Gordijnstoffen

Wil je nieuwe gordijnen kopen en ben je op zoek naar mooie gordijnstoffen? Of wil je graag tips welke gordijnstof je het beste kan kiezen? Wij hebben voor jou een ruim assortiment gordijnstoffen, met of zonder print, van transparant tot isolerend, voor kinderkamer, slaapkamer of keuken. Laat je verrassen!

Gordijnen op maat

Wanneer je wilt dat jouw verduisterende slaapkamer gordijnen prachtig plooien of dat de gordijnen in de kinderkamer precies boven de vensterbank eindigen dan heb je gordijnen op maat nodig. Onze ervaring is, dat de meeste mensen ervoor kiezen om gordijnen op maat te laten maken omdat jouw gordijnen dan pas écht mooi hangen.

Wij beginnen met de vraag: voor welke kamer wil jij nieuwe gordijnen kopen? En heb je eisen waar jouw gordijnstof aan moet voldoen? Voor een slaapkamer wil je graag verduisterende gordijnstoffen. Jouw keukengordijnen mogen juist transparant zijn. En de gordijnstof wil je kunnen wassen want in jouw keuken kunnen spetters en vlekken op de gordijnen komen en die mogen gauw weer verdwijnen.

Wij adviseren je graag welke gordijnstof je het beste kan kiezen en ook welke plooi er het beste bij staat. Want gordijnen heb je bijvoorbeeld met waveplooi, vlinderplooi of dubbele plooi zodat de gordijnstof uitstekend hangt en de kleur, de glans of het patroon mooi tot hun recht komen.

Bekijk ze in onze winkel

Kies jouw mooiste gordijnstof!

Het assortiment gordijnstoffen is enorm, bij ons in de showroom kan je de stoffen zien en voelen. Altijd fijn wanneer je een gordijnstof in het echt ziet, toch? Want als je nieuwe gordijnen koopt dan wil je dat je de juiste keuze maakt en nog jaren van je raamdecoratie geniet. Wij hebben gordijnstoffen van onder andere Eijffinger, A House of Happiness en BeCe. Van linnen tot fluweel en van transparant tot isolerend.

Samen kiezen wij de gordijnstof die bij jouw wensen en woonstijl past. Wil je weten wat het kost om van jouw favoriete gordijnstof je gordijnen op maat te maken? Natuurlijk krijg je van ons een offerte en kom je geen verrassingen tegen wat de prijs betreft.

Maak een afspraak

Welk soort gordijnstof is het beste?

Wij hebben het er net al over gehad: afhankelijk van de kamer zijn er bepaalde eigenschappen die je van een gordijnstof verwacht. Voor overgordijnen kies je bijvoorbeeld een ander materiaal dan voor transparante inbetweens of sfeervolle vitrages. Naast alle tips en advies over gordijnstoffen is een afvinklijst voor jezelf een goede rode draad om de juiste keuze te maken.

Toepassingen van gordijnstoffen zijn bijvoorbeeld:

  • Slaapkamergordijnen: verduisterende gordijnstof
  • Kinderkamergordijnen: gordijnstof wasbaar tot 60 graden
  • Keukengordijnen: gordijnstof brandvertragend
  • Woonkamergordijnen: inkijkwerende gordijnstof semi transparant
  • Duurzame gordijnen: gordijnstof van hernieuwbaar materiaal
  • Energie besparende gordijnen: isolerende gordijnstof, elektrische gordijnen

Staan hier eigenschappen tussen die belangrijk zijn voor jouw gordijnstof? Laat het ons weten, dan kiezen wij samen de bijpassende stof uit.

Natuurlijk kies je het juiste materiaal en de kleur gordijnstof, met of zonder print, die jij prachtig vindt. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor sfeervolle gordijnen op maat voor je kamer? Kom dan naar de winkel bij jou in de buurt. Tot snel!

Top advies & trends

Ik geef je tips voor een goede nachtrust en lekker lang uitslapen!
Ik denk wel dat je ooit hebt gezien dat gordijnen in verschillende stoffen te verkrijgen zijn. Andere kleuren, andere patronen en dus ook stoffen in andere diktes. Maar waarom zijn die verschillende…
Squid, niet echt een naam waarbij je gelijk de link legt naar raambekleding. Maar dat is het wel. Nog redelijk nieuw, dus niet zo gek dat je niet weet waar ik het over heb. Tijd om je bij te praten,…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over gordijnen

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen