Buitenzonwering

Buitenzonwering is de meest effectieve methode om zoninstraling te voorkomen en daarmee de beste manier om de binnentemperatuur te temperen. Hoewel zonwering in eerste instantie een functioneel product is, wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de esthetiek. Bij projectmatig gebruik (bijv. kantoren) wordt zonwering ook gebruikt als energiebesparend product, denk aan besparing op kosten voor de airco. Laat de zon maar komen met onze uitgebreide collectie zonwering. Denk aan onze stijlvolle knikarmschermen of markiezen. Maar ook rolluiken, screens en gehele terrasoverkappingen vind je in ons assortiment!

Ons assortiment buitenzonwering

Kom langs en bekijk alles
Maak een afspraak

Alles over buitenzonwering

De naam buitenzonwering zegt het al. De zon weren. Zonwering zorgt er voor dat de zon buiten blijft en de temperatuur binnen niet (te) hoog oploopt. Maar ook in de winter is zonwering effectief, zodra je graag de warmte binnen wil houden. Buitenzonwering vind je in allerlei soorten, maten en materialen. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Welke buitenzonwering het meeste geschikt is voor jouw huis, weten ze in de winkel. Zoek een Thuisin winkel bij jou in de buurt en wees van harte welkom.

Welke buitenzonwering moet ik kiezen?

Bij Thuisin hebben we buitenzonwering van het merk Luxaflex®. Zonwering van Luxaflex® staat bekend om haar kwaliteit, diversiteit en veelzijdigheid. Hoe weet je nou welke buitenzonwering je het beste kan kiezen? Daar kunnen ze je in de winkel alles over vertellen. Er zijn echt heel veel soorten buitenzonwering namelijk, zoals;

  • knikarmschermen
  • markiezen
  • screens
  • rolluiken
  • terrasoverkappingen

Om je om weg te helpen welke buitenzonwering je kan kiezen geven je hier alvast een korte introdcutie. Knikarmschermen geven verkoeling binnen én buiten! Het verkoelt namelijk je woning maar ook gelijk je terras. Doordat deze gemonteerd zit aan je woning, bespaar je ook nog eens ruimte. Markiezen geven gelijk sfeer en zijn authentiek. De bolle vorm zorgt ervoor dat de zon van alle kanten wordt geweerd. Screens zijn ruimtebesparend en praktisch, houden de hitte buiten en de koelte binnen. Rolluiken zorgen er niet alleen dat je je huis koel houdt, ze bieden ook bescherming tegen inbraak. Een terrasoverkapping is toch wel het toppunt. Een unieke, zonvrije locatie in je tuin, een echte eyecatcher en make-over van je huis.

Wil je meer weten? Dat kan natuurlijk. Kom langs in onze winkel!

Kom langs in onze winkel
Jean-Pierre
Geschreven door
Jean-Pierre

Jean-Pierre is dé man op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering bij Thuisin!

Lees meer over Jean-Pierre

Laat je inspireren

Een huis is niet alleen je woonkamer. Je leeft net zo veel in je keuken, of slaapkamer. En laten we je entree niet vergeten. Oftewel, je laten inspireren op interieur kan voor je hele huis zijn.
Smaken verschillen en stijl is wat je kiest en wat bij je past. Gelukkig heeft Thuisin hierover nagedacht en een paar stijlen voor je uitgewerkt. Zo kan jij je vast oriënteren op wat bij je past.…
Licht, donker, zacht, hard, druk, rustig. Je hebt een bepaalde voorkeur voor hoe je woninginrichting eruit moet zien. Gelukkig heeft Thuisin een ruime collectie voor alle smaken. Zoek de producten…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Dat ligt een beetje aan wat jij onder het beste verstaat. Het oog wil ook wat, misschien vind je markiezen veel mooier dan rolluiken. Dan zijn markiezen voor jou het beste. Wil je buitenzonwering die het beste de warmte buiten houdt, dan kom je waarschijnlijk uit op rolluiken. Als jij je wensen helder helpt, helpt Thuisin je verder!

Bekend is dat donkere kleuren warmte vasthouden en aantrekken. Beter gezegd; warmte absorbeert. Dus effectief om warmte niet je huis in te krijgen. Een hele lichte kleur zal de zon weerkaatsen. Houdt er rekening mee dat bij een wit knikarmscherm boven je terras de zon wel weerkaatst en dat het waarschijnlijk vrij fel is aan je ogen. Ook om die reden zie je vaak de gestreepte of donkere versies zonwering. En omdat het natuurlijk mooi staat!

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Er zijn grofweg drie types uitvalschermen: een open cassette, een semi cassette en een gesloten cassette.

In het laatste geval worden armen en het doek volledig afgedekt wanneer ze zijn samengetrokken tegel de gevel.

De compacte cassette zorgt er voor dat het geheel wordt beschermd tegen weer en wind.

Bij een open variant worden doek en armen afgesloten door de voorlijst. Dat is de aluminium ‘strip’ waaraan het doek vastzit en tevens door het gewicht ervoor zorgt dat het doek over de hele breedte mooi strak hangt.


Onze professionals installeren je elektrische buitenzonwering zorgvuldig, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de installatie. Het is echter belangrijk dat je de juiste zorg besteedt aan het onderhoud van je elektrische buitenzonwering. Neem contact op met de winkel waar je jouw buitenzonwering hebt gekocht om passende tips te krijgen.

Wanneer je kwalitatief goede producten kiest, doet elke zonwering zijn werk. De warmte blijft buiten en binnen is het lekker koel. Het helpt wanneer je op warme dagen ook je ramen gesloten houdt.