Elektrische buitenzonwering

Tegenwoordig zijn er tal van luxe opties beschikbaar voor jouw elektrische buitenzonwering. Denk bijvoorbeeld aan een afstandsbediening of een app waarmee je jouw buitenzonwering op afstand kunt bedienen. En als je nog meer luxe wilt, vertellen wij je graag alles over de sensor die jouw buitenzonwering automatisch aanpast wanneer de zon 's ochtends opkomt of als het 's middags begint te regenen. Ontdek de nieuwste trends op het gebied buitenzonwering en combineer functionaliteit met gemak!

Wat is elektrische buitenzonwering?

Als we het hebben over buitenzonwering, praten we al snel over de klassiekers zoals knikarmschermen, screens en markiezen. Deze types worden allemaal handmatig bediend. Denk ook aan bijvoorbeeld je rolluik, dat je altijd laat zakken met behulp van het koord. Met elektrische buitenzonwering zijn het draaien van de hengels en het trekken aan de koorden verleden tijd! Dit kan namelijk allemaal worden aangestuurd door een elektrische motor.

Voordelen van geautomatiseerde systemen

  1. Je hoeft niet meer rond het huis te rennen om elk scherm in te klappen. Met één druk op de knop kun je al jouw elektrische buitenzonwering sluiten!
  2. De technologie is al zo ver gevorderd dat je elektrische buitenzonwering kunt bedienen via een app. Zo kun je zelfs vanaf je werk je schermen inklappen of het rolluik laten zakken.
  3. Doordat het in- en uitklappen soepeler en vloeiender verloopt dankzij de motor, verleng je de levensduur.

Soorten elektrische buitenzonwering

Wil je jouw screens en rolluiken via een afstandsbediening besturen of kies je liever een handige app voor jouw knikarmschermen en markiezen? Wij vertellen je meer over de mogelijkheden.

Elektrische zonneschermen met afstandsbediening

Zonneschermen kunnen met gemak geopend en gesloten worden met een afstandsbediening, waardoor je in een handomdraai de perfecte hoeveelheid schaduw hebt. Elk type zonnescherm kan elektrisch worden gemaakt, zodat je de buitenzonwering kunt kiezen die het beste bij jouw voorkeuren past.

Automatische rolluiken en screens

Automatische rolluiken en screens bieden een naadloze oplossing voor zonwering, privacy en veiligheid. Met een druk op de knop kunnen ze moeiteloos omhoog of omlaag worden gebracht, waardoor je de controle hebt over de hoeveelheid licht en inkijk in je huis. Bovendien bieden ze extra beveiliging door je woning af te schermen wanneer dat nodig is. Hun strakke, moderne ontwerp past perfect bij verschillende architecturale stijlen. Dit maakt ze niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk voor elk huis.


Werking en technologie van geautomatiseerde buitenzonwering

Dankzij technologische ontwikkelingen worden elektrische buitenzonweringen steeds luxer en geavanceerder. We vertellen je graag hoe ze het jou steeds gemakkelijker maken.

Werking van elektrische aandrijvingen

Elektrische aandrijvingen van buitenzonwering zorgen voor een moeiteloze en handige bediening. Ze maken gebruik van krachtige motoren die de zonwering soepel en precies openen en sluiten met behulp van afstandsbedieningen of zelfs smartphone-apps. Deze aandrijvingen zijn vaak uitgerust met sensoren die reageren op veranderende weersomstandigheden, zoals zon of regen, waardoor je zonnescherm automatisch kan reageren om de ideale schaduw en bescherming te bieden.

Integratie met smart home-systemen

De integratie van elektrische buitenzonwering met smart home-systemen is een geweldige stap vooruit in gemak en efficiëntie! Met de opkomst van slimme technologieën kunnen elektrische zonneschermen naadloos worden geïntegreerd in je huisautomatiseringssysteem, zoals Google Home of Alexa. Op deze manier kun jij je buitenzonwering bedienen en plannen via spraakopdrachten, mobiele apps of automatische schema's.

Voordelen van elektrische bediening

Het is een gemak en comfort om alles met één druk op de knop te bedienen, maar er zijn nog veel meer voordelen:

  • Compatibiliteit met domotica. Domotica is alleen mogelijk in combinatie met elektrische buitenzonwering. Domotica-systemen zijn vaak ontworpen om te kunnen integreren met nieuwe technologieën en apparaten die in de toekomst beschikbaar kunnen komen. Hierdoor blijft je zonwering up-to-date met nieuwe ontwikkelingen in de wereld van domotica.
  • Veiligheid en beveiliging. Elektrische buitenzonwering biedt beveiliging doordat bijvoorbeeld je rolluiken automatisch open en dicht gaan, zelfs wanneer je op vakantie bent, waardoor het lijkt alsof je thuis bent en indringers worden afgeschrikt. Daarnaast heb je ook geen loshangende hendels of touwen waardoor het veiliger is wanneer jij huisdieren of kinderen hebt.
  • Weer- en windbestendigheid. Normale buitenzonwering reageert natuurlijk niet op weersomstandigheden zoals hevige windvlagen of regen. Dat is weer een groot voordeel van elektrische buitenzonwering! Dankzij sensoren voor windbeveiliging en regendetectie wordt het weer geregistreerd, waardoor de elektrische buitenzonwering automatisch sluit.

Ontwerpmogelijkheden voor elektrische buitenzonwering

Wij vinden het belangrijk dat jouw buitenzonwering niet alleen functioneel is maar ook een mooi design heeft. Met onze diverse designopties zit er altijd iets bij wat bij jouw voorkeuren en smaak past.

Keuze uit diverse stoffen en kleuren

De variatie in stoffen en kleuren voor elektrische buitenzonwering geeft jouw de mogelijkheid om je zonwering aan te passen naar je eigen stijl en dat wat het beste bij jouw huis past. Vind jij het bijvoorbeeld mooi om zwarte screens te monteren bij jouw nieuwbouwwoning of kies jij voor een klassieke look met beige markiezen voor je herenhuis?

Niet alleen moet je nadenken over de kleur van je stof, maar ook de functionaliteit. Overweeg bijvoorbeeld klimaatbestendige en energie-efficiëntie stoffen. Wij kunnen jou hier alles over vertellen, zodat jij de juiste keuze maakt en kunt genieten van jouw elektrische buitenzonwering!

Maatwerk en personalisatie

Naast de stoffen en kleuren kun jij je elektrische buitenzonwering nog meer personaliseren. Wist je dat wij alles op maat maken zodat we voor elk raam elektrische buitenzonwering kunnen realiseren?

Op maat gemaakte oplossingen voor diverse ramen

Een schuifpui, draaikiepraam, hoog raam of balkon; bij Thuisin kunnen wij alles op maat maken zodat jij jouw hele woning kunt voorzien van elektrische buitenzonwering.

Keuzevrijheid in bediening en functies

De keuze is enorm! Met de afstandsbediening kun je vanuit je luie stoel je elektrische buitenzonwering inklappen. Met een app kun je dit zelfs doen vanaf de eettafel van je schoonouders of met de sensoren hoef je helemaal niets te doen, want zij nemen dat werk voor je over. Welke optie past het beste bij jouw wensen? Of wil je graag meer informatie om samen de beste oplossing te vinden? Wij staan voor je klaar!

Installatie en onderhoud

Ken jij onze service al? Jij hoeft je namelijk niet druk te maken en in de weer te gaan met meetlinten; dat doen wij voor je! Ook zorgen we dat jouw elektrische buitenzonwering vakkundig wordt geïnstalleerd.

Strakke en onopvallende installatie

Vakkundige montage is ontzettend van belang om ongelukken te voorkomen. Onze vakmensen zijn hier uiterst ervaren in en leveren strak werk zodat jouw elektrische buitenzonwering een nieuwe eyecatcher van je woning wordt.

Onderhoudstips voor langdurige werking

Voor langdurige werking van elektrische buitenzonwering, is regelmatig onderhoud essentieel. Reinig jouw elektrische buitenzonwering regelmatig en controleer de mechanische onderdelen. Heb jij vragen over de juiste onderhoud en wil je tips? Wij adviseren je graag!

Kosten en investering

Ben jij gecharmeerd van elektrische buitenzonwering en wil je graag weten wat het kost? Om direct ter zake te komen: handmatige buitenzonwering is goedkoper in aanschaf, maar op de lange termijn zijn elektrische buitenzonweringssystemen voordeliger. Dit komt onder andere door hun energie-efficiënte aspecten en het feit dat ze altijd vloeiend uitrollen, waardoor ze langer meegaan. Daarnaast verminderen ze ook nog jouw energiekosten, want jouw airco hoeft minder hard te werken op warme zomerdagen!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

In principe kan elektrische buitenzonwering aan oudere gebouwen worden geïnstalleerd, maar we moeten dan wel verschillende aspecten controleren, zoals het feit dat er stroomvoorzieningen nodig zijn.

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om je bestaande buitenzonwering te upgraden naar een elektrisch systeem. Vraag ons in de winkel naar de mogelijkheden.

Jazeker! Je kunt bijvoorbeeld overwegen om je elektrische buitenzonwering te bedienen via een app of door gebruik te maken van de optie met weersensoren.

Meer weten over elektrische buitenzonwering?

Neem contact op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Terugbellen