Alle vloeren geschikt voor vloerverwarming

Geen standje sambal meer, zodat je je kan nestelen tegen de radiatoren. Vloerverwarming is veel beter! Krijg je een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees dan onze blog met tips over welke vloeren geschikt zijn, in combinatie met vloerverwarming.

Voordelen vloerverwarming

Zelf kan ik wel een aantal redenen noemen waarom ik wel vloerverwarming wil. Logisch dat vele huisbezitters, zeker nieuwbouw huisbezitters en verbouwers, kiezen voor een verwarmde vloer. Weg met die lelijke radiotoren. Wat is dat met die dingen trouwens? Ze doen met gemak echt afbreuk aan je complete inrichting (of overdrijf ik nu een beetje). Naast het uitzwaaien van je radiatoren, is vloerverwarming ook beter voor je energierekening. De warmte in je huis wordt beter verdeeld en het vervliegt niet zo snel. En het grootste voordeel, je hebt altijd warme voeten op momenten dat je het nodig hebt. Heb ik je kunnen overtuigen om ‘t aan te schaffen, of het in ieder geval te overwegen? Mooi! Dan kunnen we nu kijken welke vloer je dan het beste kan leggen op je heerlijke verwarmde vloer.

PVC vloeren en vloerverwarming

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat het niet ‘werkt’, het zet niet meer uit of het krimpt niet meer. Als het eenmaal op de ondervloer is gelijmd, dan kan het geen kant meer op. Een eigenschap die nodig is op het moment dat je vloerverwarming hebt. En daarbij is een pvc vloer een perfecte geleider van warmte. De warmte blijft niet steken onder de vloer, het komt er gewoon doorheen. Zelfs bij de dikkere COREtec pvc vloeren, met een kurklaag als onderkant.

Marmoleum & Novilon en vloerverwarming

Net als pvc vloeren, zijn Marmoleum en Novilon vloeren fantastische vloeren om op een ondervloer met vloerverwarming te leggen. Dus lees het stukje hierboven en je weet waarom ;-)

Tapijt en vloerverwarming

Tapijt is sowieso al warm, dus eigenlijk heb je met tapijt gelijk 2 vliegen in één klap. Want ook tapijt is zeer geschikt in combinatie met verwarming onder de vloer. Dubbele warmte dames en heren, dat wensen we wel: zeker in bar koude winters.

Vloerverwarming bij Thuisin

Het is niet voor alle vloeren halleluja als het gaat om vloerverwarming. Zo zijn niet alle houten- en laminaatvloeren geschikt. Deze kunnen meer gaan werken en dus van elkaar ‘afknappen’. Je krijgt dan kieren in de vloer, of een vloer die bol gaat staan. Laat je goed informeren in onze winkel als het gaat om vloerverwarming. Zo weet je zeker dat als je het in je huis laat leggen (en jaaaa, doen), dat je daar een goede vloer overheen legt.

Kom naar de winkel