Raambekleding voor je hoge ramen

Wat doe je met die mooie hoge ramen als er teveel licht naar binnen komt? Precies, dan kies je voor hoge raambekleding. Wij geven je alvast wat raamdecoratie inspiratie! Voor smalle hoge ramen, brede hoge ramen of gewoon hele hoge ramen waar je niet makkelijk bij kan. En dat is heel gewoon, want de lengte van de gemiddelde Nederlander is ongeveer 1,70 meter (vrouw) en 1,84 meter (man) en NEE, niemand wil hoogspringen om de raamdecoratie of gordijnen dicht te doen toch?! Er zijn betere raamdecoratie oplossingen voor hoge ramen. Hier komt een hele hoop raamdecoratie inspiratie voor jouw grote ramen!

Ga jij nog hoogspringen om je raamdecoratie dicht te doen?

Stel, je hebt een prachthuis gekocht. Je bent gevallen voor het licht. Het licht wat door de grote en hoge ramen de hele woonkamer, hal of zolder in het zonnetje zet. Zomer of niet, jij krijgt er warme gevoelens van. Nu krijg je dat niet alleen van de pracht en praal van het daglicht, maar ook letterlijk van de warmte.

Gratis warmte via de ramen

In de winter is dat mooi meegenomen, scheelt bij het verwarmen van je woning, fijn! Maar met mooi weer, pfff, wat een broeikas effect die dakramen, hoge ramen, serre ramen... Want met al dat licht krijg je gratis en voor niets ook hitte. Dan wordt ‘t tijd voor iets voor je ramen! En gelukkig heeft Thuisin dat voor je. Scheelt weer, hoef je niet het wereldrecord hoogspringen te verbreken wil je de raambekleding, houten of aluminium jaloezieën, gordijnen, shutters of duettes van je hoge ramen bedienen.

Bekijk onze jaloezieën

Raamdecoratie op maat voor hoge ramen

Zijn jouw ramen net een vergrootglas omdat de zon er met mooi weer ongehinderd op zit te branden? Stop die sauna in huis! Met raamdecoratie en gordijnen voor je hoge ramen heb je het zonlicht en warmte probleem al voor een groot gedeelte opgelost.

Welke raambekleding voor hoge ramen?

Elke! Raamdecoratie en gordijnen kan je namelijk op maat laten maken. Ook voor extra mega super hoge ramen, draaikiep ramen, dakramen en grote raampartijen. Er zijn zelfs ophangsystemen waarbij je niet in het kozijn hoeft te boren.

Sunblocker voor je interieur; gordijnen

Je kan de warmte nog meer afblokken met isolerende gordijnen. Lekker verduisterend, fijn voor op je slaapkamer en goed voor je nachtrust. Zo sla je 3 vliegen in een klap ;-) verduisteren, isoleren en meer privacy; met XXL gordijnen voor je hoge ramen! Onderhoud? Hier heb je alvast de ultieme gids om jouw gordijnen te wassen.

Bekijk onze binnenzonwering

Welke raambekleding voor hoge en brede deuren?

Zoals je ziet kan je hoge ramen prima bekleden met gordijnen, horizontale jaloezieën, plisségordijnen, duettes, lamellen en zelfs shutters voor grote ramen. Dit geldt ook voor je schuifpui, of tuindeuren, ook voor deze hoge of brede ramen, net hoe jij het wilt zien, kies je uit de mooiste raamdecoratie op maat.

Top tip: horren voor je hoge ramen

Stel je bent helemaal blij dat je passende raamdecoratie en dus een sunblocker voor je hoge ramen hebt gevonden. Voorkom ook meteen het volgende probleem: insecten in huis. Horren voor je hoge ramen zorgen ervoor dat jij van je nachtrust of een mooie zomerdag geniet, terwijl jouw grote ramen wagenwijd open staan. Vooral 's nachts, welkom frisse, verkoelende lucht! Hoef je niet op jacht met de vliegenmepper. RELAX! De helden van de zomer; horren!

Trends en tips volgen? Met onze nieuwsbrief!

Blijf lekker zitten! Met elektrische raamdecoratie

Ideaal wanneer je hoge ramen hebt: elektrisch bedienbare raamdecoratie. Want als er iets lastig is, dan is het wel het bedienen van je gordijnen en raamdecoratie die meters boven je hangen, NEE we willen nog steeds niet hoogspringen.

De slimste raamdecoratie bediening

Blijf vooral zitten, languit op de bank liggen of op de kop staan terwijl je de Luxaflex®, jaloezieën, plissés of gordijnen dicht doet :-) Kan dat? Natuurlijk! Je kan ervoor kiezen om je raambekleding te bedienen met je smartphone, een afstandsbediening of op spraak.

Als je meer wilt weten over de ‘lange’ raamdecoratie, de maximale hoogte of breedte, bijpassende slimme bediening of insecten beschermende raamhorren of deurhorren van Thuisin (en dat wil je) kom dan vrijblijvend bij ons in de showroom langs voor tips, ideeën en advies.

Kom naar de winkel

Karin
Geschreven door
Karin

De fantastische wereld van interieur, woontrends, design klassiekers en innovatieve producten is? Verrassend, zorgt voor comfort, maakt je leven leuker! Laat je vermaken, lees de blogs en pluk er de leukste, beste, duurzame of meest toekomstgerichte producten uit. Net als uit een bonbondoosje met erin de mooiste creaties om bij weg te smelten, hmmm. Welke blog laat jou smelten voor iets moois in je interieur?

Lees meer over Karin