Paneelgordijnen

Een moderne oplossing en zeker anders dan de meeste raamdecoratie; paneelgordijnen. Ben je op zoek naar een eigenzinnige uitstraling voor je slaapkamer, woonkamer of je kantoor? Wil je een scheiding aanbrengen tussen je slaap- en leefruimte of in je ruime woonkamer? Bekijk dan een de functionele en decoratieve paneelgordijnen bij Thuisin, ze verbeteren de akoestiek. Je kan kiezen voor licht doorlatende of verduisterende stof in veel kleuren. Paneelgordijnen bieden altijd een unieke oplossing voor jouw raampartij!

Wat zijn paneelgordijnen?

De losse, verzwaarde, verticale banen stof bij een paneelgordijn vormen samen een gordijn. De banen, ook panelen genoemd, zijn aan de bovenkant bevestigd aan een rail. Hierdoor schuif je ze makkelijk langs elkaar, open en dicht. De panelen zijn in diverse breedtes te verkrijgen. De meest voorkomende banen zijn 50 of 60 cm breed. Dit kan tot 140 cm uitlopen. Paneelgordijnen zijn geen traditionele gordijnen maar zeker een chique alternatief. Uiteraard in vele kleuren en dessins verkrijgbaar en in transparante en verduisterende stoffen.

Soorten paneelgordijnen

Paneelgordijnen op maat

Voor nagenoeg elk soort raamdecoratie geldt dat maatwerk mogelijk is en ook paneelgordijnen kan je op maat bestellen. Zo ben je er zeker van dat jouw raambekleding goed aansluit en kan je toch die enorme raampartij voorzien van prachtige raamdecoratie. Een paneelgordijn op maat wordt door vakmensen ingemeten en gemonteerd zodat het grote genieten voor jou kan beginnen zonder dat je druk bent met afmetingen en gereedschap.

Paneelgordijnen verduisterend

De stof die je kan kiezen voor een paneelgordijn is heel divers. Er zijn transparante, semi transparante en verduisterende stoffen. In principe kan een paneelgordijn gemaakt worden van elke gordijnstof die netjes recht naar beneden hangt. Afhankelijk van jouw wensen kies je een stof die bij jouw woonstijl past. In een kantoor kies je sneller voor licht doorlatend en toch zonwerend, terwijl je in de slaapkamer liever kiest voor een verduisterend paneelgordijn zodat je heerlijk slaapt. Ook in een vochtige ruimte als keuken of badkamer passen paneelgordijnen. Je kiest dan een stof die je makkelijke af kan nemen.

Alles over paneelgordijnen

Paneelgordijnen bediening

Bij paneelgordijnen is de bediening nagenoeg geruisloos. Je kan de panelen met de hand, trekstang of een koord bedienen.

Bevestiging van paneelgordijnen

Bij paneelgordijnen worden meerdere rails opgehangen aan het plafond of aan de wand. Dat zorgt ervoor dat je de panelen voor en achter elkaar kan schuiven. Het is mogelijk om tot bijvoorbeeld 5 sporen rails te gaan met wel 10 panelen. Je kan hiermee variëren zoals jij het wilt.

Wil je de panelen trapsgewijs of in piramide vorm plaatsen? Of plaats je ze links en rechts, zodat je uitzicht naar buiten behouden blijft; jij bepaalt! Doordat elk paneel verzwaard is, hangt het ultra strak. Hiermee past het perfect in een strak, modern interieur. Kies je voor een lichtere kleur stof dan misstaan paneel gordijnen zeker niet in de Scandanavische woonstijl.

Paneelgordijnen kopen

Voor welke ramen zijn paneelgordijnen?

Een paneel gordijn kopen is perfect voor een schuifpui of een grote raampartij waarbij het kozijn doorloopt tot aan de vloer. Je kan ook meerdere stoffen combineren, bijvoorbeeld dichtere stoffen met transparante stoffen. Of verschillende tinten van een zelfde kleur voor een extra wow effect. En dat kan natuurlijk ook per paneel! Je kan kiezen voor verticale baleinen in een paneel. Het is zelfs mogelijk om panelen en reguliere stoffen gordijnen op de rails te combineren; super stijlvol!

Blogs

Een interieur zonder luxe inbetween gordijnen kan ik me niet voorstellen. Gordijnen zijn dé sfeermakers in elk huis! Als je mij vraagt, mogen ze dus absoluut niet ontbreken. In deze blog wil ik je…
Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
De zogenaamde 'ber' maanden zijn alweer begonnen! Dit betekent dat ook de herfst weer langzaam in aantocht is. De frisse en regenachtige dagen waarin de zon steeds iets meer verdwijnt. Maar dat maakt…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Jazeker! behalve dat paneelgordijnen goed voor de ramen passen, kan je zo ook als roomdivider inzetten. Bijvoorbeeld tussen je slaap- en woongedeelte. Een creatieve en praktische manier om ruimten te splitsen!

Dat ligt aan de soort stof. Je kunt kiezen voor een zachte of harde stof. Heb je gekozen voor een zachte stof, dan kan dit schoonmaken met een plumeau of stofzuiger. Zijn er echt vlekken dan kan je deze aanpakken met een spons en lauwwarm water. Paneelgordijnen met een harde stof maak je ook schoon met een plumeau of licht vochtige doek.

Wil je kwalitatief goede gordijnen en vind je het prettig dat er een vakmensen je adviseren, inmeten en monteren? Ga dan naar één van de Thuisin winkels bij jou in de buurt.

Dat doe je in elk geval als je je kamer groter wilt laten lijken. Paneelgordijnen worden doorgaans over de volledige lengte van de ruimte geplaatst en hebben meestal een brede afmeting. Zo lijkt de ruimte langer en breder. Of je wilt een grote ruimte in twee gedeeltes scheiden. Dan gebruik je de paneelgordijnen als roomdivider. En ze zijn natuurlijk ook nog eens heel mooi!

Dat zijn er echt veel! Doordat je de panelen eenvoudig kan verschuiven, voor en achter elkaar, bepaal je zelf hoeveel licht en inkijk je wenst. Je hebt een ruime keuze, in kleur, stof en dessins, dus kan altijd een paneel passend bij jouw smaak en stijl vinden. Met paneelgordijnen verdeel je een grote ruimte in meerdere delen. Zo kan je je slaap- en woongedeelte scheiden. En ze laten zich perfect combineren met andere raamdecoratie, heel sfeervol. Daarbij zijn ze natuurlijk heel praktisch en mooi!

Ja juist! Bij veel grote ramen, een schuifpui, tuindeuren en enkel groot raam zijn paneelgordijnen geschikt. De panelen worden gemonteerd aan een railsysteem zodat je ze makkelijk alle kanten op kan schuiven. Bij een paneelgordijn kan je kiezen voor baleinen, dit staat mooi en komt de stevigheid ten goede, zeker wanneer je kiest voor hele hoge paneelgordijnen. De breedte van een paneel kan oplopen tot bijna anderhalve meter, meest voorkomend is 50 of 60 cm. Hiermee kan je een enorme lengte voorzien van paneelgordijnen.

Meer weten over paneelgordijnen?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.