Gordijnen voor in de babykamer

Bij het uitzoeken van gordijnen voor de babykamer kijk je natuurlijk naar de kleur en eventuele print, maar het is ook belangrijk om naar andere punten te kijken. Aan gordijnen op een babykamer zitten natuurlijk andere eisen dan bij een gordijn voor de woonkamer. Zo moet de kamer van de kleine spruit op de juiste momenten donker zijn en ook is een leuk printje wel zo gezellig..

Gordijnen babykamer

Voor gordijnen in de babykamer zijn meerdere soorten geschikt. Toch gaat de voorkeur vaak uit naar één type gordijn, namelijk de verduisterende gordijnen. De reden hiervan is dat het voor baby’s belangrijk is om een donkere kamer te hebben. Dit is namelijk van groot belang voor een goede nachtrust van de baby. Het is wel gezelliger om te kiezen voor een combi met vitrages of inbetweens. Zo kan je overdag de overgordijnen open laten, maar houd je je privacy met een dunne gordijnstof.

Maak een afspraak

Isolerende gordijnen Thuisin

Welke kleur gordijnen voor de babykamer?

Als je duidelijk hebt welke gordijnen je graag op de babykamer wilt hebben, kun je gaan kijken naar de kleur van de gordijnen. Er zijn tegenwoordig namelijk tal van kleuren mogelijk als het gaat om gordijnen. Bij het kiezen van de kleur is het handig om van tevoren een idee te hebben van wat voor sfeer je graag op de babykamer wilt. Een handige tip is om te kiezen voor een kleur die een subtiel of juist groot contrast heeft met de vloer. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale kleur, dan zit je sowieso safe met een donkere vloer, wat meer in de richting van de basic woonstijl. Heb je een lichte vloer? Kies dan een donkere gordijnkleur en maak je geheel een wat meer industrieel stoere woonstijl.

Liever meer eenheid in de babykamer? Kies dan voor een kleur die ook voorkomt in één of meerdere accessoires van het interieur.


Voordelen van de verschillende gordijnen

Naast de verduisterende eigenschappen is het belangrijk om ook naar de warmtewerende en geluiddempende eigenschappen van gordijnen te kijken. Het is namelijk belangrijk dat de kamer goed verduisterd is, zodat de baby goed kan slapen. Daarnaast is de ideale temperatuur op een babykamer tussen de 16 en 20 graden. Vitrages zijn dus minder geschikt voor een babykamer, maar zoals gezegd kunnen bijvoorbeeld wel goed gecombineerd worden met overgordijnen. Je kunt natuurlijk ook alleen voor overgordijnen kiezen. Overigens is dit alsnog geen must, want je baby moet ook het verschil tussen dag en nacht leren door middel van bijvoorbeeld wat meer lichtdoorlatende gordijnen als inbetweens.

Wil je zeker weten dat je de beste keuze in babykamer gordijnen maakt? Kom dan gezellig langs in één van onze Thuisin-winkels, waar we je graag alle collecties en mogelijkheden laten zien!

Bekijk alle winkels!


Isolerende gordijnen Thuisin

Veelgestelde vragen

De kamer moet écht zo donker zijn, dat je zelf ook niks meer ziet als je in de kamer staat.

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Dat kan zeker, ga dan voor rolgordijnen. Kies wel altijd een gordijn wat er nog bij past, om het echt donker te maken.

Natuurlijk wil je dat weten! Als wij weten welk product je wenst en aanvullende informatie hebben over om hoeveel ramen het gaat, welke stof, enz. maken wij graag een offerte voor je. Hierdoor weet jij exact waar je aan toe bent. kom gerust langs in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over babykamer gordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen