De vloer is lava? 3 x de beste vloer kleur keuze

Zithoek met lichte houtlook vloer gecombineerd met donkere kleur muurverf

Vloeren, je hebt ze nodig, elke dag. Is het tijd voor een nieuwe vloer? En komt dat gigantische oppervlak op je af want… tsja, welke vloer kleur kies je nou? Ontdek nu of een lichte of donkere vloer bij jouw interieur passen. Ik geef je 3 x de beste vloer kleur. PLUS: tips voor combinaties met woonstijlen. Dankzij deze blog vol inspiratie kies jij makkelijk je nieuwe vloer.

Licht eiken houtlook xxl planken vloer in slaapkamer in natuurlijke stijl met warme tinten

1. Licht: interieurtips voor een houten vloer

Voordeel van een lichte vloer: je kamer lijkt ruimer en groter. Bovendien is een houtlook pvc vloer tijdloos en makkelijk te onderhouden. Je raakt nooit uitgekeken op het speelse effect van de houtnerf.

Combineer een houten vloer

...in een lichte kleur wél met kleur. Denk aan:

  1. Behang met patroon voor diepte
  2. Muurverf in groen of oker voor warmte
  3. Tafel of stoelen met metalen poten voor contrast

Combineer een lichte vloer NIET met wit, wit en nogmaals wit. Dat ziet er klinisch uit en de sfeer is afstandelijk.

Wil je hoe dan ook een licht interieur? Werk dan met zachte pasteltinten, denk aan licht beige, grijs of groen. Deze verfijnde kleuraccenten zitten in de trend Sustainable living, prachtig!

Woonkamer gordijnen in wit en lichtgroen met print_scandinavische stijl

Lichte vloer, welke kleur gordijnen?

Het liefst dus geen witte gordijnen. Met gordijnen kan je juist sfeer en warmte toevoegen. Wil je het neutraal houden, passend bij de Scandinavische stijl? Dan zijn transparante gordijnen in lichte kleuren als beige, lichtgroen of lichtgrijs een goede keuze.

Gordijn kleuren voor diepte

Wil je iets meer contrast en diepte in je kamer? Dan zijn overgordijnen van een verduisterende stof perfect. Denk aan kleuren als oker of donkergrijs. Of kies voor een licht glanzende stof voor een luxe effect, ideaal voor alle liefhebbers van de Hotel chique stijl.

Top Tip

Combineer semi transparante gordijnen met raamdecoratie, denk aan vouwgordijnen, jaloezieën of plissés en geniet van sfeer en privacy!

Ook bij Thuisin: gordijnen op maat

Grijze vloer van zacht tapijt gecombineerd met moderne meubels industrieel_Interfloor

2. Neutraal: interieurtips voor een grijze vloer

Voordeel van een grijze vloer: je kamer heeft een rustige basis. Daarom zijn betonlook pvc vloeren populair. Bij een betonvloer heb je een effen en rustig oppervlak. Meer variatie? Met tapijt voeg je een zachte touch toe en met tegel look laminaat zorg je voor leven.

Combineer een grijze vloer

...met stoere of natuurlijke kleuren. Denk aan:

  1. Moderne meubels voor een industriële stijl
  2. Accessoires van riet, katoen en hout voor een landelijke sfeer
  3. Een bank van leer of velours voor een uniek accent

Combineer een grijze vloer NIET met nog meer grijstinten in je interieur. Contrasterende kleuren of vintage accessoires zorgen voor een interessante sfeer.

Grijs én superzacht? Tapijt!

Woonkamer met grijze gietvloer en lichtbruine houten wandpanelen

Grijze vloer, welke kleur muur?

Voorkom dat je kamer kleiner en donker lijkt. Kies niet te veel donkere kleur, ga vooral voor warme tinten. Met houten meubels en muurverf in oker, roest of cappuccino creëer je een fijne sfeer.

Statement muur

Toch een diepe, donkere kleur behang of verf, zoals nachtblauw of donkergroen? Kies dan 1 statementmuur voor de donkere kleur en combineer met een interieur in lichte tinten. Voorbeeld: de trend Cosmic World.

Hippe tip

Werk met natuurlijke materialen op je muur. Houten wantpanelen = diepte, warmte en een fijne akoestiek.

Ontdek de trend: wandpanelen!

Keuken met pvc vloer tegels in steenlook landelijk stoer

3. Donker: interieurtips voor een donkere vloer

Voordeel van een donkerbruine of zwarte vloer: je zet een statement. Zo’n donkerbruine visgraat pvc vloer staat prachtig en klassiek. Of een zwartgrijze leisteen laminaat tegel, wat een plaatje! Kies voor een vloer kleur met een warme ondertoon voor een geborgen sfeer.

Combineer een donkere vloer

...met klassieke of moderne items. Denk aan:

  1. Elegante accessoires voor een Hotel chique stijl
  2. Meubels met staal of hoogglans wit voor een moderne sfeer
  3. Een fauteuil of vloerkleed voor comfort

Combineer een donkere vloer NIET met kleine meubels. Bij een uitgesproken vloer past een interieur dat uitgesproken is. Wil je zeker weten dat jouw vloer kleur bij je huidige interieur past? Wij helpen je graag!

Meer over interieuradvies

Woonkamer met donkere vloer houtlook visgraat pvc natuurlijke stijl

Donkere vloer, welke kleur meubels?

Is jouw stijl industrieel modern? Bij een zwarte pvc tegel vloer past een kast met fronten in hoogglans wit, glazen tafel en stoelen of een bank met metalen poten.

Is jouw stijl warm klassiek? Bij een donkerbruine visgraat vloer past een wandkast met open vakken, stalen deuren, behang met een natuurlijke structuur en overgordijnen met een glansje.

Warm interieur

Over warmte gesproken, dat heeft niets te maken met het kinderspelletje "de vloer is lava". Krijg jij het warm van alle mooie vloer kleuren? Of wil je iets meer warmte aan je voeten? Dan is een vloer die geschikt is voor vloerverwarming een goed idee. De vakmensen leggen graag de nieuwe vloer in je favoriete kleur voor je. Ook met vloerverwarming.

Daar hoef jij je vingers dus niet aan te branden. En je zit er straks lekker warmpjes bij ;)

Laat je inspireren, kom naar de winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit is mijn e-mailadres: