Alle vloeren geschikt voor vloerverwarming

Koukleumen opgelet. Krijg je binnenkort een nieuwe vloer en twijfel of je daar vloerverwarming onder wilt? Lees onze blog en laat je verrassen en inspireren, wij laten je de mooiste vloeren zien die geschikt zijn om ze met vloerverwarming te combineren.

Voordelen vloerverwarming

Zelf kan ik wel een aantal redenen noemen waarom ik vloerverwarming wil. Logisch dat vele huisbezitters, zeker nieuwbouw huisbezitters en verbouwers, kiezen voor een verwarmde vloer. Weg met die lelijke radiotoren, ze nemen alleen maar ruimte in.

Bespaar op energiekosten met vloerverwarming

Naast het uitzwaaien van je radiatoren, is vloerverwarming ook beter voor je energierekening. De warmte in je huis wordt beter verdeeld en blijft langer hangen. En het grootste voordeel, je hebt altijd warme voeten op momenten dat je het nodig hebt. Heerlijk, 's ochtends op de badkamer. Loop je nu in gedachten op de aangenaam warme badkamer vloer? Of zit je er vooral over na te denken welke vloer je zou kiezen? Mooi! Dan laat ik je nu de mooiste vloeren zien die je op zo'n heerlijke vloerverwarming kan leggen.

Alles over vloerverwarming

PVC vloeren en vloerverwarming

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat het materiaal niet ‘werkt’. Het zet niet meer uit of het krimpt niet meer. Als het eenmaal op de ondervloer is gelijmd, dan kan het geen kant meer op. Een eigenschap die nodig is op het moment dat je vloerverwarming hebt. Het pvc vloer leggen mag je trouwens aan de vakmensen van Thuisin overlaten als je wilt.

Gelijkmatige warmte

En daarbij is een pvc vloer een perfecte geleider van warmte. De warmte blijft niet steken onder de vloer, het komt er gewoon doorheen. Zelfs bij de dikkere COREtec pvc vloeren, met een kurklaag als onderkant. En omdat de matten van de vloerverwarming door de hele kamer gelegd worden is élke plek van je woonkamer, slaapkamer of badkamer even snel warm. Hierdoor kan je de temperatuur van het thermostaat 1-2 graden lager zetten. En hierdoor bespaar je nog eens op de energiekosten.

Ontdek de mooiste pvc vloeren

Marmoleum & Novilon en vloerverwarming

Net als pvc vloeren, zijn Marmoleum en Novilon vloeren fantastische vloeren om op een ondervloer met vloerverwarming te leggen. Dus lees het stukje hierboven en je weet waarom ;-)

Interieur trends volgen? Met onze nieuwsbrief!

Mooi Marmoleum en vloerverwarming

Ben je ook fan van een vloer die zacht voelt aan je voeten? Dan is Marmoleum jouw vriend; antistatisch, makkelijk schoon te houden en - leuk voor de dynamische medemens onder ons - geluiddempend. Marmoleum is bovendien in super veel kleuren verkrijgbaar, maar ook in tijdloze dessins zoals betonlook Marmoleum, houtlook Marmoleum of heel sjiek marmer look Marmoleum - voor de liefhebbers van natuursteen vloeren. Blijft nog maar 1 vraag: ga je voor naadloos Marmoleum dat op een rol zit of kies je de Marmoleum klik vloer, ze zijn er allebei.

Lees alles over: duurzaam Marmoleum!

Tapijt en vloerverwarming

Tapijt is sowieso al warm, dus eigenlijk heb je met tapijt gelijk 2 vliegen in één klap. Want ook tapijt is zeer geschikt in combinatie met verwarming onder de vloer. Dubbele warmte dames en heren, dat wensen we wel: zeker in bar koude winters.

Ontdek de beste tapijt vloeren

Tapijt of vloerkleed?

Wij zijn er tot nu toe van uitgegaan dat je een nieuwe vloer laat leggen. Maar voor diegene die de vloeren strak heeft liggen en daar zeker niet mee aan de haal gaat de komende tijd is er een extra optie. Ga voor een vloerkleed, dat past altijd en overal wel. En zeg nou eerlijk, zo'n super zacht hoogpolig snoezig vloerkleed is de droom van iedereen. Of een wollen vloerkleed, voelt lekker warm en behaaglijk.

Super veel keuze! Onze vloerkleden

Vloerverwarming bij Thuisin

Het is niet voor alle vloeren halleluja als het gaat om vloerverwarming. Zo zijn niet alle houten- en laminaatvloeren geschikt. Deze kunnen meer gaan werken en dan ontstaan kieren in de vloer, of de vloer gaat bol staan. Laat je goed informeren in onze winkel als het gaat om vloerverwarming. Zo weet je zeker dat jouw vloerverwarming en de vloer die je kiest met elkaar matchen, geniet jij jaren van je lekker warme vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Tot snel in de showroom!

Kom naar de winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin