Slaap jij ook lekkerder in het donker?

Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!

Thuisin - inbetween - vadain

Slaap jij ook lekkerder in het donker?

Dat geldt voor 80% van de mensen. In het donker rust je lichaam goed uit. In de winter zit het met de donkerheid een stuk beter dan in de zomer. Afhankelijk van het seizoen is het vroeg licht of juist vroeg donker! En wanneer je in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht woont dan is het 's nachts nooit donker door alle verlichting.

Hoe moet je overdag slapen?

Wanneer het in je omgeving continu licht is dan betekent dat ook, dat het voor je lichaam voelt alsof het altijd dag is. Komt er altijd behoorlijk wat licht in jouw slaapkamer? En kan je dan echt niet binnen 5 minuten in slaap vallen? Laten we dan gauw dit slaapprobleem oplossen! Ik geef je een regenboog aan verschillende soorten verduisterende raamdecoratie :)

Want slecht slapen, daar heb ik nou net ff geen zin in, al helemaal niet als het weekend is. Vooral niet na een avondje gezelligheid met goed gezelschap en wijn. Ik wil volledige duisternis dus ik geef je wat tips! En inspiratie, daar begin ik nu al mee. Omdat we het nu over de slaapkamer hebben mag het knus worden met gordijnen!

Inspiratie: slaapkamer gordijnen

Verduisterende overgordijnen met print

Wat dacht je van verduisterende overgordijnen voor je slaapkamer met een kek printje? Deze vaak dikkere of juist donkere en dus verduisterende gordijnen zullen ervoor zorgen dat je kamer lekker donker blijft. En zo’n fijn printje maakt het toch net wat gezelliger in je slaapkamer.

Inspiratie? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toch liever geen wapperende gordijnen? Strakkere woonstijl? Dan zijn er verduisterende plisségordijnen of verduisterende rolgordijnen met een compactere stof waar geen straaltje licht doorkomt. Laat je raamdecoratie op maat precies tegen of in je kozijnen monteren voor zo weinig mogelijk kiertjes.

Los nu alle slaapproblemen op!

Fijn die duisternis; een nacht van mijn dromen. Oja, vergeet de horren voor je ramen niet, want die rottige muggen maken je zo weer wakker wanneer je net lekker in dromeland zit. En insecten zijn er tegenwoordig het hele jaar door, dus van horren heb je altijd voordeel. Geen gezoem in de oren, daar slaap ik lekkerder van, ik spreek uit ervaring.

De oplossing: zo blijven insecten lekker buiten

Elektrische bedienbare verduisterende raamdecoratie

Een andere optie om je kamer lekker donker te maken, en ook nog eens voor een aangename temperatuur te zorgen, is slimme raamdecoratie. Want wanneer je slimme raamdecoratie thuis hebt hangen - wat kan je dan? Juist, vanuit waar je ook bent via je mobieltje de verduisterende en isolerende raamdecoratie spontaan dicht doen, afhankelijk van wat de zon doet :-)

4 voordelen van slimme raamdecoratie

Altijd thuis met elektrische raamdecoratie

We zijn er tot nu toe van uitgegaan dat je thuis bent. Slecht slapen is een bekend fenomeen juist als je ergens anders blijft slapen. Met elektrische raamdecoratie is dat verleden tijd. Want het lijkt alsof je altijd thuis bent wanneer je raamdecoratie op bepaalde tijden vanzelf open of dicht gaat. Veilig gevoel, geeft jou een betere nachtrust. Wat het soort raamdecoratie betreft heb je volop keuze, dus elektrische gordijnen, duettes, jaloezieën of rolgordijnen en meer. En dan wel in de meest verduisterende variant natuurlijk.

Ontdek alle slimmer wonen opties

Raamdecoratie tegen inkijk

Vind je gordijnen of raamdecoratie niet genoeg? Ga dan voor GROOTS en pak uit met rolluiken aan de buitenkant. Naast 100% garantie op duisternis in je kamer, creëer je ook nog eens een veilig omgeving, want boefjes kunnen niet zomaar naar binnen.

Waarom buitenzonwering je gelukkiger maakt

Maak het dan wel nog af met wat romantische vitrage aan de binnenkant, want alleen rolluiken zijn ook zo saai. Voldoende tips dus om van jouw weekend écht een lekker weekend te maken. Wil je jouw favoriete raamdecoratie opties eerst zien en dan je keuze maken? Je bent van harte welkom bij jouw Thuisin winkel.

Winkels

Ik wens je alvast (of nog even?) een fijn en relaxed weekend!

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin