Buitenzonwering

Buitenzonwering is de meest effectieve methode om zoninstraling te voorkomen en daarmee de beste manier om de binnentemperatuur te temperen. Hoewel zonwering in eerste instantie een functioneel product is, wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de esthetiek. Bij projectmatig gebruik (bijv. kantoren) wordt zonwering ook gebruikt als energiebesparend product, denk aan besparing op kosten voor de airco. Laat de zon maar komen met onze uitgebreide collectie zonwering. Denk aan onze stijlvolle knikarmschermen of markiezen. Maar ook rolluiken, screens en gehele terrasoverkappingen vind je in ons assortiment!

Ons assortiment buitenzonwering

Naast de primaire functie om het licht te temperen en daarmee de temperatuur in huis, worden markiezen veelal gekozen vanwege hun bijzondere uitstraling. Markiezen hebben een uitstekende zonwerende…
Een knikarmscherm wordt ook wel terrasscherm genoemd. Er is keuze uit diverse typen knikarmschermen waarbij grootte, technische uitvoering en afwerking de belangrijkste verschillen zijn. Een…
In de winter zorgen rolluiken voor een goede isolatie en in de zomer zijn rolluiken een prima middel om zoninstraling te voorkomen en zorgen zij er voor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft.…
Een screen is een vlak hangende zonwering die dicht op het raam hangt. Een uitstekend product om het zonlicht tegen te houden en de temperatuur binnen te reguleren.
Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Laat je inspireren

Een huis is niet alleen je woonkamer. Je leeft net zo veel in je keuken, of slaapkamer. En laten we je entree niet vergeten. Oftewel, je laten inspireren op interieur kan voor je hele huis zijn.
Eijffinger Museum behang
Smaken verschillen en stijl is wat je kiest en wat bij je past. Gelukkig heeft Thuisin hierover nagedacht en een paar stijlen voor je uitgewerkt. Zo kan jij je vast oriënteren op wat bij je past.…
Licht, donker, zacht, hard, druk, rustig. Je hebt een bepaalde voorkeur voor hoe je woninginrichting eruit moet zien. Gelukkig heeft Thuisin een ruime collectie voor alle smaken. Zo de product uit…

Veelgestelde vragen

Rolluiken kan je handmatig bedienen door middel van een band. Dat is een stevig plat ‘koord’ dat (meestal) ter bescherming opgerold zit in een platte doos die aan de binnenzijde van het pand wordt gemonteerd. Een elektrische bediening met een schakelaar op de muur is ook mogelijk, zelfs met een afstandsbediening.

Rolluiken worden aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Er zijn grofweg drie types uitvalschermen: een open cassette, een semi cassette en een gesloten cassette.

In het laatste geval worden armen en het doek volledig afgedekt wanneer ze zijn samengetrokken tegel de gevel.

De compacte cassette zorgt er voor dat het geheel wordt beschermd tegen weer en wind.

Bij een open variant worden doek en armen afgesloten door de voorlijst. Dat is de aluminium ‘strip’ waaraan het doek vastzit en tevens door het gewicht ervoor zorgt dat het doek over de hele breedte mooi strak hangt.


Alles over buitenzonwering

De naam buitenzonwering zegt het al. De zon weren. Zonwering zorgt er voor dat de zon buiten blijft en de temperatuur binnen niet (te) hoog oploopt. Maar ook in de winter is zonwering effectief, zodra je graag de warmte binnen wil houden. Buitenzonwering vind je in allerlei soorten, maten en materialen. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Welke buitenzonwering het meeste geschikt is voor jouw huis, weten ze in de winkel. Zoek een Thuisin winkel bij jou in de buurt en wees van harte welkom.

Welke buitenzonwering moet ik kiezen?

Bij Thuisin hebben we buitenzonwering van het merk Luxaflex®. Zonwering van Luxaflex® staat bekend om haar kwaliteit, diversiteit en veelzijdigheid. Hoe weet je nou welke buitenzonwering je het beste kan kiezen? Daar kunnen ze je in de winkel alles over vertellen. Er zijn echt heel veel soorten buitenzonwering namelijk, zoals;

  • knikarmschermen
  • markiezen
  • screens
  • rolluiken
  • terrasoverkappingen

Om je om weg te helpen welke buitenzonwering je kan kiezen geven je hier alvast een korte introdcutie. Knikarmschermen geven verkoeling binnen én buiten! Het verkoelt namelijk je woning maar ook gelijk je terras. Doordat deze gemonteerd zit aan je woning, bespaar je ook nog eens ruimte. Markiezen geven gelijk sfeer en zijn authentiek. De bolle vorm zorgt ervoor dat de zon van alle kanten wordt geweerd. Screens zijn ruimtebesparend en praktisch, houden de hitte buiten en de koelte binnen. Rolluiken zorgen er niet alleen dat je je huis koel houdt, ze bieden ook bescherming tegen inbraak. Een terrasoverkapping is toch wel het toppunt. Een unieke, zonvrije locatie in je tuin, een echte eyecatcher en make-over van je huis. Kies hieronder jouw categorie en laat je inspireren!