Overgordijnen

Isolerend, warm en vooral donker. Dat zijn de verduisterende gordijnen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. En combineerbaar met elektrische gordijnrails voor alle liefhebbers van smart home systemen. Via een app op jouw smartphone of tablet bestuur je de overgordijnen wanneer je wilt, vanuit elke plek of zelfs via spraakopdrachten.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn gordijnen die het meest effectief zijn om overdag het zonlicht buiten te laten. Je kan je hele kamer ermee aankleden en eventueel verduisteren met deze gordijnen. Ook werken ze isolerend; zo houden ze de kou in de winter en de hitte in zomer buiten. Helemaal wanneer je ze combineert met elektrische gordijnrails. Bestuur jouw overgordijnen geheel automatisch via je mobiel of tablet.

Met overgordijnen, ook wel verduisterende gordijnen genoemd, creëer je ook extra sfeer in je interieur. Bij Thuisin hebben wij overgordijnen in verschillende kleuren en materialen. Deze gordijnen hoeven niet gelijk ook donker te zijn, ze zijn eerder sfeervol en passen goed bij je raamdecoratie. Het ligt aan de dikte van de stof wat het gordijn verduisterend maakt. Heb je een grote raampartij, of juist klein? Geen probleem, wij maken jouw gordijn vakkundig op maat. Zo kan jij jarenlang genieten van jouw gordijnen.

Wij hebben overgordijnen van de merken Eijffinger, Artelux en A House of Happiness.

Wat zijn overgordijnen?

Overgordijnen gemaakt van dichte stoffen. Deze gordijnen hangen in plooien of ringen aan een rail of roede voor het raam. Overgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Ook in allerlei materialen. In een bloemenprint, in warm velours, stoer linnen of klassiek glimmend jacquard.

De verduisterende overgordijnen zijn functioneel doordat zij kou en warmte buiten laten. Ze hebben een isolerende werking. Daarnaast zijn deze gordijnen van een dikke stof, wat ze verduisterend maken. Ideaal voor op de slaapkamer, waar je het het liefst zo donker mogelijk hebt. Daarnaast verdelen de gordijnen de akoestiek in de kamer. En geeft het veel warmte en sfeer in je interieur.

Op maat gemaakte verduisterende gordijnen

Van welke stof je overgordijn ook is, wij kunnen ze voor je op maat maken. In verschillende plooien en zelfs gevoerd. Al is dat voor de overgordijnen waarschijnlijk onnodig. Overgordijnen passen perfect in combinatie met vitrages. Ook daar houden wij rekening mee met het inmeten en op maat maken van je overgordijnen.

Brandwerende overgordijnen

In onze collectie hebben wij ook stoffen die brandwerend zijn. In de winkel bij jou in de buurt kunnen we je hierover nog meer informeren.

Wat maakt gordijnen verduisterend?

Verduisterende gordijnen worden gemaakt van een dikkere stof, een zogenaamde dim-out stof. De kamer is dan lekker verduisterd, ideaal voor slaapkamers en de babykamer bijvoorbeeld!

Kun je verduisterende gordijnen combineren?

Jazeker, met bijvoorbeeld een ander soort raamdecoratie, zoals houten jaloezieën. Ze geven extra sfeer aan de slaapkamer en je kunt spelen met de lichtinval.

Zijn gordijnen kant en klaar te koop?

Uiteraard, er zijn een heleboel gordijnen kant en klaar in standaard afmetingen. Wil je hier het beste advies over? Kom dan langs in één van onze Thuisin winkels of maak een afspraak.

Blogs

De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…
Als je raam een oog was, wat zouden gordijnen dan zijn? Ik zeg: de mascara en oogschaduw voor je raam. Waarom? Gordijnen maken de ramen pas echt af. Je kiest uit de mooiste gordijnstoffen, van…
Ik word wakker, niet van de wekker maar van die ene felle zonnestraal die ongevraagd door het kiertje glipt, daar tussen het raamkozijn en mijn oude, geliefde rolgordijn. ZUCHT... de wekker zegt 6:15…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Kant en klaar (over)gordijnen zijn helemaal af en kan je direct ophangen. Mits ze de juiste afmeting hebben voor je ramen of tuindeuren. Wijken de maten af van de standaard maten dan leveren wij ook gordijnen op maat. Heel praktisch want zo weet je zeker dat het perfect past en aansluit. Bij Thuisin ben je aan het juiste adres!

Bij Thuisin! Bij ons vindt je alles onder 1 dak. Wij adviseren, laten je alle producten zien in onze woonwinkel, wij meten en monteren en dat alles zodat jij fijn kan genieten van jouw interieur!

Als je kiest voor overgordijnen wil je natuurlijk ook graag weten of dit binnen je budget past. Dat begrijpen we bij Thuisin maar al te goed! Als wij voor jou een offerte maken, weten we waar je precies voor kiest, welke stof, hoeveel ramen je hebt, enz. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Wel zo prettig!

Gordijnen kunnen op meerdere manieren worden opgehangen. Aan een rail of een roede zijn meeste gebruikte methodes. De rails lijken over het algemeen redelijk standaard, maar er zijn er zijn wel degelijk verschillen. Vraag de Thuisin-winkelier, die legt het graag uit.

Bij roedes is er meer variatie. Roedes zijn van metaal of hout en daarin is grote keus. Dunne en slanke metalen roedes, roedes met krullen, in chroom of matzwart of een andere kleur, in hout in verschillende kleuren en met of zonder versieringen, er is veel mogelijk.

Wanneer de gordijnen niet te zwaar zijn, kun je ook kiezen voor spandraden. Dit wordt meestal gedaan in strakke, moderne interieurs.

Ringen aan roedes

Bij het ophangsysteem hoort ook een wijze van ophangen, direct aan het gordijn. Dat kan aan haken (bij een rail) of aan ogen (bij een roede). In dat laatste geval worden er boven in het gordijn ringen gestansd. Een andere manier, wanneer het gordijn niet te zwaar is, is het gebruik maken van strikken.

Om een gordijn lekker te laten plooien, wordt het bovenaan geplooid. Dat kan met een enkele plooi, een dubbele plooi, een triplooi of een enkele of dubbele retourplooi. Let op: hoe meer plooien, hoe meer stof je nodig hebt. De keuze van het aantal plooien is persoonlijk en hangt ook af van de stof.

De wijze waarop geplooid bepaalt mede het zicht en de Thuisin winkelier geeft graag advies en komt desgewenst thuis opmeten.

Je hebt bij Thuisin altijd voordeel: het confectioneren van gordijnen staat in Nederland op een hoog peil en wij werken altijd met gespecialiseerde ateliers die deze standaard kunnen garanderen.

De keuze van de stof hangt af van het gebruik. Gordijnen in een woonkamer dragen meer bij aan de sfeer dan een gordijn in een werkkamer. En dat betreft niet alleen de grootte. Kijk goed naar wat er op de vloer ligt en hoe de wanden er uitzien, want dat zijn grote oppervlakten. Passen daar de gordijnen bij? Worden de gordijnen gebruikt samen met andere vormen van raamdecoratie, moeten daar dezelfde kleuren en motieven in voorkomen of juist niet?

Kom gerust eens langs in onze winkel, dan laten we je zien wat een stof kan doen met de ruimte waarin deze hangt.

Meer weten over overgordijnen?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen