Buitenverf

Onder buitenverf verstaan wij allerlei lakken, van grondverf tot kleurlakken. Lakken om je buiten-deuren of kozijnen mee te beschermen. Met onze ruime collectie professionele verfproducten bescherm je je huis, je meest waardevolle bezit, tegen alle weersinvloeden.

Lakken voor buiten

Zon, regen, hagel en temperatuur wisselingen zorgen ervoor dat het houtwerk veel te verduren krijgt. Een goede lak zorgt ervoor dat je kozijnen tijden lang mooi blijven. Zorg er wel voor dat je je kozijnen de gehele behandeling geeft voor het beste resultaat. Denk aan de voorbehandeling, een likje grondverf, het juiste schuurpapier, voldoende laagdikte en de beste kwaliteit aflak bepalen samen het beste verfsysteem.

Advies over buitenverf

Voor bijna alle soorten verf en verfbenodigdheden ben je bij Thuisin aan het juiste adres. Zo hebben wij een ruime keuze in lakken (transparant en dekkend), muurverf, beitsen en speciale verf voor specifieke ondergronden zoals metaalverf. We adviseren je graag over welke verf je het beste kan gebruiken en zorgen voor de nodige styling tips.

Met een goede kwast of roller kan net dat extraatje geven om je buitenkozijnen te laten ‘shinen’. Kom gerust eens langs in één van onze winkels voor advies, wij staan voor je klaar. We hebben buitenverf van onder andere de merken Sikkens, Sigma, Flexa Pure en LOOKin.

Bekijk ze in onze winkel

Buitenverf of beits?

Hoe kies ik de beste buitenverf?

Je huis is je meest kostbare bezit, dan wil je dat natuurlijk niet besmeuren met verkeerde verf! Maar hoe kies je nou de beste buitenverf? Daar zijn 3 regels voor.

  • Buitenverf moet lang mee gaan
  • Buitenverf moet bestand zijn tegen weersinvloeden, kies voor sterke (hoogglans) verf
  • Verf moet niet te hard worden, maar elastisch blijven, i.v.m. ‘werken’

Conclusie, ga naar de winkel, geef aan dat je hier naar op zoek bent en de Thuisin vakman helpt je graag verder!

Beits? Wat is dat?

Beits is verf voor je schutting of tuinmeubels. Beits is vochtregulerend en geschikt voor hout wat vochtiger is dan binnen. Het beschermt je meubels en schutting tegen de weersinvloeden. Weet je wat zo fijn is aan beits, je hoeft er geen grondlaag voor te gebruiken. Dat scheelt je weer in de portemonnee en in tijd! Beits is verkrijgbaar in een dekkende en niet dekkende variant. Kom naar onze winkel voor info over beits, we helpen je graag!

Maak een afspraak

Waar moet je op letten bij het aanbrengen van buitenverf?

Een paar tips;

  • Schuur je oppervlakte gelijkmatig glad, verwijder vet en stof
  • Dek je vloer af en plak de plekjes af waar geen verf mag komen
  • Schilder op een droge dag, bij minimaal 10 graden
  • Te warm weer kan luchtbellen in je schilderwerk veroorzaken
  • Schilder met goed licht, bij schemering ga je fouten maken
  • Volg de houtnerf, zo zie je de streken van een kwast of roller minder
  • Ga je buiten lakken? Neem een alkydkwast, perfect voor de optimale verdeling van je lak

Voor meer advies, tips en de beste verf en verfbenodigdheden ben je van harte welkom in onze winkel. Tot snel bij Thuisin, jouw verf expert!

Neem contact op

Ons assortiment verf

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Top advies & trends

Eindelijk weten we welke Flexa kleur een trend is voor 2022: Bright Skies! Een licht blauwe kleur voor frisheid.
Keuzes kan je overal in maken. Zo ook in trapbekleding. De keuze voor je trap kan je onderdelen in 3 opties. Benieuwd welke? Lees dan onze blog!
Schilderen, verven, sausen.. het blijft een vak apart. Naast de ‘foutjes’ die je kan maken gedurende het proces, maakt men ook foutjes als het gaat om het soort verf, je gereedschap en de afwerking.

Meer weten over buitenverf?

Neem contact met ons op
Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen