Matten

Een goede schoonloop-, droogloop of inloopmat beschermt de vloer in huis of kantoor en beperkt de schoonmaak daarvan. Thuis gebruik je meestal een vrij kleine matten, bij gebruik voor een winkel, kantoorpand o.i.d. heb je een groter formaat nodig. Thuisin levert voor beide de beste kwaliteit. Zo vind je bij ons onder andere Coral entreematten van Forbo. 

Inloopmatten

Een inloopmat, entreemat, zorgt ervoor dat bij binnenkomst veel vuil en vocht achterblijft op de mat. Koop een schoon- droog- of inloopmat en zorg dat zand, vuil en vocht je vloer niet beschadigen. Wanneer je op schone en droge schoenen je woning binnenloopt bescherm je automatisch jouw vloer. Matten zijn er in vele afmetingen, met deze vloerbedekking blijft je huis of kantoor schoon.

Functie

Een entreemat is een functioneel product dat er voor zorgt dat vuil, vocht en zand wordt verwijderd van de schoenzool en achterblijft in de mat. Daardoor bescherm je de vloer binnen, bespaar je tijd en geld voor schoonmaak en blijft de vloer langer in goede conditie. Ook is het veiliger want een natte of vieze vloer wordt zo voorkomen.

Vuil en vocht

Een entreemat wordt ook wel een inloopmat, schoonloopmat of droogloopmat genoemd hoewel deze laatste twee matten een specifieke functie hebben. Een entreemat is eigenlijk een alles-in-een mat; hij schraapt het vuil van de schoenen, neemt vocht op en zorgt zo voor een relatief schone entree.

Standaardmaten en maatwerk

Thuisin levert matten in een aantal standaardmaten. Een afwijkende maat nodig? Geen probleem, wij regelen dat.

Alles over matten

Waarop letten bij aanschaf

Voor huis-tuin-en-keuken gebruik volstaat meestal een standaard mat in standaardformaat. Maar kinderen, de omgeving (vlakbij zandbak of zwembad) en de intensiteit van gebruik spelen een rol bij het maken van de juiste keuze. Zo heeft een winkel een mat nodig die is toegesneden op intensief gebruik. Een mat bij een privéwoning wordt meestal minder gebruikt dan bij een appartementencomplex. En een woning in een nieuwe woonwijk heeft waarschijnlijk veel te maken met veel zand in de buurt.

Waar komt de mat te liggen?

Ligt de mat iets verdiept in een uitsparing in de vloer of komt deze los op de vloer te liggen? In het eerste geval is het zaak om te zorgen voor een perfect passend formaat. In het tweede geval raden wij aan om te kiezen voor een mat met randafwerking waardoor deze mooi plat komt te liggen.

Kleuren en uitvoering

Een entreemat is meestal bruin of grijs of heeft een andere niet sterk uitgesproken kleur. Misschien een beetje saai, maar daardoor vrijwel altijd goed passend bij de vloer. En het klinkt misschien vreemd, maar Thuisin heeft ook behoorlijk chique en gekleurde entreematten. Best prettig, want thuis of op het werk; de mat is toch het eerste visitekaartje. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis of voor je bedrijfspand? Neem dan contact op.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Je kan in een uitsparing maken in de vloer om de mat in te leggen. Ook kan je de mat los op de vloer leggen. Zorg dan wel voor een goede afwerk rand.


Jazeker! Een inloopmat kan je krijgen in de maat die voor jouw woning of kantoor geschikt is.


Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wij onderscheiden schoonloop-, droogloop- en inloopmatten. Ze beschermen allemaal de vloer en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en op maat te maken, in vele kleuren en dessins. De schoonloopmatten zorgen ervoor dat het vuil in je mat verdwijnt in plaats van op je vloer. De droogloopmatten voorkomen met name dat er vocht op je vloer komt. De inloopmatten doen beiden; en vuil en vocht verzamelen. Vraag ernaar in onze winkel.

Je moet goed letten op het gebruik van de mat. Is het voor standaard gebruik, dan kan je prima gaan voor een standaard mat. Heb je jonge kinderen of veel zand in de omgeving, dan kan je beter gaan voor een mat met een hogere opname van vocht en vuil.


Met een schoonloopmat zorg je dat al het vuil van de schoenen in de mat verdwijnt. Met een droogloopmat voorkom je met name vocht op je vloer. Wil je dat een mat beiden doet, vraag dan in onze winkel eens naar inloopmatten.

Meer weten over matten?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen