Welke gordijnen zijn voor welke ruimte geschikt?

Ik denk wel dat je ooit hebt gezien dat gordijnen in verschillende stoffen te verkrijgen zijn. Andere kleuren, andere patronen en dus ook stoffen in andere diktes. Maar waarom zijn die verschillende diktes van de gordijnstoffen er? Waarom heb je zoveel keuze? En welk gordijn is nou precies voor welke kamer en persoon geschikt? Ik heb het voor jullie op een rijtje gezet. Scheelt weer zoeken straks in de winkel.

Roze gordijnen bij Thuisin

Keuze voor overgordijnen

Overgordijnen zijn de dikste in de club van gordijnen. En ze heten overgordijnen omdat ze nu eenmaal ergens over hangen. Ze hangen namelijk heel vaak in combinatie met een ander gordijnsoort in de kamer. Denk aan vitrage, prachtig transparant, voor de afwisseling. Een combinatie waar je nooit op uitgekeken raakt ;-)

Overgordijnen gebruik je om het donkerder te maken op je sl, om meer privacy te creëren en voor isolatie. Ook zijn overgordijnen de échte sfeermakers. Je hebt wat hangen met je overgordijnen.

Bekijk onze overgordijnen

Geschikt voor de woonkamer gericht op de straatkant. En de slaapkamer, zeker als je verduisterende overgordijnen kiest. Zo krijg je minder inkijk en geniet je van privacy in huis.

Keuze voor Inbetweens

Als je een beetje Engels kunt dan lees je wel dat dit een soort tussengordijnen zijn. Net niet dik genoeg om te verduisteren, privacy te geven en/of te isoleren. Maar zeker niet te dun om met gemak doorheen te spieken.

Inbetweens zijn vaak ook favoriet voor je woonkamer wanneer je niet gelijk op zoek bent naar die volledige duisternis. En daarbij zijn in-betweens wat luchtiger. Bovendien vallen ze iets minder op als je voor een gordijnstof in een subtiele kleur kies. Maar is dat de bedoeling? Neeh, gordijnen moet je zien in je kamer; ook je inbetweens. Hoe vaak kijk je niet naar het raam? Gordijnen zijn net de sierlijsten van je ramen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Geschikt voor de woonkamer, zeker voor de tuinkant. Je geniet dan toch volop van het natuurlijke daglicht. En je kamer is helemaal af met inbetween gordijnen!

Keuze voor vitrage

Klinkt een beetje oubollig, is het niet. De witte vitrages die je oma vroeger voor de ramen had hangen (die eerder geel waren dan wit) zijn veel hipper in deze tijd.

Deze transparante stof is echt voor decoratie. Ideaal in combinatie met overgordijnen. Voor als je toch iets voor je ramen wilt hebben als je je overgordijnen open hebt.

Bekijk onze vitrages

Geschikt ter decoratie in elke kamer. Transparante vitrages staan elegant. Maak het wel compleet en combineer ze met overgordijnen.

Thuisin helpt je met gordijnen op maat

Gelukkig hoef je het niet helemaal zelf uit te zoeken. Wij van Thuisin helpen je namelijk graag. Welke dikte gordijnstof je moet hebben, welke kleur, hoe ze te hangen… Wij hebben voor elk raam passende gordijnen, ook al lijkt het soms een hele uitdaging zoals raamdecoratie voor draaikiep ramen. Bij ons slaag je altijd.

Gordijnen top 10


Benieuwd? Maak een afspraak, laat je inspireren in de showroom. Ik zeg bekijk de prachtige gordijnstalen en laat de zachte of dikke gordijnstoffen door je vingers glijden om vervolgens de mooiste gordijnen voor je kamer te kiezen!

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin