woonwinkel!

Automatische raamdecoratie van Thuisin Lookin motion

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Wanneer je kiest voor inbetweens dan kijk je overdag wél van binnen naar buiten, maar niet van buiten naar binnen. En dat is toch wat je wilt? Wel licht in huis, maar geen inkijk? Inbetweens zitten namelijk tussen vitrages en gordijnen in qua stofdikte. Heel praktisch, sfeervol en mooi!

Als je graag licht wilt in je kamer, maar niet dat de hele buurt naar binnen kijkt, dan zijn inbetweens geweldig. Een inbetween zorgt voor licht én privacy. Het zit er namelijk lekker tussenin; geen dicht gordijn, geen transparant gordijn, maar ' inbetween'.

Een inbetween is veelal iets dikker van stof dan een vitrage. Bij een vitrage kan je vaak wel van buiten naar binnen kijken, bij een inbetween niet. Bij beiden kan je wel naar buiten kijken en beide laten lekker veel licht je kamer in. Een inbetween is soepeler qua stof dan een overgordijn en een vitrage is weer soepeler dan een inbetween. Kom kijken en voelen in onze winkel, net zo makkelijK!

Goede vraag. Dat berekenen wij graag voor je. Als je weet welke stof je mooi vindt en voor hoeveel ramen je de inbetweens wilt, dan kunnen wij voor je aan de slag. Informeer hiernaar in onze winkel!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

Meer weten over inbetweens?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen