Ultieme gids om jouw gordijnen te wassen!

Oké, misschien heb je al de grote voorjaarsschoonmaak al gehad of juist nog niet. Maar je gordijnen eens in de zoveel tijd wassen is helemaal geen gek idee. Want onbewust komt daar toch eigenlijk nooit van.. En daar worden ze niet schoner van natuurlijk. Geen zorgen, ik ga je vertellen hoe jij jouw gordijnen weer brandschoon krijgt.

Hoe vaak moet je jouw gordijnen wassen?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij jouw gordijnen nu om de 2 maanden gaat wassen. Nee, één keer per jaar is meer dan voldoende. Jouw gordijnen worden er namelijk niet mooier op als je ze te vaak wast. Kleine tip van mij voor jou. Doe het vaak rond dezelfde tijd in het jaar, zo vergeet je eigenlijk nooit om je gordijnen te wassen.

Welke gordijnstof heb je?

Als eerste is het heel belangrijk om het waslabel te checken op de gordijnstof. Deze is namelijk voor iedereen verschillend. Je kan linnen gordijnen hebben, katoenen of velours gordijnen. Bekijk dus eerst welke stof je hebt. Weet je niet zeker waar jouw gordijnen van gemaakt zijn? Vraag dan om advies in één van onze winkels, wij helpen je graag!

Kom langs in de winkel

Tip: Vouw de bovenrand en haken bij elkaar

Voordat je ze in de wasmachine doet, is het belangrijk om de bovenrand en de haken bij elkaar te vouwen. Zo hoef je de haken er niet af te halen. Doe de rand en haken in een kussensloop en knoop deze stevig vast. Scheelt weer tijd ;)

Gordijnen wassen of laten stomen

Of je de gordijnen moet laten stomen of gewoon in de wasmachine kan doen, ligt dus aan de soort stof. Kun je ze wassen in de wasmachine? Denk er dan aan om een niet te hoge temperatuur aan te houden. Hoe heet je kunt wassen, ligt aan de stof van je gordijn.

Tip voor kreukvrije gordijnen

Wil jij graag je gordijnen kreukvrij houden, maar heb je, net zoals ik, absoluut geen zin om je gordijnen te strijken? Doe dan je wasmachine niet te vol en hang de gordijnen na het wassen direct weer op. Dan verdwijnen de kreukels vaak het snelst. Zet je ramen en deuren open en dan heb je ze in een mum van tijd ook nog eens droog.

Zo, je gordijnen wassen hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. En heb je alsnog vragen? Kom dan gerust eens langs in de winkel. Daar helpen we je met al jouw vragen over gordijnen!

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!