Raamdecoratie draai-kiepraam

Geniet volop van de perfecte lichtinval in huis met raamdecoratie voor je draai-kiepramen. Van transparante tot verduisterende raambekleding, bij Thuisin bieden wij je een ruim assortiment raambekleding voor jouw draai-kiepraamkozijnen van kunststof of hout. Bij Thuisin slaag je altijd, laat je hier alvast inspireren en vind alles over draai-kiepraamdecoratie op maat!

Welke raamdecoratie voor een draai-kiepraam?

Een draai-kiepraam zie je vaak in combinatie met een vast raam ernaast. Het vaste raam kan niet open. Het draai-kiepraam, met of zonder ventilatierooster, kan je volledig openen. En je kan dit raam ook kantelen zodat de onderkant vast zit en alleen de bovenkant op een kier blijft staan. Dit regel je via een knopje in de hendel.

Het fijne aan zo’n raam is, dat je makkelijk jouw kamer kan ventileren. Omdat het raam niet volledig open staat, komen bovendien minder insecten binnen. Dat je volop daglicht hebt in je kamer is ook fijn. Alleen wil je dat niet op elk moment van de dag, dus voor een draai-kiepraam heb je goede raamdecoratie nodig, maar welke?

Soorten raamdecoratie voor draai-kiepramen

De uitdaging is, om passende raamdecoratie te vinden voor een draai-kiepraam. Je moet van tevoren goed nadenken welke mogelijkheden er zijn om de raamdecoratie te bevestigen. Want juist aan de bovenkant, waar je de meeste raambekleding bevestigt, steekt het geopende draai-kiepraam uit. Hierdoor is raamdecoratie, die je aan de bovenkant van het kozijn of op het kozijn bevestigt, eigenlijk geen handige oplossing.

Raamdecoratie draai-kiepraam zonder boren

Raamdecoratie in de dag, oftewel aan de binnenkant van het houten of kunststof kozijn bevestigen, zou wel kunnen. De volgende vraag is of je in het kozijn wil of kan boren om een gordijn of raambekleding te bevestigen. Bij een houten kozijn is dit goed mogelijk. Heb je een kunststof draai-kiepraam? Dan wil je natuurlijk liever niet in het kunststof kozijn boren. Welke raamdecoratie kan je dan het beste voor een draai-kiepraam kiezen?

Rolgordijn voor draai-kiepraam

Bij een standaard rolgordijn bevestig je de rol, waarop de gordijnstof opgerold wordt, via een ophangsysteem. De rol wordt vervolgens tussen de houders geclickt, die dan aan de uiteinden van de rol zitten en deze op de plek houden. Afhankelijk van de ruimte, die je boven je draai-kiepraam beschikbaar hebt, kan je overwegen om een rolgordijn te plaatsen.

Rolgordijn monteren draai-kiepraam

Wanneer je het raam opent moet je er wel voor zorgen dat het rolgordijn volledig is opgerold en niet in de weg zit. Dit geldt voor rolgordijnen die op of boven het raamkozijn gemonteerd zijn en 'los' in de ruimte hangen. Wil je helemaal verduisteren en er niet over nadenken of je raamdecoratie in de weg zit? Dan zijn geleiders een super strakke raambekleding oplossing.

Draai-kiepraambekleding tussen geleiders

Het grootste voordeel van nu is, dat er systemen zijn, waarbij je de raamdecoratie in het raamkozijn bevestigt. Geen bevestiging die uitsteekt, geen gordijnstof die rond wappert en de functie van je draai-kiepraam in de weg zit.

Jaloezie of rolgordijn met zijgeleiders

Want wanneer je ervoor kiest om de jaloezie, rolgordijn, Duettes of plisségordijnen in het raamkozijn te bevestigen dan zit deze tussen zijgeleiders. Denk aan een trein die op rails zit, ook wanneer je het draai-kiepraam kantelt blijven bijvoorbeeld jouw nieuwe horizontale jaloezieën strak tussen de geleiders zitten, ideaal toch?

