Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn een handige oplossing voor het regelen van lichtinval, privacy en veiligheid in huizen en kantoren. Met een eenvoudige druk op de knop en zelfs met je spraak, kunnen ze omhoog of omlaag worden gebracht, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste hoeveelheid licht binnen te laten of buiten te sluiten. Daarnaast bieden ze extra beveiliging tegen inbraak en helpen bij het isoleren van geluid en zorgen voor een constante temperatuur, waardoor ze ook nog energiebesparend zijn. Iets voor jou?

Elektrische rolluiken laten plaatsen

Elektrische rolluiken plaats je voor een veilig en comfortabel huis. Met een gemakkelijke bediening en programmeerbare functies kunnen ze op afstand worden bediend, waardoor je de controle hebt over lichtinval, privacy en beveiliging. Ze bieden ook een efficiënte isolatie tegen geluid, temperatuur en ongewenste bezoekers. Daarom worden elektrische rolluiken steeds vaker gezien als de nieuwe standaard voor moderne woningen.

Elektrische rolluiken buiten

Er zijn verschillende soorten elektrische rolluiken, waaronder opbouwrolluiken, inbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Opbouwrolluiken worden direct boven het raam gemonteerd en zijn zichtbaar aan de buitenkant. Inbouwrolluiken worden in de muur geïntegreerd en zijn niet zichtbaar als ze omhoog zijn, ideaal voor nieuwbouwhuizen. Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd en zijn een goede optie voor bestaande gebouwen. Alle drie de soorten bieden extra veiligheid, isolatie en gemak dankzij hun elektrische werking.

Elektrische rolluiken verbeteren voortdurend met nieuwe technologieën en worden steeds meer geïntegreerd in slimme woningen. Ze kunnen worden bediend via een afstandsbediening, spraakassistenten of via smartphone-apps, waardoor je op afstand toegang hebt tot je rolluiken. Alles om een nog groter gemak, comfort en energie-efficiëntie te bieden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Hoe werkt het?

Elektrische rolluiken werken op basis van een eenvoudig principe. Ze zijn uitgerust met een elektrische motor die het rolluik omhoog en omlaag beweegt. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van een schakelaar, afstandsbediening, spraak of zelfs volledig geautomatiseerde programmering. Enkele voordelen van elektrische rolluiken zijn:

 • Gemak: met een druk op de knop, spraak of helemaal automatisch kunnen elektrische rolluiken eenvoudig worden bediend, zonder dat er fysieke inspanning nodig is
 • Veiligheid: ze bieden extra beveiliging tegen inbraak
 • Energiebesparing: ze isoleren warmte en kou, de energie-efficiëntie van je huis zal verbeteren
 • Geluidsisolatie: ze verminderen geluidsoverlast van buitenaf
 • Privacy: ze bieden de mogelijkheid om de gewenste hoeveelheid licht en privacy in een ruimte te regelen en weren zon en licht in huis

Rolluiken vergeleken

Elektrische rolluiken bieden geavanceerde functionaliteit, gemak en extra beveiliging in vergelijking met bijvoorbeeld screens. Ze kunnen de hoeveelheid lichtinval nog nauwkeuriger regelen en bieden een nog betere isolatie tegen geluid en temperatuur. In vergelijking met markiezen of knikarmschermen bieden elektrische rolluiken een betere isolatie en meer veiligheid tegen inbraak. Rolluiken kunnen ook grotere raamoppervlakken bedekken en hebben een strakker uiterlijk.

De uiteindelijke keuze tussen elektrische rolluiken, screens, knikarmschermen of markiezen hangt af van individuele behoeften, voorkeuren en budget. Wat is de beste keuze voor jou?

Waar moet je aan denken?

Bij het kiezen van elektrische rolluiken zijn er verschillende factoren om te overwegen:

 • Overweeg het materiaal van de rolluiken en kies voor bijvoorbeeld een duurzame optie die bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat
 • Wij maken rolluiken op maat voor je, zodat ze perfect passen
 • Bekijk welke bedieningsopties beschikbaar zijn, zoals schakelaars of afstandsbedieningen die integratie met slimme woningtechnologie mogelijk maken
 • Informeer naar het geluidsniveau van de motor, vooral als je de rolluiken in slaapkamers plaatst. Kies ook voor een motor met voldoende kracht en soepele werking

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat de gekozen elektrische rolluiken voldoen aan jouw behoeften op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak.

