Ons rapportcijfer is een 8,9 op basis van 1983 beoordelingen van klanten.

Warme vloeren in de koude maanden

Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in de koude maanden? Gemma heeft ze voor je op een rijtje gezet in haar blog! Lees je mee?

Door: Gemma op 05/11/2020

Warme vloeren

Eigenlijk hè, is de tijd van het vele thuiszitten helemaal niet zó erg. Nu we toch geen kant op kunnen (mogen), kunnen we het net zo goed lekker knus en warm maken in huis. Zeker in de herfst. Dit is namelijk de tijd van kopjes thee, haardje aan, kroelen onder je plaid op de bank luisterend naar het gure weer buiten. Komt er dan nog weer een échte winter? Met sneeuw enzo? Want dan helpt de thee, het haardje en een plaid helemaal goed voor het sfeertje. Maar nog beter is een warme basis: de vloer. Wat zijn nu de warmste vloeren voor de koude dagen? Ik heb ze voor je op een rij gezet.

Warme vloeren 1: Tapijt

Tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd, staat met stip op nummer 1. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van tapijt in de woonkamer (heel eerlijk), maar zeker wel in de slaapkamer. Niks is zo ellendig als je opgewarmde voeten buiten de dekens te gooien en op een ijskoude vloer te plaatsen. Dat los je dus op met tapijt. Of het nu hoog- of laagpolig is; door de stof van het tapijt voelt het al gelijk veel warmer dan bijvoorbeeld laminaat.

Desso ex kamerbreed geel bed warme vloeren
Moduleo pvc Oak - warme vloeren - visgraat

Warme vloeren 2: ‘warme’ pvc-vloeren

En nu bedoel ik niet dat we voorverwarmde pvc-vloeren hebben. Al zal dat wel een te gek idee zijn trouwens (daar ga ik patent op aanvragen). Nee, warme pvc-vloeren zijn vloeren met een warme uitstraling. Met een mooie donkere houtstructuur bijvoorbeeld. Ennn, wist je dat je wel een echt warme pvc-vloer kan krijgen? Met vloerverwarming. Beetje flauw natuurlijk, maar pvc-vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. So you know!

Warme vloeren 3: karpetten

Tadaa, het vloerkleed. De redder in nood in koude en hachelijke tijden. Want is jouw vloer nog niet bepaald toe aan vervanging, wat natuurlijk mogelijk is, dan is daar altijd nog het karpet. Net als tapijt is het niet van belang hoe dik, groot of zacht ie is, het is de stof die het ‘m doet. Zeker zo voor de bank, of voor je haard. Ik voorzie heerlijke knusse dagen in je huis 🙂

Desso sense of marble rond en rood - vloerkleed - kleur humeur - warme vloeren

Met deze tips moet je het vast redden in de komende koude maanden. Tenminste, laten we hopen dat die nog komen. Benieuwd naar alle opties voor warme vloeren? In onze winkels mag je alles voelen, zélfs met blote voeten 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze privacy policy.

Volg ons op social media en blijf op de hoogte:
Zoek een winkel bij jou in de buurt:
Ons rapportcijfer is een 8.9314170448815 op basis van 1983 beoordelingen van klanten.
Bezig met laden...

Altijd bij jou in de buurt

Gebruik mijn locatie
OF
Geen vestigingen gevonden, heb je je postcode en/of plaats goed ingevuld?

Selecteer een vestiging