PVC vloeren

Ze zijn enorm populair; de pvc-vloeren. Deze vloeren hebben namelijk weinig onderhoud nodig, gaan lang mee én zijn geluiddempend. Daarnaast zijn pvc-vloeren verkrijgbaar in talloze varianten, variërend van dessins met een hout- of tegelstructuur tot allerlei kleuren en bijzondere dessins. Wij hebben pvc-vloeren van de hoogwaardige merken zoals Moduleo, Forbo, LOOKin, en mFlor.

Lichte houtlook pvc-vloer van Therdex
Lichte houtlook pvc-vloer van Therdex

Wat is pvc?

Een vloer van pvc ziet er vrijwel hetzelfde uit als een vloer van vinyl. Het verschil zit vooral aan de onderkant: bij een pvc-vloer is deze hard, bij vinyl veel zachter. Vloeren van pvc bestaan uit stroken of tegels en een vinyl vloer wordt op rol geleverd, net zoals kamerbreed tapijt. Maar en dat is verwarrend, vanwege de populariteit van pvc-stroken en tegels, zijn er ook vinyl stroken en tegels op de markt gebracht. We onderscheiden pvc-tegels en pvc-stroken, alleen de vorm is anders. Stroken worden ook wel planken genoemd, net als de planken bij laminaat en parket. Het lastige is dat leveranciers de benamingen pvc en vinyl door elkaar gebruiken, maar het gaat dus steeds om hetzelfde product: pvc.

Hoe ziet een pvc-vloer eruit?

Het pvc bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof die dient als bescherming, daaronder zit een laagje met het dessin en daaronder zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het pvc op de ondergrond te installeren. Sommige fabrikanten hebben bovenop de toplaag nog een antisliplaag aangebracht.

Bekijk ze in onze winkel
Donkere houtlook pvc-vloer van Therdex

Het verschil tussen pvc en laminaat

Het verschil zit hem gelijk in het materiaal en de manier van leggen. Een pvc-vloer is van kunststof, een laminaatvloer van MDF/hout. Een pvc-vloer is duurzamer dan een laminaatvloer. Je krijgt hierop minder krassen dan op laminaat. Het leggen gaat ook anders. De meeste pvc-vloeren lijm je op de ondervloer. Laminaat leg je los en ‘klik’ je aan elkaar vast. Daarnaast is het mogelijk om een pvc-vloer direct op beton te leggen.

Hoe realistisch is een pvc-vloer?

De filmlaag is in feite een foto en bij meer dan 90% van alle verkochte pvc-vloeren is dat een houtdessin. Hoewel de vloer voor 100% uit kunststof bestaat, moet het de suggestie geven dat het 100% natuurlijk is. Door de ongelooflijk goede imitatie is met het oog nauwelijks meer te zien van welk materiaal de vloer is gemaakt. De toplaag heeft een voelbare houtstructuur en dat noemt men embossing. Wanneer deze structuur volledig parallel loopt met het onderliggende dessin spreekt men van register embossing of registered embossing. Zo’n pvc-vloer ziet er enorm realistisch uit en zo krijg je een ‘houten’ vloer zonder de nadelen daarvan.

Zijn er meerdere dessins voor een pvc-vloer?

Behalve de enorme hoeveelheid houtdecoren zijn er pvc-vloeren in allerlei kleuren en verschillende dessins. Een zandvloer, een vloer met waterdruppels, herfstbladeren, een witte pvc-vloer of een grafisch dessin? Een vloer alsof deze bestaat uit aluminium traanplaat of een vloer van keien? Het is allemaal mogelijk.

Maak een afspraak
COREtec pvc-vloer in houtlook

De voordelen van pvc

De voordelen van een pvc-vloer voor je op een rijtje:

  • Fraaie dessins
  • Gebruiksgemak
  • Geluiddempend
  • Weinig onderhoud
  • IJzersterk
  • Duurzaam

Wat zijn click pvc-stroken en click pvc-tegels?

Deze pvc-stroken en tegels kun je zelf leggen en dit werkt min of meer net zo als laminaat omdat de stroken aan elkaar worden verbonden door middel van een kliksysteem. Er zijn fabrikanten die werken met plakstroken en er zijn ook magnetische tegels. Deze zijn aan de onderkant voorzien van kleine metalen plaatjes. Door de stroken/tegels op een magnetische folie te leggen ontstaat een verbinding.

Het voordeel is dat de vloer makkelijk opneembaar is en hergebruikt kan worden. Hiervoor, en dat geldt voor alle pvc-vloeren, moet er wel sprake zijn van een gladde ondergrond. Een gladde ondergrond kun je bereiken door middel van een folie of met behulp van ondervloerplaten. De nieuwe LayRed vloer van Moduleo heeft deze ondervloer zelfs al in de pvc-vloer verwerkt!

De voor- en nadelen van pvc-vloeren
PVC-vloer in steenlook

Welke soorten pvc zijn er?

De grootte van pvc-stroken is variabel. Je kunt grotere en kleinere stroken combineren waardoor een apart effect ontstaat. Naast rechttoe rechtaan kun je met pvc-stroken ook een zogenaamde visgraatvloer leggen, ook een brede visgraat vloer. Het merk Moduleo heeft zelfs driehoeken en zeshoeken als speciale tegels waarmee je eindeloos kunt variëren. Uiteraard geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger te leggen.

Een pvc-vloer leggen, door vakmensen of zelf doen?