Over het algemeen kunnen elektrische rolluiken worden aangepast aan standaard ramen, zoals rechthoekige ramen, schuiframen en draaikiepramen. Bij het bestellen is het belangrijk om de exacte afmetingen van jouw ramen te kennen, zodat je de juiste maat kunt selecteren. Heb je afwijkende ramen; bij Thuisin weten we hier alles van. Meer weten? Kom langs!

Elektrische rolluiken prijs

De prijs van elektrische rolluiken is mede afhankelijk van het type rolluik, de afmetingen, het materiaal en de bediening. Over het algemeen zijn de prijzen inclusief montage. Voor standaardmaten en basismodellen kunnen de prijzen beginnen bij enkele honderden euro's per rolluik. De prijs kan echter oplopen voor grotere maten, geavanceerde functies of speciale ontwerpen. Het blijft een investering, dat begrijpen we heel goed.

Het investeren in elektrische rolluiken kan een slimme keuze zijn voor huiseigenaren, omdat het zowel comfort als rendement kan opleveren. Niet alleen verhogen elektrische rolluiken de privacy, veiligheid en geluidsisolatie van jouw huis, ze dragen ook bij aan energiebesparing en verbeteren de algehele woningwaarde.

In vergelijking met het gebruik van airconditioning; elektrische rolluiken blokkeren zonlicht en houden warmte buiten, waardoor uw huis koeler blijft op warme dagen zonder het gebruik van airconditioning. Dit kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen gedurende het hele jaar.

Kortom, het investeren in elektrische rolluiken verhoogd de levenskwaliteit in jouw huis, je ervaart financiële voordelen door energiebesparing en het heeft een positieve invloed op de woningwaarde. Spreekt jou dit aan? Kom dan langs in onze winkel of maak eenvoudig een afspraak.

Installatie en onderhoud

Laat je elektrische rolluiken door vakmensen plaatsen. Wij doen het graag voor je! Met onze nodige expertise en ervaring zorgen wij ervoor dat de installatie correct en veilig verloopt. Wil je het toch zelf doen, volg de richtlijnen en aanbevelingen van de fabrikant nauwkeurig op. Zorg ervoor dat de rolluiken stevig worden bevestigd, de bedrading correct wordt aangesloten en dat alle veiligheidsvoorschriften worden gevolgd.

Eenmaal geïnstalleerd is het aan te raden jouw rolluiken schoon te houden door ze regelmatig af te stoffen en schoon te maken. Controleer de rolluiken op eventuele schade of slijtage en laat problemen tijdig repareren. Smeer de bewegende onderdelen indien nodig volgens de instructies van de fabrikant.

Door de installatie te laten uitvoeren door professionals en regelmatig onderhoud en inspecties uit te voeren, kun je de levensduur en de goede werking van de elektrische rolluiken bevorderen, waardoor je er langer van kunt genieten.

Lees alles over onze buitenzonwering of kom langs in de winkel. Wij kunnen je de verschillende soorten laten zien en adviseren welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie!

Blogs

Heb je ooit gedacht aan markiezen als de ultieme bescherming en stijlvolle upgrade voor je boerderij? Wel, laten we het daar eens over hebben! Jouw boerderij is niet zomaar een plek, het is jouw…
Een huis met rolluiken lijkt op? Een gezicht! De rolluiken zijn net oogleden die open en dicht gaan. Is het donker? Luikjes dicht. Felle zon? Luikjes dicht. Vogelpoep in aantocht? Luikjes dicht.…
Screens zijn razend populair als het aankomt op zonwering, en terecht! Deze hippe keuze biedt namelijk een hoop voordelen waar je dol op zult zijn. Allereerst geven screens een heerlijke bescherming…
Zodra je vakantiegeld of eindejaarbonus binnen is, dan komt de vraag naar boven. Wat ga je ermee doen? Ga je je huis aanpakken of pak je de auto of het vliegtuig naar verre zonnige oorden? En als je…
De zomer; ik ben er geen fan van, het drukste seizoen van het jaar. Hoezo? In de 3 weken voorafgaand aan de zomervakantie moet iedereen nog een kinderverjaardag of tuinfeestje er doorheen jassen, hoe…
Laat jouw renovatie- of verbouwplannen werkelijkheid worden met een bouwdepot! Maar hoe kun je deze slim inzetten om jouw droomwoning te realiseren? In deze inspirerende blog onthullen we alle…
Met die warme zomerdagen voor de deur denk jij natuurlijk alleen maar aan ijsjes, het strand en flaneren over de boulevard. Heerlijk die zomerse temperaturen, maar zodra je die thermostaat in huis…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Rolluiken worden aan de buitenkant op de gevel worden gemonteerd. Belangrijk is om van tevoren te kijken hoe het rolluik gemonteerd moet worden; wat is de conditie van de gevel, hoe zijn de ramen ingebouwd en wat is de gewenste grootte en uitvoering? De installatie is vakwerk en de Thuisin specialist komt graag van tevoren de situatie bekijken en opmeten.

Het exacte bedrag aan energiebesparing door elektrische rolluiken zal variëren. Dit is mede afhankelijk van factoren zoals het klimaat en de mate waarin rolluiken worden gebruikt. Over het algemeen helpen rolluiken om de warmte in de winter binnen te houden en om de warmte in de zomer juist buiten te houden, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Ja, elektrische rolluiken kunnen vaak worden geïntegreerd in slimme woningtechnologieën, waardoor je ze kunt bedienen en automatiseren met behulp van spraakopdrachten, apps of geautomatiseerde scenes, afhankelijk van het slimme systeem dat je gebruikt. Dit biedt extra gemak en controle over jouw rolluiken als onderdeel van jouw slimme thuisnetwerk.Wij vertellen je er graag over.

Ja, elektrische rolluiken kunnen doorgaans op afstand worden bediend via afstandsbedieningen, schakelaars of smartphone-apps, waardoor je ze kunt openen en sluiten zonder fysiek bij het raam of de deur aanwezig te zijn. Bekijk de mogelijkheden bij ons in de winkel.

Rolluiken zijn inbraakwerend, geluidsisolerend en zijn in de zomer een uitstekende zonwering. Daarnaast geven rolluiken een gevoel van privacy. Ook dempen ze het geluid, iets wat met name ‘s nachts prettig kan zijn.

Rolluiken isoleren als de beste. Niet allen bij warmte en kou, ze zorgen ook voor een betere geluidsisolatie. Ze houden optimaal de zon buiten en zorgen voor een hogere mate van veiligheid.

 • Verbeterde isolatie. Rolluiken isoleren beter dan veel andere zonweringsopties. Ze hebben een gesloten constructie met een luchtlaag tussen het raam en het rolluik, waardoor warmteverlies wordt verminderd en je energie kunt besparen
 • Verbeterde privacy en veiligheid. Rolluiken zorgen voor meer privacy. Ze kunnen helemaal dicht, dus niemand kan naar binnen gluren. Bovendien zijn ze ook nog eens een fysieke barrière tegen inbrekers en vandalen. Dat schrikt ze mooi af!
 • Geluidsreductie. Rolluiken hebben een geluiddempend effect, waardoor zestorende geluiden van buitenaf te verminderen, zodat je een rustige en vredige sfeer in huis hebt
 • Flexibele lichtregeling. Met rolluiken kun je heel precies bepalen hoeveel licht er de ruimte binnenkomt. Je kunt de lamellen namelijk deels openen, zodat je de perfecte hoeveelheid natuurlijk licht kunt binnenlaten zonder dat het helemaal geblokkeerd wordt. Het is echt handig om de controle te hebben over de lichtinval en zo een aangename sfeer te creëren met rolluiken.
 • Verbeterde duurzaamheid. Rolluiken zijn echt sterk en gaan lang mee. Ze kunnen tegen allerlei weersomstandigheden en blijven stevig, zelfs na verloop van tijd.

Ja, over het algemeen worden elektrische rolluiken als veiliger beschouwd dan handmatige rolluiken. Dat komt omdat elektrische rolluiken ingebouwde beveiligingsfuncties kennen. Vraag ernaar in onze winkel.

Ja, elektrische rolluiken bieden vaak verschillende bedieningsopties, zoals afstandsbedieningen, schakelaars, timers en smartphone-apps, zodat je ze kunt bedienen op de manier die het beste bij jouw behoeften past. De beschikbare opties bespreken we graag in onze winkel.

Meer weten over elektrische rolluiken?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen