Schuifpui horren

Met mooi weer zet je ramen en terrasdeuren graag open - en insecten komen binnen. Voor je tuindeuren, schuifpui of balkondeur zijn horren of plissé horren de ideale oplossing om jouw woning vrij van insecten te houden. Alle horren voor schuifpuien worden op maat gemaakt. Er is zelfs pollen werend gaas! Zo geniet je van frisse lucht, zonder insecten en pollen!

Welke horren zijn het beste voor jouw schuifpui?

Voor schuifpuien kan je in principe kiezen uit twee types hordeuren. Een inzet hordeur, met een frame of een plissé hordeur die zich opvouwt aan de zijkant en minder zichtbaar is. Kies uit verschillende kleuren hordeuren, van wit tot zwart, de tint die goed bij jouw schuifpui past.

Bij Thuisin kan je eenvoudig schuifpui horren op maat laten maken voor grote deuropeningen, je balkondeur of terrasdeur. Ook wat het gaas voor je schuivende hordeur betreft heb je verschillende opties, lees verder en stel de ideale hordeur voor jouw schuifpui in gedachten alvast samen!

Hordeur inmeten en plaatsen

Het inmeten van je hordeur op maat mag je gerust aan onze vakmensen overlaten. En wij plaatsen ook graag de hordeur bij jou schuifpui. Wij hebben A-merk horren in ons assortiment van onder andere Luxaflex® en Unilux®. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw schuifpui horren op maat?

Welke soorten hordeuren zijn er voor je schuifpui?

Er zijn deurhorren voor je schuifpui die bestaan uit een frame. Het frame van de horren zit aan de buitenkant of binnenkant van je schuifpui, afhankelijk van de situatie. Het frame loopt op rails en is makkelijk te plaatsen, dit mag je gerust aan de vakmensen van Thuisin overlaten, en het inmeten van jouw schuivende hordeur trouwens ook.

Wil je de hordeur zo min mogelijk zien? Kies dan een plissé hordeur voor je schuifpui, want die vouwt zich op en zit aan de zijkant van de deuropening. Voordeel is dat je volop van het uitzicht van je grote schuifpui geniet wanneer je jouw horren niet nodig hebt.

Hordeur op maat voor schuifpui

Elke hordeur wordt voor jou op maat gemaakt. Moet het frame 2,00 m breed zijn, of 3,00 m hoog? Dat kan, en een plissé hordeur voor je schuifpui kan als dubbele deur zelfs tot 2,60 m breed geleverd worden, bijvoorbeeld de plissé hordeur Allure van Luxaflex®. Naast de exacte maat kan je ook de kleur frame kiezen. Zo is het frame van je horren of plissé hordeur in elke RAL-kleur leverbaar, passend bij de kleur van je schuifpui.

Hoe werkt een hordeur bij je schuifpui?

Heb je een grote schuifpui of een balkondeur en wil je van frisse lucht genieten zonder dat vliegen, muggen en insecten je kamer stiekem overnemen? Dan zijn horren de perfecte insectenwering. Ook om na een mooie dag ongestoord en zonder muggenbeet van je nachtrust te genieten. Het frame van de hordeur loopt op rails.

Het vlakke gaas van je horren is zo verfijnd, dat je het amper ziet en lekker door je schuifpui naar buiten kijkt. Er zijn hordeuren die op een bepaald punt stoppen en hordeuren die op elke positie stoppen, afhankelijk van jouw keuze. Wanneer je de horren in het naseizoen niet meer nodig hebt kan je voor een uitneembare hordeur kiezen, dan heb je ongehinderd zicht naar buiten.

Wil je graag afstemmen welke kleur en welk type gaas je het beste kan kiezen voor je hordeur? Kom dan voor advies naar de winkel in de buurt of maak een afspraak! Op naar jouw mugloze huis vol frisse lucht en open deuren met schuifpui horren op maat.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, ook voor een schuifpui heeft Thuisin de juiste hor. Met speciale profielen kan dat worden opgelost. Zo is het mogelijk om twee schuivende plisséhorren naast elkaar te plaatsen die werken zoals automatisch openende deuren bij winkels en kantoren. De schuifdeuren kunnen zo wijd open en het kan lekker ventileren. Tegelijkertijd zorgen de horren ervoor dat de insecten buiten blijven.

Dat kan wel maar het hoeft niet. Wanneer je voor een plisséhor kiest dan bestaat de mogelijkheid om deze hor tussen de deur te laten plaatsen. Bij de plissé hordeur heb je twee opties, hij kan zowel op- als in de dag gemonteerd worden. Bovendien bedien je hem makkelijk en schuif je het horrengaas eenvoudig opzij. Nog een voordeel van de plisséhordeur is, dat hij oprolt in een cassette waardoor je hem niet ziet wanneer je hem niet gebruikt. Super veel gemak - en natuurlijk blijven de insecten lekker buiten in de tuin.

Een hor is in eerste instantie een functioneel product. Een plisséhor is daarnaast decoratief en – dat kan soms handig zijn – valt wat meer op dan een glad vlak bij een gewone hor. Bij een plisséhor vouwt en ontvouwt het gaas zich als een harmonica. Het ziet er net even anders uit dan een plat vlak, maar de werking is hetzelfde. Uiteraard kan deze hor op maat worden gemaakt, net zoals alle andere hortypen.

Wanneer je horren hebt dan geniet je het hele jaar door van frisse lucht en de natuur, zonder dat insecten in je woning verdwalen. Tegenwoordig zien we zeker vanaf maart tot en met november insecten rondvliegen, ook omdat de buitentemperaturen aangenaam genoeg zijn. De beste reden om voor horren te kiezen en zonder muggen en insecten te genieten van jouw thuis.

Bij Thuisin kan je kiezen voor standaard horrengaas. Heb je hooikoorts dan raden we je aan te vragen naar speciaal pollen werend gaas. 90% van de pollen blijven dan samen met de insecten buiten. Wel zo prettig!

Dit hangt af van de breedte van de deuren. Heb je een of twee tuindeuren? Voor een smalle deuropening kan je altijd een plisséhordeur kiezen. Dan vouwt het gaas van de hordeur zich op en jouw hor neemt weinig ruimte in. Heb je een brede opening dan zijn schuivende hordeuren fijn. Het frame schuift makkelijk via wieltjes naar de zijkant toe, makkelijk te bedienen en het frame biedt veel stabiliteit.

Heb je een kat of hond en wil je graag een deurhor voor je balkondeur of openslaande tuindeuren of je schuifpui? Wanneer je huisdieren hebt kan je het beste voor een vaste hordeur kiezen. Laat wel even weten dat dit een belangrijk punt is, want er is extra sterk gaas waar je optioneel voor kan kiezen.

Meer weten over schuifpui horren?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.