Houten jaloezieën

Houten jaloezieën hebben een warme uitstraling en ze zijn functioneel en sfeervol. Of je nu kiest voor hout of bamboe, het past in de ruimte waar je ze plaatst. Houten jaloezieën, geheel op maat gemaakt in de uitvoering die jij kiest. Laat je adviseren bij de Thuisin winkel bij jou in de buurt.

Uitstraling houten jaloezieën op maat

Houten jaloezieën hebben een geheel eigen uitstraling. Houten jaloezieën zijn horizontale jaloezieën, die herkenbaar zijn. Ze geven een zekere ‘warmte’ en zijn redelijk exclusief. Houten jaloezieën op maat; in diverse lamel breedtes, verschillende kleuren en een groot aantal afwerking methodes. Je kunt kiezen uit verschillende lamelbreedtes; 35 mm, 50 mm en 65 mm. Vooral extra brede lamellen zijn geschikt voor grote raamoppervlakten.

Zo kun je met ladder-banden de houten jaloezieën een persoonlijk tintje geven. Het hout wordt speciaal uitgezocht, het moet namelijk licht van gewicht zijn en bestand tegen temperatuurschommelingen. De houten jaloezieën mogen namelijk niet kromtrekken. Thuisin heeft merken van houten jaloezieën die hier goed rekening mee houden. Heb je je keuze gemaakt? Vraag een offerte aan!

Alles over houten jaloezieën

Sfeervol

Door de natuurlijke uitstraling van het materiaal hebben houten jaloezieën van zichzelf al een bepaald karakter. Dit kun je accentueren door het gebruik van speciale uv-bestendige lakken waardoor je bijvoorbeeld de nerf van het hout meer of juist wat minder kunt zien. Zo zijn er zowel transparante als meer dekkende lakken. In de meeste gevallen gaat het om matte transparante lak, maar bij een kleurlak kun je ook kiezen voor hoogglans.

Hout en vocht

Hout is een natuurproduct dat altijd blijft ‘werken’. Dat stelt hoge eisen aan de lamellen die dun zijn, maar stabiel recht moeten blijven. Warmte, een droge of juist een vochtige omgeving mogen geen negatief effect hebben op de lamellen. In principe zijn de houten jaloezieën van Thuisin bruikbaar voor een badkamer. Raadpleeg echter altijd eerst de Thuisin winkel voor goede informatie.

Bovenbak

Voor de bovenbak kun je kiezen uit een gesloten bak of het compleet weglaten daarvan. Daarbij is het optrekmechanisme bewust goed te zien en dus niet weggewerkt. Een gesloten bovenbak kan geleverd worden in dezelfde kleur als de lamellen, maar een andere kleur is mogelijk. De bovenbak kan zowel in hout als in metaal worden uitgevoerd.

Aan te passen naar jouw persoonlijke voorkeur

De lamellen worden opgetrokken met een ladder-koord. Het is mogelijk om de houten jaloezieën te voorzien van ladder-banden, wat het geheel een specifiek uiterlijk geeft. Ladder-banden zijn er in verschillende breedtes en kleuren. Zo kun je een ladder-band nemen die overeenkomt met het hout van de lamellen, maar ook juist kiezen voor een meer contrasterende kleur.

Maatwerk

Houten jaloezieën zijn technisch en esthetisch hoogwaardige producten. Thuisin heeft merken in haar assortiment die kunnen instaan voor een goede en gegarandeerde kwaliteit. Naast onze standaardmaten leveren wij maatwerk en onze specialisten komen graag thuis opmeten en monteren. Bij ons laat je jouw houten jaloezieën eenvoudig op maat maken.

Elektrische bediening

Houten jaloezieën kunnen worden voorzien van een elektrische bediening. Het kantelen, optrekken en neerlaten kan hiermee worden geautomatiseerd. Desgewenst kan dat via een afstandsbediening of met een speciale app die op smartphone of tablet is geïnstalleerd. Standaard worden houten jaloezieën geleverd met een bediening door middel van een koord of een ketting. Deze voldoet aan Europese normen wat betreft kind veiligheid. Het betekent dat kinderen nooit verstrikt kunnen raken in koord of ketting.

Blogs

Lamellen zijn een eeuwenoude bekende raamdecoratie. Ze staan bekend om onder andere hun uitstraling én functionaliteit. Maar wist jij dat jij je lamellen ook heel simpel kunt schoonmaken en…
Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Met houten jaloezieën laat je gemakkelijk licht binnen en houd je juist de zon goed tegen. In diverse kleuren leverbaar. Ga je voor een lichte kleur dan weert het de zon nog beter.

Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Door de horizontale lamellen wordt een verticaal koord gespannen. Dit koord is nodig om de jaloezieën op en neer te bewegen. Om dit koord door de lamellen te krijgen, wordt in elke lamel een gaatje geboord. Als je jaloezieën kantelt / dicht doet, kan er licht door deze gaatjes komen. Met privacy jaloezieën wordt dit voorkomen. Je hebt de keuze uit jaloezieën met koord en jaloezieën met ladderband. Een ladderband is een brede, duidelijk zichtbare band die aan de uiteinden van de lamellen zit. De ladderband loopt in een rechte lijn verticaal naar beneden.

We begrijpen dat je daar benieuwd naar bent. Omdat je keuze hebt in breedte per lamel en per jaloezie, wij niet weten om hoeveel ramen het gaat en of je wel of juist liever niet een ladderband wenst, raden wij je aan om naar één van onze winkels te komen voor een prijsopgave. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Ook wel houten lamellen genoemd. Het zijn horizontale jaloezieën in diverse breedtes en dan gemaakt van hout. Wij leveren ze met en zonder ladderband. Horizontale jaloezieën zijn ook leverbaar in andere materialen als aluminium of kunststof. Momenteel is de houten variant erg populair. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en ook in bamboe.

Meer weten over houten jaloezieën?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.