Zelf leggen kan met een kliksysteem of plaksysteem. Het is ook mogelijk om de vloer rechtstreeks op de ondergrond te verlijmen. Een pvc-vloer leggen op die manier is vakwerk en het is niet aan te raden dat zelf te doen. Vakmensen brengen op de vloer egaline aan. Daarmee egaliseert hij de vloer. Vervolgens schuurt hij de laag en legt daarna de pvc-vloer op het egale oppervlak.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

Er is een enorm aanbod aan pvc-vloeren en het assortiment dijt steeds verder uit. Door de populariteit stijgt ook het aantal leveranciers en de kwaliteit van het aanbod is wisselend. Thuisin werkt met een beperkt aantal gerenommeerde merken waardoor wij verzekerd zijn van goede en constante kwaliteit. Let ook op de prijzen van een pvc-vloer. Goedkoop is vaak duurkoop. Zo zijn de pvc-vloer prijzen van Thuisin gemiddeld tot iets hoger, waardoor je gegarandeerd bent van de beste kwaliteit.

Binnenkijken in Bleiswijk door Thuisin Rubi Lichte pvc-vloer van Therdex in houtlook COREtec pvc-vloer in houtlook

Welke pvc-vloer kies jij?

Behalve de enorme hoeveelheid houtdecoren zijn er pvc-vloeren in allerlei kleuren en verschillende dessins. Benieuwd welke bij jouw wensen past? Laat je inspireren in één van onze winkels!

Boek jouw interieuradvies
Lichte pvc-vloer van Therdex in grijs betonlook

Is mijn pvc-vloer veilig?

Schadelijke weekmakers en pvc-vloeren, daar is nogal wat commotie over ontstaan de laatste jaren. Ook bij Thuisin hebben we een grote collectie pvc-vloeren. Is mijn vloer veilig? We leggen graag uit hoe het precies zit.

Zodra je een nieuwe pvc-vloer gaat aanschaffen, wil je er wel zeker van zijn dat je een milieubewuste keuze maakt en dat de vloer geen negatief effect zal hebben op je gezondheid. Om het pvc soepel te houden worden namelijk weekmakers gebruikt.

Europa heeft de strengste normen omtrent pvc-vloeren, maar pvc-vloeren moeten ook voldoen aan de nog strengere vrijwillige standaard van Eurofins. Op deze manier ben je zeker van een minimale impact op de luchtkwaliteit.

Om gezondheid en milieu te waarborgen, zijn er tegenwoordig bio-weekmakers die onschadelijk zijn voor milieu en gezondheid. De bio-weekmakers zijn te herkennen aan het ECO+ keurmerk. Alle pvc-vloeren van Thuisin hebben dit keurmerk en zijn milieubewust. Zo weet je zeker dat wat je bij ons uitzoekt en laat leggen gezond is voor jou en je medemens.

Ontdek duurzame vloeren
Tarkett pvc-vloer

Hoe kies je jouw pvc-vloer?

Bij het kiezen van een pvc-vloer is het noodzakelijk om te kijken waar de vloer komt te liggen en wat het gebruik in de praktijk zal zijn. Een vloer voor een zolder of slaapkamer vraagt een andere kwaliteit dan in een huiskamer. Voor een winkel geldt dat alleen de hoogste kwaliteit in aanmerking komt.
Let op: aan de buitenkant is niet te zien wat de kwaliteit van het product is. Kijk daarom naar specificaties en vraag advies bij de Thuisin winkel.

Mijn pvc-vloer in combinatie met Vloerverwarming?

Algemeen gesproken is een vloer van pvc goed te combineren met vloerverwarming. Houd daarbij rekening met de ondervloer: zijn het plak- of klikstroken of wordt de vloer direct aangebracht op de basisvloer? In dat laatste geval zal de verwarming perfect werken, omdat de afstand tussen vloer en verwarming minimaal is.

Bij gebruik van een folie of onderplaten zit er een extra buffer tussen de verwarming en de oppervlakte en dat kan het rendement van de verwarming verminderen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond vloeren, raamdecoratie en interieur betreft, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. En wat de vloerverwarming betreft, vraag even advies aan een Thuisin winkel bij jou in de buurt, wij staan voor je klaar.

Alles over vloerverwarming

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja, dat kan! Dat kan zelfs heel goed. Een pvc-vloer neemt heel snel de temperatuur van de vloerverwarming op en kan die optimaal geleiden. De vloer wordt aangenaam warm én je verspilt minder energie.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

De embossing-laag geeft een pvc-vloer z’n uiterlijk. In die laag wordt ook een voelbare structuur aangebracht waardoor de vloer echt lijkt.

Bij register embossing volgt deze structuur exact het dessin van de filmlaag. Elke nerf uit de film wordt dan precies overgenomen in de bovenste laag.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Met een droge doek / wisser, de stofzuiger en af en toe een sopje houd je deze vloer goed schoon.

Pvc-vloeren met houtmotief zijn nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden.

Pvc-vloeren zijn vochtbestendig en daardoor ook toe te passen in badkamers, keukens etc.

Blogs

Vloeren, je hebt ze nodig, elke dag. Is het tijd voor een nieuwe vloer? En komt dat gigantische oppervlak op je af want… tsja, welke vloer kleur kies je nou? Ontdek nu of een lichte of donkere vloer…
Laten we even stilstaan bij dit jaar, inzoomen en vooruitkijken. Wat zijn de top 3 trends van de afgelopen maanden? Waarom wil je ze ook in het nieuwe jaar in je interieur? En wat is er nou zo leuk…
Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?

Meer weten over pvc?

Laat hier je gegevens achter

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Laat hier je gegevens achter

Vul jouw gewenste datum en tijd in, dan nemen wij contact met je op om de afspraak te bevestigen!

Laat hier je gegevens achter

Geef hieronder aan waarvoor je een offerte wil. Hoe meer informatie je geeft, hoe nauwkeuriger onze offerte voor jou zal zijn. Wij geven je zo snel mogelijk een passend voorstel!