Hongaarse punt pvc vloeren

Ben je ook zo'n fan van vloerpatronen? Ze zijn klassiek en tegelijkertijd passen ze in elk interieur. De Hongaarse punt is een van de populairste vloerpatronen. Waarom? Je ontdekt het hier. Laat je verrassen door alle voordelen en de veelzijdigheid van onze Hongaarse punt pvc vloeren! Hoe leg je een Hongaarse punt? Dat mag je gerust aan onze vakmensen overlaten. Want bij Thuisin ontzorgen wij je graag, door advies te geven maar ook door jouw Hongaarse punt vloer te leggen. Kies bij Thuisin uit hoogwaardige pvc vloeren van merken als: Moduleo, COREtec, Forbo en meer. Twijfel je nog of de Hongaarse punt echt jouw favoriet is of misschien toch wel het visgraat patroon? Wil adviseren je graag. Lees verder of kom langs!

Alles wat je wilt weten over Hongaarse punt pvc

Wat is een Hongaarse punt?

Het is natuurlijk geen lekker stukje taart! Maar taartpunten en Hongaarse punt hebben best wel iets gemeen. Namelijk een exacte vorm. Bij het vloerpatroon van de Hongaarse punt worden de uiteinden van de vloerplanken verstek gezaagd. Dus schuin gezaagd in een hoek van 45 graden. Vervolgens worden de planken op een rij gelegd. Alle vloerplanken sluiten daarbij exact aan op een rechte lijn oftewel naad. Hierdoor ontstaat een strak en geordend beeld. De Hongaarse punt patroonvloer heeft dan ook een prettige en rustige uitstraling.

Hongaarse punt of visgraat?

Hoe kan je die twee patronen van elkaar onderscheiden? Dat is best makkelijk. Waar de vloerplanken bij de Hongaarse punt recht in een lijn liggen, verspringen ze bij het visgraat patroon. Bij de Hongaarse punt heb je per rij vloerplanken een lange, rechte naad waar alle planken exact op aansluiten. Bij een visgraat vloer heb je in plaats van een naad een lange zigzag lijn of trap omdat de vloerplanken telkens verspringen.

Hongaarse punt pvc kopen

Natuurlijk speelt de prijs een rol als je voor een unieke vloer met patroon gaat. Wat kost die mooie Hongaarse punt vloer? Belangrijk aspect hierbij is: we hebben het niet over parket of echt houten vloeren maar over pvc vloeren. Bij Thuisin werken we met hoogwaardige merken als Moduleo, COREtec, Forbo en meer. Door te kiezen voor een pvc Hongaarse punt vloer wordt jouw droom van een prachtig vloerpatroon ook nog eens betaalbaar in vergelijking met een parket of echt houten vloer.

Voordelen Hongaarse punt vloer

Hongaarse punt het vloerpatroon voor elke woonstijl!

Juist de combinatie van klassiek en speels is de kracht van het legpatroon Hongaarse punt. Hier nog eens alle voordelen van dit legpatroon op een rij:

  • Rustige uitstraling door lange naden
  • Smalle of brede vloerplanken mogelijk
  • Voor kleine en grote kamers geschikt
  • Speelser dan rechte stroken
  • Past bij elke woonstijl, van klassiek tot industrieel
  • Tijdloos

Los van alle voordelen heb je ook veel keuze wat de kleur betreft. Er zijn lichte of juist donkerdere houtlook vloeren voor een verfijnde of juist stoerdere uitstraling van je Hongaarse punt vloer.

Hongaarse puntvloer laten leggen

Als je hebt besloten dat je voor het Hongaarse vloerpatroon gaat dan is de volgende vraag: hoe leg je een Hongaarse punt? In dit geval ben je bij Thuisin aan het juiste adres, want wij bieden jou ook de meet- en montageservice. Niets hoeft je nu nog te weerhouden, de stoffeerders staan al klaar.

Kies uit ons assortiment jouw mooiste pvc houtlook vloer voor jouw nieuwe vloer met patroon. Het leggen van de Hongaarse punt vloer mag je vervolgens aan de vakmensen van Thuisin overlaten. Wij komen graag je vloer in Hongaarse punt voor je leggen, met prachtige pvc vloerplanken.

Keuzehulp: visgraat of Hongaarse punt?

Vloerpatroon leggen

Voor het leggen van de vloer zit het verschil in de planken. Wil je een Hongaarse punt leggen dan worden de vloerplanken verstek gezaagd, 45 of 60 graden. Voor een visgraat vloer is dit niet van toepassing.

Andere uitstraling en sfeer

Er zit ook een verschil in de uitstraling. Door zijn rechte naden straalt een Hongaarse punt vloer rust uit. Het visgraat patroon met zijn verspringende vloerplanken brengt meer levendigheid in je interieur. Welke uitstraling past bij jou? Goed om hier over na te denken.

Populairste vloerpatroon

Visgraat en Hongaarse punt bestaan al decennia. Ze zijn echt anders dan wanneer je vloerplanken in stroken legt. Andere patronen zijn bijvoorbeeld: een sterpatroon, Versailles patroon of 3D patronen zoals kubussen of zeskant vormen.

Deze zijn opvallender en springen best wel in het oog. Een vloer met een rustige uitstraling zoals de Hongaarse punt combineert makkelijker met je interieur en past bij elke woonstijl.

Duurzame Hongaarse punt vloer

Door de hoogwaardige kwaliteit van onze pvc vloeren heb je veel keuze wat de kleuren en dessins betreft. Zo vind je gegarandeerd voor elke kamer in huis een pvc vloer die past bij jouw woonstijl. Wil je bovendien een milieubewuste vloer kiezen? Dat kan!

Wij hebben ook duurzame pvc vloeren in ons assortiment. Wij geven je graag advies over vloerpatronen en vloersoorten van de beste merken, tot snel in de winkel!

Blogs

Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?
Het is 17:00 uur op zaterdagmiddag en al helemaal donker terwijl ik door de kou van kraampje naar kraampje slenter, op een gezellige kerstmarkt in Duitsland. De geur van gegrilde Bratwurst en zoete…
Een unieke designvloer? Een kunstwerk, niet voor aan de muur maar op je vloer? Dat is wat Moduleo® je biedt met de Moods collectie. Voor een expressieve, levendige vloer.
Is de visgraatvloer terug van weggeweest? Meer dan dat - het is een blijvertje. We houden massaal van de good old visgraat-vloer! Waarom? Lees gauw verder. Let wel op, zo raak je verliefd op deze…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Bij Thuisin! In onze winkel hebben wij verschillende stalen van diverse pvc merken. Je kan het assortiment kleuren en dessins in onze winkel zien en ook welk patroon jou aanspreekt. Advies en inspiratie in één bezoek, handig!

Dat is mede afhankelijk van jouw smaak. Over het algemeen oogt een Hongaarse punt wat rustiger dan een visgraat patroon. Bij beide patronen worden kleine plankjes gebruikt. Bekijk ze allebei in onze winkel voordat je een keuze maakt. Lekker handig!

De vloerplanken bij een Hongaarse punt liggen in een rechte lijn. Per rij vloerplanken heb je een rechte naad waar alle planken exact op aansluiten. Bij een visgraat patroon verspringen de vloerplanken en heb je daardoor in plaats van een rechte naad een zigzag lijn of trap. Beide patronen zijn echte eyecatchers in je huis! Bij Thuisin leggen wij allerlei patronen pvc vloeren probleemloos. Vraag ernaar in onze winkel!

Het leggen van een Hongaarse punt pvc vloer is bewerkelijker dan bijvoorbeeld het leggen van een rechte pvc vloer. Bij Thuisin maken we graag een offerte voor je. Als we weten welke pvc vloer je wilt, welke afmetingen en welk patroon, ontvang je van ons een prijsopgave. Wij adviseren, inspireren, meten en leggen. Alles fijn onder één dak!

Door de lange naden krijg je een rustige uitstraling en toch speelsere look dan bij rechte stroken. Het past bij elke woonstijl want het is een tijdloos patroon. Je kan een Hongaarse punt pvc vloer leggen met smalle of brede vloerplanken. En de voordelen van elke pvc vloer zijn onder meer; oersterk, duurzaam, makkelijk in onderhoud, geluiddempend en in veel kleuren en dessins verkrijgbaar. Wat wil je nog meer? Dat iemand het legt? Geen probleem bij Thuisin!

Meer weten over Hongaarse punt pvc?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen