Industrieel

Het liefst zoek jij naar ruwe materialen en ga jij overstag bij een moodboard met betonnen (giet)vloeren? Het woord industrieel zegt het al, van de industrie: alsof je in een fabriek woont. En dat mag ruw, robuust en onafgewerkt zijn. Met veelal de kleur zwart.

Wat is een Industriële woonstijl?

De Industriële woonstijl staat voor een functioneel interieur, rechte lijnen, materiaal dat tegen meer dan een stootje kan. Want de industriële stijl komt voort uit de inrichting van fabriekshallen, denk aan stalen constructies, een grijze betonnen vloer, hoge ramen, en een ruime opzet. Het gaat er zeker niet om dat je een sloop veilig interieur hebt, de charmes van de industriële stijl zitten in het ruwe randje en in het feit dat doorleefde meubels en materialen jouw woninginrichting een eigen karakter geven. Dit effect kan je onderstrepen met accessoires die puur zijn, zonder poespas, zoals een lamp met een duidelijk zichtbare fitting. Een tafel waarvan het tafelblad bestaat uit het werkblad van een werkbank. Stoelen of tafeltjes met metalen poten. Eigenlijk moet je zien hóe het gemaakt is en dan is je accessoire een echt industrieel item.

Afspraak met de stylist

Wil je nog meer tips over de industriële stijl en wil je dit het liefst toepassen in je eigen inrichting? Onze stylisten helpen je graag! Ze maken een moodboard voor je op maat en zoeken de juiste producten die bij de jouw gekozen stijl passen. Waar wacht je nog op en maak een afspraak bij de winkel bij jou in de buurt!

Welke kleuren horen bij de Industriële stijl?

De kleur grijs hoort definitief in een industrieel interieur. Dat haal je makkelijk, stel je hebt een betonnen gietvloer of marmoleum vloer of pvc vloer in betonlook. Wil je niet jouw houten vloer aanpakken maar toch iets in betonlook toevoegen? Ga dan voor een statement muur met betonlook behang. Behang met bakstenen staat ook heel puur.

Deze kleuren horen bij de industriële stijl:

  • Zwart
  • Doffe wittinten
  • Matte grijstinten van RVS
  • Rood als accentkleur
  • Koper of roest

Let wel op dat je niet alleen koude tinten kiest. Een warme roest kleur is een gezellige tegenhanger in een robuust interieur. Bij de industriële woonstijl horen ook stalen deuren of duidelijk aanwezige kozijnen. Je hoeft niet meteen je houten kozijnen zwart te schilderen. Wij geven je graag tips rond verf en mooie en stoere kleurencombinaties die iets minder uitgesproken zijn. Denk aan zwartblauw of Gelders blauw, twee kleuren die minder hard overkomen dan zwart en ook perfect met een industrieel interieur matchen.

In een fabriekspand zie je op ooghoogte vaak voorwerpen in de kleur rood, zoals een brandblusser of schakelaars. Met een felle kleur rood kan je speelse accenten zetten. Op deze manier voorkom je dat de kamer kil lijkt en maak je het geheel interessant en afwisselend. Meer tips & trends over lakverf, muurverf en de juisten kleurencombinaties? Kom naar Thuisin.

Welk behang past bij de industriële woonstijl?

Industrieel behang met stenen

Een ding is zeker, je hoeft niet naar een fabriekshal te verhuizen om je woning of kamer volgens de industriële stijl in te richten. Voor de juiste setting kies je gewoon industrieel behang voor op je muren. In ons assortiment heb je veel keuze uit fotobehang met industrieel karakter, de betonnen muur of de ruwe bakstenen wand behang kan je in een handomdraai creëren, met behang van merken als A.S. Creations, Noordwand en meer.

Behang woonkamer industrieel

Zijn stenen of beton net iets te kil voor op je muur? Hier een aantal opties voor behang in de industriële stijl: fotobehang met graffiti, geometrische blokken of kubussen tot aan grote ramen met stalen frames toe, de keuze aan prachtig fotobehang in de industriële stijl is enorm, wij helpen je graag met het kiezen en ook het behangen doen onze vakmensen voor je wanneer je dat wilt.

Welke materialen horen bij een Industriële stijl?

Naast een kleur op je muren, fotobehang of accessoires die zo uit een fabriek geplukt lijken spelen materialen ook een belangrijke rol. Aan de ene kant kan je juist voor gladde en glanzende oppervlaktes kiezen die je doen denken aan buizen of stalen werkbladen. Wil je iets meer gezelligheid ga dan voor stoffen met een doorleefde structuur, bijvoorbeeld een versleten jeans. Ook doorleefd is ruw hout met zijn natuurlijke uitstraling, of wat dacht je van onze akoestische wandpanelen in lichte en donkere houttinten? Perfect match!

Raamdecoratie soorten en kleuren in industriële stijl

Heel typisch voor de industriële woonstijl zijn brede lamellen, horizontaal of verticaal. Denk aan aluminium Luxaflex in grijs, zwart of wie weet ga je voor metallic. Vergeet de functionaliteit niet, een technisch foefje als elektrisch bedienbare jaloezieën of lamellen maakt de industriële stijl helemaal af!

Industriële stijl raamdecoratie of liever gordijnen?

Zijn de kozijnen al zwart, donkergrijs of van staal? Kies dan voor een warmere kleur raamdecoratie van natuurlijke materialen. Linnen gordijnen in een rustige kleur passen daar perfect bij. Voor op je slaapkamer kan je ook voor verduisterende plissés in een matte wit tint kiezen, dat staat stoer en sierlijk tegelijk.

Welke vloeren passen in een industrieel interieur?

Gietvloer, beton of stenen tegels voor een industriële sfeer

Zoals in veel fabriekspanden is een gietvloer een logische keuze, of beton. Gelukkig hoef je geen nieuwe vloer te laten storten. Met marmoleum of vinyl leg je in korte tijd een grijze vloer met een prachtig glad oppervlak in je kamer en ben je een heel eind op weg richting die fabriekshal. Voordeel van deze vloeren of een betonlook pvc vloer is, dat ze niet koud voelen aan je voeten. Een grijze steenlook of betonlook pvc vloer kan je bovendien combineren met (elektrische) vloerverwarming voor nog meer wooncomfort!

Tapijt of vloerkleed passend bij een industriële slaapkamer

Op je slaapkamer mag een stukje zachtheid niet ontbreken. Dan is kamerbreed tapijt een fijne keuze, bijvoorbeeld van het merk Interfloor. Heb je een betonlook vloer dan kan je de kamer met een vloerkleed van wol iets knusser maken, de ruwe uitstraling van een grof geweven vloerkleed past prachtig bij de industriële stijl. En voor meer tips, voorbeelden en advies kom je gewoon naar de winkel.