Rolluik prijzen; prijs je gelukkig!

Zodra je vakantiegeld of eindejaarbonus binnen is, dan komt de vraag naar boven. Wat ga je ermee doen? Ga je je huis aanpakken of pak je de auto of het vliegtuig naar verre zonnige oorden? En als je weggaat, maak je dan zeker niet druk of het thuis allemaal wel goed gaat. Met een gerust hart op vakantie, dat doe je met rolluiken. Hoe je dat doet, wat rolluiken zijn en vooral wat zijn de kosten? Dat lees je hier.

Rollend je vakantie in

Als jij je strandlaken hebt uitgerold, wil je je niet afvragen of dat raam op je slaapkamer wel dicht is. Of de achterdeur echt op slot is. Met rolluiken weet je zeker dat dat niet meer uitmaakt. Heb je ze gesloten dan kom je namelijk niet zomaar binnen.

Wat zijn rolluiken?

Rolluiken zijn horizontale panelen die opgerold kunnen worden om een raam, deur of ander opening af te sluiten. Zelfs op dakkapellen of dakramen. Ze worden vaak aan de buitenkant gemonteerd en kunnen handmatig of elektrisch worden bediend.

Rolluiken worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder aluminium, staal en kunststof. De afmetingen verschillen en worden perfect op maat gemaakt. Het moet gek gaan of er is een rolluik voor elk raam en iedere deur.

Als je wel iets voor je ramen wilt maar je weet nog niet wat; bekijk dan ook eens screens, markiezen en knikarmschermen. Wil je echt afsluiten, dan zijn rolluiken super handig en veilig en weet je dat rolluiken nog meer voordelen bieden?

Rolluiken schoonmaken?

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er komt het een en ander bij kijken voordat je weet wat de kosten voor jou gaan zijn. En dat is hartstikke logisch. Want je begrijpt dat het nogal een verschil maakt of je 1 of 6 rolluiken nodig hebt. Welk materiaal je kiest, welke afwerking en hoe je ze wilt bedienen. Want voor elektrisch rolluiken betaal je meer dan voor rolluiken met een handmatige bediening. Wil je ze zelf monteren of laat je dat liever aan vakmensen die je rolluiken plaatsen? Kies je voor dat laatste (dat zou ik doen!), dan krijg je te maken met arbeidskosten of installatiekosten. En laat je het onderhoud liever doen, (ja, ik!) dan krijg je hierdoor met een kleine extra kostenpost te maken.

Hoe zit dat met terugverdienen?

Over het algemeen kunnen (elektrische) rolluiken helpen om de energiekosten te verlagen door het reguleren van de warmte en lichtinval in jouw huis. Denk aan de verwarming die een tandje lager kan, wat op termijn zal leiden tot besparingen op de energierekening.

Wat kosten rolluiken? Ontdek geschatte prijzen en meer!

Om je kosten een beetje te beheersen kan je verschillende offertes vergelijken. Kies altijd voor hoogwaardige materialen en betrouwbare merken en zorg dat je appels met appels vergelijkt. En bedenk je dat het kosten voor een langere termijn zijn, inclusief energiebesparingen en verbeterede beveiliging.

De gemiddelde prijs van rolluiken

Over het algemeen kunnen rolluiken variëren in prijs van enkele honderden tot duizenden euro's. Kies je voor elektrische rolluiken? Dan zijn over het algemeen de kosten hoger dan bij handmatige rolluiken, vanwege de toegevoegde functionaliteit en het gemak van automatische bediening.

Houd er altijd rekening mee dat dit een algemene schatting is en dat de daadwerkelijke prijzen variëren afhankelijk van jouw specifieke behoeften. Ga daarom altijd naar een goede woonwinkel bij jou in de buurt. Ik weet er wel eentje :) Wil je meer weten? Maak een afspraak!

Afspraak maken

Zijn er subsidiemogelijkheden?

Goed nieuws, er kunnen subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van elektrische rolluiken, maar het hangt echt af van waar je woont. Het is slim om even te kijken naar je lokale overheid, energiebesparingsinstanties of andere relevante organisaties om te zien of ze subsidies aanbieden voor energiebesparende maatregelen.

Soms zijn er subsidies beschikbaar die gericht zijn op het verbeteren van de energie-efficiëntie van woningen, en elektrische rolluiken kunnen daar onder vallen. Het kan helpen bij het verminderen van energieverbruik en het verbeteren van de isolatie van je huis, wat natuurlijk geweldig is voor je portemonnee en het milieu.

Maar, nogmaals, elke subsidie kan zijn eigen criteria hebben, zoals de leeftijd van je huis, het type rolluik en andere factoren. Dus check even bij de lokale instanties om te zien welke subsidiemogelijkheden er zijn specifiek voor elektrische rolluiken in jouw regio. Het kan zeker de moeite waard zijn om even rond te kijken en te ontdekken of je wat extra hulp kunt krijgen bij de aanschaf ervan.

Wat zijn de voor- en nadelen van rolluiken?

  • Bescherming tegen zonlicht want je blokkeert effectief het zonlicht waardoor de binnentemperatuur van een ruimte aangenaam blijft.
  • Biedt maximale privacy doordat ze volledig gesloten kunnen worden om inkijk te voorkomen en nieuwsgierige blikken te weren.
  • Rolluiken hebben ook een geluidsisolerend effect.
  • Je bespaart energie want de temperatuur binnen blijft constanter.
  • Rolluiken hebben een positieve invloed op de waarde van je huis.
  • Rolluiken verbeteren je slaaprust. Met rolluiken is je slaapkamer helemaal donker. Geen straatlantaarns of maan die naar binnen schijnen.

Dat is een hoop enthousiasme, hoor ik je denken. En dat klopt. Het blijft een investering, dat begrijp ik goed. Toch zal investeren in (elektrische) rolluiken een slimme keuze zijn. Behalve comfort en veiligheid levert het ook energiebesparing op en verbeteren ze jouw woningwaarde. Daarbij kan de airco uit, dus ben je ook nog duurzaam bezig. Wie wil dat nou niet? Spreekt jou dit aan?

Bezoek onze winkel


Sandra
Geschreven door
Sandra

Blogger bij Thuisin. Tips, inspiratie, trends en nieuwtjes in mijn blogs op het gebied van interieur! Lees je mee?

Lees meer over Sandra