Gordijnen voor in de keuken

Op je woonkamer na, is de keuken een ruimte waar je misschien wel het meeste te vinden bent. Aan het einde van een werkdag heerlijk koken en bijpraten met het gezin, om vervolgens samen van het eten te genieten. Als je zo vaak in de keuken te vinden bent, moet zo'n ruimte ook fijn aanvoelen. Gordijnen in de keuken worden vaak vergeten, maar kunnen net dat puntje op de i zijn in zo'n fijne ruimte.

De ideale keuken gordijnen

Iedereen die een raam in de keuken heeft, weet hoe moeilijk de keuze is; keuken gordijnen. De keuken is natuurlijk een ruimte waarin gekookt wordt en dus ook weleens iets smerig wordt. Het belangrijkste aan gordijnen voor de keuken is dus dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. De meeste gordijnen kunnen gelukkig bij een verdwaalde spetter tomatensoep of spaghettisaus zo hup, de wasmachine in. Mocht je het niet aan durven om zelf aan het wassen te gaan, dan biedt de stomerij uitkomst.

Maak een afspraak

Verschillende gordijnstoffen keuken gordijnen

Misschien heb jij in de keuken wel prachtige openslaande deuren richting de tuin, dan wil je natuurlijk wel van het mooie uitzicht en vele licht genieten. In zo'n geval zijn voile gordijnen de beste keuze. Deze gordijnen zijn namelijk gemaakt van de dunst beschikbare gordijnstof, waardoor er zoveel mogelijk licht je keuken binnenkomt, maar je genoeg privacy hebt.

Heb je de keuken juist aan de voorkant van het huis zitten of kijk je uit op een drukke straat, waar veel mensen langs lopen, ga dan voor dikkere gordijnen, zoals verduisterende gordijnen of velours gordijnen. Doordat deze gordijnstoffen dikker zijn, laten ze minder licht door en heb je meer privacy.

Zijn voile gordijnen je te dun, maar heb je liever wel zoveel mogelijk licht, wat met dikkere gordijnen moeilijker is? Linnen gordijnen zijn dan een mooie tussenweg; het natuurlijke materiaal laat veel licht door en dankzij de stoere maar toch ook weer zachte uitstraling van de stof passen ze in elke keuken. En niet onbelangrijk; linnen is gemakkelijk te wassen. Lage temperatuur, niet centrifugeren en nat ophangen; dan heb je weer prachtig schone gordijnen!

Keuken gordijnen en raamdecoratie

In de keuken is een mix tussen gordijnen en raamdecoratie een perfecte match. Combineer bijvoorbeeld jaloezieën of shutters met een lichte overgordijn. Zo wissel je gemakkelijk in de mate van licht en privacy, zonder dat je één definitieve keuze moet maken. Wissel hierbij ook in kleuren. Door donkere raamdecoratie met lichte gordijnen te combineren, zorg je voor een speels effect.

Wist je trouwens dat we bij Thuisin je alle zorgen compleet uit handen nemen? We helpen je namelijk met interieuradvies en komen met alle liefde langs om je nieuwe keuken gordijnen goed op te meten én te monteren. Zo kun jij onbezorgd genieten van je nieuwe gordijnen en hoef je alleen maar na te denken over het menu van vanavond.

Kom langs in de winkel!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over keuken gordijnen

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen