Wat kosten screens? Ontdek prijzen en meer!

Screens zijn razend populair als het aankomt op zonwering, en terecht! Deze hippe keuze biedt namelijk een hoop voordelen waar je dol op zult zijn. Allereerst geven screens een heerlijke bescherming tegen die brandende zonnestralen, waardoor jouw binnenruimte lekker koel blijft. En niet te vergeten, je geniet nog steeds van een gezonde dosis daglicht en behoudt je privacy. Wég met die vervelende schitteringen op je schermen en meubels! En de kosten? We vertellen je meer!

Factoren die de kosten beïnvloeden

Als het op de kosten aankomt, zijn er verschillende factoren die een rol spelen bij het kiezen van screens als zonwering, denk aan:

 • Afmetingen van de screens: grotere screens kunnen hogere kosten met zich meebrengen.
 • Materiaalkeuze: het gekozen materiaal, zoals pvc of glasvezel, kan de prijs beïnvloeden.
 • Type bediening: handmatige bediening is vaak goedkoper dan elektrische bediening.
 • Extra functies: het toevoegen van zon- en windsensoren kan de kosten verhogen.
 • Installatiemethode: Een inbouwinstallatie kan duurder zijn dan een opbouwinstallatie.

Door rekening te houden met deze factoren kun je dé beste keuze maken, passend bij je wensen en budget.

Gemiddeld prijsrange van screens

Tijd om te ontdekken wat screens gemiddeld kosten als zonwering! Of je nu een klein raam of een groot terras wilt bedekken, de kosten variëren tussen €1000 en €3000 per raam. Maar let op, er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs, zoals de grootte, het materiaal, de bediening en extra functies.

Dus, om de perfecte screens te vinden, passend bij je budget, vraag je bij ons gemakkelijk meerdere offertes op. Zet die zonweringsplannen in actie en geniet van het zonnetje in stijl!

Bekijk onze screens!

Soorten screens en de prijzen

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten screens en hun prijzen:

Basis

Voor een eenvoudige en effectieve zonwering, zonder extra toeters en bellen, zijn de basis screens ideaal. Met prijzen variërend van €1000 tot €1500 per raam, afhankelijk van de grootte en materiaalkeuze, bieden ze betrouwbare bescherming tegen de zon zonder poespas.

Luxe

Voor wie luxe zoekt, zijn er de luxe screens, variërend in prijs vanaf €1500 per raam, afhankelijk van grootte en materiaal. Ze bieden extra functies zoals automatische bediening, zon- en windsensoren en smartphone-integratie, voor ultiem comfort en gemak.

Maatwerk

Voor speciale vereisten en unieke afmetingen is maatwerk de beste optie. De prijzen voor maatwerk screens kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de complexiteit van de vereisten en het gekozen materiaal.

Of je nu gaat voor de basis screens, de luxe variant of maatwerk, er is voor elk budget en elke behoefte een optie beschikbaar. Welke past bij jouw behoeften?

Installatiekosten van screens

Laten we het hebben over de installatiekosten van screens, want er komt heel wat werk bij kijken. Maar maak je geen zorgen, wij staan voor je klaar! Als je liever de klus uitbesteedt, monteren wij jouw screens professioneel. De gemiddelde installatiekosten liggen tussen de €100 en €500, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en het aantal screens dat geïnstalleerd moet worden.Terugverdientijd en rendement op je investering

Screens bieden niet alleen energiebesparingen en een betere temperatuurregulatie, maar ze zorgen ook voor extra privacy en bescherming tegen schadelijke uv-stralen.

Maar dat is nog niet alles! Screens kunnen ook de waarde van je huis verhogen, waardoor je investering zich dubbel en dwars terugbetaalt. Je bespaart op energiekosten, geniet van optimaal comfort, behoudt je privacy en beschermt je interieur, terwijl je tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van je woning vergroot.

Met al deze voordelen is het hoog tijd om te investeren in screens en te profiteren van de geweldige terugverdientijd en het rendement op je investering! Zet de stap naar een slimmere en waardevollere woning met screens die het verschil maken.

Laat je adviseren

Vergelijking met andere vormen van zonwering

Laten we eens kijken naar hoe screens zich verhouden tot andere vormen van zonwering:

Screens vs. rolluiken: kosten en functionaliteiten

Screens zijn betaalbaar en bieden extra voordelen zoals het regelen van je temperatuur binnenshuis en privacy. Rolluiken zorgen voor volledige verduistering. Kies stijvolle, functionele en betaalbare zonwering met screens!

Screens vs. zonneschermen: prijs- en installatievergelijking

Bij het vergelijken van screens met zonneschermen zijn zonneschermen vaak voordeliger in prijs en installatie. Screens zijn daarentegen strakker en moderner, terwijl zonneschermen een meer klassieke uitstraling hebben.

Screens vs. jaloezieën: verschillen in kosten en prestaties

Screens zijn iets duurder dan jaloezieën, maar ze bieden betere prestaties op het gebied van warmtewering en bescherming tegen uv-stralen. Bovendien zijn screens ideaal voor grotere raampartijen.

Welke zonwering bij jou past? Dat ligt helemaal aan jouw stijl! Wij staan klaar in één van onze winkels om je te adviseren.

Bekijk alle buitenzonwering

Tips voor het besparen van kosten

Wil je de kosten van screens beheersen? Hier zijn enkele handige tips:

 • Ontdek de beste prijs door in onze winkel de prijzen van verschillende merken te vergelijken.
 • Denk aan de langdurige kostenbesparingen en energie-efficiëntie, zodat je de meest slimme en voordelige keuze kunt maken op de lange termijn.
 • Kies voor hoogwaardige materialen en betrouwbare merken die duurzaamheid en langdurige prestaties garanderen.
 • Vraag naar eventuele aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn.

Met deze tips kun je de kosten beheersen en een slimme keuze maken bij het kopen van screens, zonder in te boeten op kwaliteit of functionaliteit.

Kom langs in één van onze winkels

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken duurt het tussen de 5 en 10 jaar om je kosten terug te verdienen, afhankelijk van factoren zoals de prijs van de screens, de energiebesparing die ze bieden en de energieprijzen in jouw regio. Maar wees niet ontmoedigd, want dit betekent dat je geduld en slimme keuzes worden beloond! En als je kiest voor kwalitatief hoogwaardige screens, kan de terugverdientijd zelfs korter zijn.


Maak je geen zorgen, onderhoudskosten voor screens zijn over het algemeen minimaal! Screens zijn ontworpen met duurzaamheid en eenvoud in gedachten. Ze vereisen doorgaans weinig onderhoud, zoals regelmatig schoonmaken met een zachte borstel of doek. Het is echter wel belangrijk om eventuele schade of defecten tijdig te laten repareren om de levensduur van de screens te verlengen. Met een beetje liefdevolle zorg zullen je screens vele jaren meegaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over grote onderhoudskosten. Zo kun je blijven genieten van de functionaliteit en stijl die screens aan je huis toevoegen, zonder gedoe!


Naast de aanschafkosten van screens kunnen er enkele extra kosten zijn om in overweging te nemen. Deze kunnen onder andere omvatten:

 1. Installatiekosten: Als je ervoor kiest om de screens professioneel te laten installeren, kunnen er kosten verbonden zijn aan de arbeid van de installateur.
 2. Aanpassingen aan het raam of de gevel: In sommige gevallen kunnen aanpassingen aan het raam of de gevel nodig zijn om de screens te kunnen installeren. Deze aanpassingen kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 3. Onderhoudskosten: Hoewel screens over het algemeen weinig onderhoud vereisen, kunnen er kosten verbonden zijn aan periodiek reinigen of eventuele reparaties.

Het is belangrijk om deze mogelijke extra kosten mee te nemen bij het budgetteren en plannen van de installatie van screens als zonwering.


Natuurlijk zijn er alternatieven voor screens die vriendelijker zijn voor je portemonnee! Denk bijvoorbeeld aan zonneschermen, die een budgetvriendelijke optie bieden met hun eenvoudige luifels. Ook jaloezieën zijn een betaalbaar alternatief, met een traditionele uitstraling en toch enige bescherming tegen de zon. Het is belangrijk om je behoeften, budget en de gewenste functionaliteit in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste alternatief. Dus, als je op zoek bent naar een zonwering die past bij je budget, zijn er zeker opties beschikbaar die je kunt verkennen!


Absoluut! Het goede nieuws is dat er in sommige regio's subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn voor de aanschaf van screens. Deze subsidies stimuleren energie-efficiëntie en duurzaamheid in woningen en gebouwen. Door gebruik te maken van deze subsidies kun je een deel van de kosten van screens terugkrijgen, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om te investeren. Het is de moeite waard om onderzoek te doen naar lokale, regionale of nationale subsidieprogramma's en energiebesparingsinitiatieven. Zo kun je niet alleen genieten van de voordelen van screens, maar ook profiteren van financiële ondersteuning. Een win-win situatie voor jouw portemonnee en het milieu!