De oplossing tegen een warme zolder; buitenzonwering voor je dakraam!

Buitenzonwering voor je dakramen is een must op je zolderkamer, vooral in de zomer. Iedereen die ooit op zolder heeft geslapen, kent het wel. Het is zomer en de zon schijnt eindelijk! Hoe fijn je zolderkamer ook is, in een intens warme zomer vermijd je deze ruimte liever, vooral wanneer de zon de hele dag op je dakraam schijnt. Gelukkig hoef jij daar geen last meer van te hebben, want bij Thuisin hebben wij dé oplossing voor jou: buitenzonwering voor je dakraam! Lees in deze blog alles over de perfecte buitenzonwering voor jouw dakraam!

Welke buitenzonwering is geschikt voor een dakraam?

Er zijn verschillende soorten buitenzonwering voor je dakraam. Ons assortiment bestaat onder andere uit markiezen, knikarmschermen, rolluiken en screens. Natuurlijk is het logisch dat markiezen of knikarmschermen totaal niet praktisch zijn voor een schuin dakraam. Gelukkig hebben wij twee opties die wel praktisch zijn.

1. Een rolluik voor je dakraam
Een rolluik is één van de meest geliefde vormen van buitenzonwering voor dakramen. Het rolluik bestaat uit aluminium lamellen. Aan de beide zijkanten van het dakraam worden een soort van rails gemonteerd waar het rolluik zich soepel door op- en afrolt. Bovenaan het dakraam wordt een kast geïnstalleerd waarin het rolluik zich oprolt, wat het geheel compleet maakt

2. Screens op je dakraam
Een andere optie voor buitenzonwering voor je dakraam zijn screens. Screens zijn gemaakt van een licht verduisterend doek. Dit doek zit, net zoals bij een rolluik, opgerold in een kast die op het bovenkant van het raam zit. Door de geleiders aan de beide zijkanten van het raam wordt het doek naar beneden gebracht.

Ben jij benieuwd naar onze collectie?

Bekijk alle buitenzonwering!

Voordelen van buitenzonwering voor je dakraam

Buitenzonwering biedt uiteraard meer voordelen dan enkel het tegenhouden van de zon. Hieronder heb ik alle voordelen voor je opgesomd:

  • Door je rolluiken of screens op tijd dicht te doen, kan je temperatuur redelijk goed reguleren. Jouw buitenzonwering op het dakraam houdt de warmte van de zon tegen. Hierdoor blijft het binnen koel en bespaar je energie die je anders gebruikt voor de airco. Een win-win situatie waarmee jij je hoofd koel houdt, letterlijk én figuurlijk!
  • Rolluik houdt niet alleen de zon tegen, maar biedt ook een volledige verduistering. Dit is extra prettig als je op zolder slaapt.
  • Het grote voordeel van screens, als je het mij vraagt, is dat je wel naar buiten kunt kijken maar niemand van buiten naar binnen kan kijken. Omdat ze van doek zijn gemaakt, wordt het binnen niet helemaal donker
  • Wat beide producten met elkaar gemeen hebben, is dat uv-stralingen tegen worden gehouden. Uv-straling is namelijk zo krachtig dat het zelfs door ramen heen komt. Door buitenzonwering voor je ramen te installeren, ben je binnen beschermt tegen uv-straling, wel zo fijn!
  • Het heeft een hoge esthetisch waarde en is te verkrijgen in aantal kleuren. Zo is er altijd een passende oplossing voor jouw dakraam!

Bedieningsopties

Wat kan meespelen in je budgetoverwegingen, zijn de bedieningsopties. Als je wat extra budget hebt en/of luxe en gemak wilt toevoegen, overweeg dan elektrische buitenzonwering! Zo kun je eenvoudig vanuit je bed of zelfs vanaf je werkplek jouw buitenzonwering bedienen met je mobiele telefoon.Super handig als je niet thuis bent maar de zon ineens flink gaat schijnen. Een andere optie met elektrische buitenzonwering is dat je het kan laten bedienen met een geautomatiseerd programma. Hiermee kan je tijden instellen zodat je buitenzonwering automatisch opent en sluit. Ideaal voor als je er geen omkijken naar wilt hebben. Naast dat het bedienbaar is met je mobiele telefoon, kan je het uiteraard ook bedienen met een afstandsbediening of handmatig.

Benieuwd welke buitenzonwering het beste bij jouw wensen past?

Kom gezellig langs in de winkel!

Welke buitenzonwering past bij mijn dakraam?

Om de exacte afmetingen van het dakraam te krijgen, komen onze vakmensen je dakraam bij je thuis opmeten. Bij Thuisin maken wij voor elk raam buitenzonwering op maat. Dus als je een afwijkende maat dakraam hebt, is dat geen probleem! Door het op maat te laten maken, ben je ervan verzekerd dat jouw screen of rolluik perfect aansluit op je dakraam, zelfs als je een draaikiepraam hebt! Beide buitenzonwering is te verkrijgen in verschillende kleuren, hierdoor is er altijd een passende kleur voor je huis.

Installatie en onderhoud

Wil jij nieuwe buitenzonwering voor je dakraam, maar raak je lichtelijk in paniek als het gaat om de montage ervan? Niet doen, want onze vakmensen nemen de montage graag uit handen! Wij ontzorgen jou van A tot Z. Hierdoor weet je zeker dat alles goed geïnstalleerd wordt en kun jij jarenlang genieten van koele zomers op je zolderkamer.

Zo onderhoud jij jouw buitenzonwering
Goed nieuws, het schoonmaken is heel eenvoudig! Met een zachte spons of een sopje met milde allesreiniger kom je al een heel eind. Daarnaast is het belangrijk om één of twee keer per jaar de bewegende delen van je buitenzonwering te smeren. Door deze eenvoudige onderhoudsroutine uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je buitenzonwering er niet alleen als nieuw uitziet, maar ook probleemloos blijft functioneren. Zo geniet je optimaal van bescherming tegen de zon!

Lees hier hoe jij je rolluiken moet schoonmaken!

Buitenzonwering - rolluiken - woonhuis

Rolluiken of screens, wat is het verschil?

Nu denk je vast, leuk zo’n rolluik of screen voor mijn dakraam, maar wat is nou precies het verschil? Om jou keuze een stukje makkelijker te maken, heb ik voor jou de belangrijkste condities op een rijtje gezet.

Conditie

Screens

Rolluiken

Licht doorlatend

Ja

Nee

Automatische bediening

Ja

Ja

Op maat maken

Ja

Ja

Bescherming tegen UV-straling

Ja

Ja

Geluidsreductie

Nee

Ja

Inbraakpreventie

Nee

Ja


Twijfel je nog over welke buitenzonwering bij jou past, of ben je er al helemaal uit? Kom gezellig naar de winkel en laat je adviseren door een van onze adviseurs

Boek nu jouw interieuradvies!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Jouw dichtstbijzijnde winkel, weet alle garantievoorwaarden voor jouw specifieke buitenzonwering. Bespreek het tijdens je afspraak!

Buitenzonwering heeft niet veel onderhoud nodig. Eens per jaar schoonmaken en de bewegende onderdelen smeren is al voldoende. Makkelijker kan het niet.

Voor een zorgeloze installatie, monteren onze vakmensen met plezier jouw buitenzonwering. Ze komen zelfs vooraf al inmeten zodat jouw buitenzonwering tiptop past! Ontdek alles over onze zorgeloze dienstservice!

Dat is geheel afhankelijk van de afmetingen van je dakraam en of je hem elektrisch wilt bedienen. Voor een grove schatting van de prijzen kan je onze blogs lezen over de kosten van screens of de kosten van rolluiken. Wil je de exacte kosten weten voor jou buitenzonwering van je dakraam? Kom gezellig langs in de winkel!

Buitenzonwering voor je dakraam helpt bij de warmteregulatie op je zolder en geeft je bescherming tegen schadelijke uv-straling.


Dat hangt af van jouw wensen! Wil je bijvoorbeeld dat jouw buitenzonwering ook kan verduisteren, of vind je het belangrijker dat je naar buiten kunt kijken wanneer de buitenzonwering gesloten is? Kom gezellig langs in de winkel, dan vinden we samen jouw perfecte match!

Nee. Buitenzonwering voor je dakraam is vergunningsvrij. Alleen als je huis een beschermt monument is moet er een vergunning aangevraagd wordt, omdat dat het aanzicht van het pand veranderd.

Vera
Geschreven door
Vera

Heyhoi! Ik ben Vera en als allround marketeer neem ik je mee in de wondere wereld van interieur, van raamdecoratie tot vloeren en alles daartussen natuurlijk! Lees je mee om van jou huis een thuis te maken?

Lees meer over Vera