Trapstoffering

Trapstoffering is het bekleden van een trap. Dat kan met tapijt en ook met vinyl of pvc; er is veel keuze! Dit doe je om de trap een nieuwe uitstraling te geven, het comfort te verhogen en de veiligheid te verbeteren door slipgevaar te verminderen. Trapstoffering is vrijwel altijd vakwerk. Als je heel handig bent kan je wellicht zelf een loper leggen op een rechte trap. In de meeste trappen zit een bocht, of zelfs meerdere en zitten er zoveel verschillen in de tredes dat het raadzaam is om hiervoor vakmensen in te schakelen. En dan ben je bij Thuisin aan het juiste adres!

Trap stofferen

Soort vloer voor stoffering

Een trap kan gestoffeerd worden met tapijt, pvc, leer en linoleum (Thuisin gebruikt hiervoor het Marmoleum van Forbo). De tapijtvloer is sterk geluiddempend, bij linoleum en pvc vloer is dat minder. Ook een traploper is mogelijk en heeft een aparte uitstraling.

Is tapijt geschikt als trapstoffering?

Bij tapijt is er een ruime keus, maar niet ieder tapijt is geschikt voor een trap. Tapijt op een trap heeft het relatief zwaarder te verduren dan bijvoorbeeld in een woonkamer. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit. Houd ook rekening met de kleur, zwart is bijvoorbeeld geen goede keuze want je ziet ieder stofje. Bij een heel lichte kleur zie je snel een vlekje, hoe klein ook. Als het kan vanwege de hoogte, kies dan voor ondertapijt. Dit verhoogt het comfort en verlengt de levensduur van het tapijt.

Linoleum en pvc

Bij linoleum oftewel Marmoleum en pvc wordt dit vrijwel altijd direct op de trede verlijmd. Indien noodzakelijk wordt de trede geschuurd of voorzien van een egaliserende basis. Een afwerking met stootstrips is aan te bevelen. Onze verkopers in de winkel geven hierover graag advies.

Leren trapbekleding

Leer geeft een unieke en warme uitstraling aan je interieur. In ons assortiment hebben wij het hoogwaardige merk Belledo, dat gespecialiseerd is in onder andere leren trapbekleding. Bij Belledo wordt uitsluitend duurzaam leer gebruikt, waardoor het niet alleen mooi is, maar ook een bewuste keuze! Leer biedt nog meer voordelen; omdat het niet helemaal glad is, zorgt het voor voldoende grip op de trap, zodat jij rustig met je sokken de trap op en af kunt lopen. Bovendien is een leren trap ook erg gemakkelijk te onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kom langs in onze winkel

Open of dichte trap

Wij stofferen zowel een open trap, dus zonder stootbord, als dichte trappen. In het laatste geval kun je ook de zijkanten stofferen. Meestal wordt gekozen voor een kleur, maar dat is niet noodzakelijk.

Traplopers

Lang waren ze uit beeld, maar ze zijn nooit helemaal verdwenen, de traplopers. Traplopers zijn er in de traditionele kleuren en motieven in kokos en sisal. Ook in andere kleuren en dessins zijn deze leverbaar.

Daarnaast kan ook van tapijt een loper worden gemaakt en daarin is de keus enorm. Het geeft een aparte uitstraling en tegelijkertijd comfort. Een loper wordt vastgezet met een roede en daarin is een behoorlijke keuze. Zo kun je de trap (nog meer) een eigen gezicht geven.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw trap? Neem contact op, wij adviseren je graag!

Neem contact op

Vakmensen inschakelen

Wanneer je jouw trap laat stofferen dan staat dit niet alleen heel sfeervol. Trapbekleding zoals tapijt, pvc of vinyl zorgt er ook voor dat de loopgeluiden gedempt worden. Geniet van een prettiger leefklimaat.

Zoals gezegd kun je een traploper op een rechte trap zelf installeren. Maar voor de meeste trappen, en uiteraard wenteltrappen, is het bekleden van een trap vakwerk. Thuisin heeft ervaren stoffeerders in dienst die graag het monteren en stofferen voor je uitvoeren.

Tip: persoonlijke offerte trap stofferen

Omdat trappen zeer verschillend zijn, is het lastig om standaardoffertes te maken. Wij komen altijd eerst ter plekke kijken naar de situatie. Handig is om een foto te maken van de trap, op grond daarvan kunnen wij vaak een indicatie van de prijs geven.

In onze winkel kunnen we ook mogelijkheden bespreken als het plaatsen van bijvoorbeeld verlichting. Is je trap dusdanig beschadigd dat het meer onderhoud nodig heeft dan alleen een nieuwe bekleding? Informeer dan bij ons naar traprenovatie. Bij traprenovatie worden de treden en de stootborden vernieuwd, voordat we er nieuwe bekleding op aanbrengen. Meer weten? Dat kan! Kom langs of maak eenvoudig een afspraak. Graag tot snel!

Maak een afspraak

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Jazeker! Dat kan heel goed. Hoewel de naam 'trapstoffering' misschien iets anders doet vermoeden, betekent het niet dat de trap alleen met stof bekleed kan worden. Wat denk je van Marmoleum of pvc? Je kan ervoor kiezen om de tredes en alle zijkanten te bekleden en hiermee met verschillende kleuren of dessins spelen. Maar ook om alleen de tredes te bekleden bijvoorbeeld. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel.

Tapijt kan je in principe zelf leggen. Voor het beste resultaat is een speciale ondervloer aan te bevelen en soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij een ondervloer van hout. Er zijn diverse manieren om tapijt te leggen en het is afhankelijk van de oppervlakte en de intensiteit van het gebruik. Je kunt de randen vastzetten met dubbelzijdig tape, maar dat is vooral bedoeld voor kleinere ruimte zoals een slaapkamer. Deels of volledig verlijmen op de vloer is een goede optie, net als de traditionele manier met spijkerlatten. Dit werk is meer geschikt voor de vakman.

Zeker wanneer het gaat om moeilijke hoeken of het stofferen van een trap raden wij aan om het werk te laten doen door een vakman. Voor onze stoffeerders is het dagelijks werk. Zij zorgen er voor dat u gegarandeerd lang kunt genieten van uw tapijt.

Stofferen is zowel mogelijk voor open als dichte trappen. Of het nou gaat om een houten trap, een wenteltrap of de zoldertrap, dit kan allemaal!

Het belangrijkste is natuurlijk dat het gekozen product geschikt is voor de trap. Zo is niet elk type tapijt geschikt voor de zware belasting die het op de trap te verduren krijgt.

Er is veel mogelijk, zoals onder andere tapijt, pvc en Marmoleum. Kom gewoon eens langs in de Thuisin-winkel en bespreek wat je mooi vindt. Wij laten je dan weten of het product van je keuze ook geschikt is voor de trap.

Logische vraag! Om hierop een goed antwoord te kunnen geven hebben we meer informatie nodig. De prijs is mede afhankelijk van de staat van je trap en de soort bekleding die je kiest. Hebben we dit duidelijk dan maken we graag een offerte voor je!

Meer weten over trapstoffering?

Vul jouw gewenste datum en tijd in, dan nemen wij contact met je op om de afspraak te bevestigen!

We zijn benieuwd naar jouw vragen! Stuur ze in en wij antwoorden snel.

Waar wil je een offerte voor? Laat het ons weten en je ontvangt een voorstel!