Gordijnen voor draai-kiepraam

Natuurlijk kan je voor stoffen gordijnen kiezen als raamdecoratie voor een draai-kiepraam. In dit geval is het handig wanneer er boven en naast het raam volop ruimte is. Zo kan je de gordijnrails of stang onder het plafond bevestigen. Als je wat afstand houdt van het raam, dan kan je het draai-kiepraam zelfs kantelen terwijl de gordijnen dicht zijn. Wil je het raam helemaal open doen, zorg dan dat je gordijnen links en rechts naast het raam zitten. Overgordijnen gecombineerd met andere raambekleding bij een draai-kiepraam staan mooi. Kies een prachtige stof uit voor je gordijnen op maat. Bij Thuisin hebben wij een ruim assortiment aan gordijnstoffen van uitstekende kwaliteit, denk aan bekende merken als BeCe, Kobe, Eijffinger, Vadain en meer.

Gordijnen combineren voor draai-kiepraam

Omdat je niet de hele dag met je gordijnen open of helemaal dicht wilt zitten, heb je extra voordeel van een combinatie uit gordijnen en dupli gordijnen als raambekleding voor je draai-kiepraam. Duettes oftewel duo gordijnen kan je namelijk aan het raamkozijn bevestigen. Ze staan sierlijk, je kan de standen van je Duettes varieren en bovendien isoleren. Zo zet je jouw draai-kiepraam helemaal in de schijnwerpers!

Plisségordijnen voor draai-kiepraam

Naast duo gordijnen kan je ook voor de populaire plisségordijnen kiezen als raamdecoratie voor je draai-kiepraam. Ook plissés worden eenvoudig in het houten of kunststof raamkozijn bevestigd. Ze sluiten perfect aan. Het voordeel hiervan is, dat je op je slaapkamer perfect kan verduisteren, wanneer je voor plisségordijnen met verduisterende gordijnstof hebt gekozen.

Draai-kiepramen en plissés voor elke kamer

Ook voor jouw draai-kiepraam in de woonkamer of keuken zijn plissés perfect. Luxaflex® heeft ze bijvoorbeeld met Top-down/Bottom-up systeem, waardoor je inkijk van voorbijgangers weert. Omdat je deze plisségordijnen in het midden van je draai-kiepraam kan laten staan, heb je op ooghoogte volop privacy. En je geniet van het daglicht dat via de boven- en onderkant lekker je kamer in kan schijnen.

Raamdecoratie voor draai-kiepramen bij Thuisin

Ben je op zoek naar de ideale raambekleding voor jouw draai-kiepraam? Kom naar onze woonwinkel! Wij bieden je een ruim assortiment aan raamdecoratie, van plisségordijnen tot horizontale jaloezieën. Laat je inspireren en adviseren. Wij leveren ook volop systemen die je aan het kozijn van je draai-kiepraam kan bevestigen, voor zowel houten als ook kunststof kozijnen.

Draai-kiepraamdecoratie inmeten en monteren

Het inmeten mag je aan onze vakmensen overlaten. En wanneer jouw raamdecoratie klaar is komen we ze graag monteren, dan kan jij genieten van je draai-kiepramen en prachtige dupli gordijnen, plissés of jaloezieën! Wil je meer? Kijk dan voor elektrische raamdecoratie, super handig wanneer je de jaloezieën of gordijnen van jouw draai-kiepramen op elk moment van de dag wilt bedienen via een app op je mobieltje. Benieuwd? Tot snel bij ons in de Thuisin woonwinkel!

Blogs

Ben je al een tijdje aan het overwegen om duettes toe te voegen aan je interieur, maar ben je nog niet helemaal zeker of het aan je wensen voldoet? Blijf dan zeker lezen! In deze blog duiken we…
De zomer is in volle gang en we willen niets liever dan genieten van de warme zonnestralen en verkoelende briesjes. Maar laten we eerlijk zijn, niets kan de zomerse sfeer zo snel verpesten als…
Leuk zeg! Je gaat nieuwe raamdecoratie uitkiezen. Een leuke klus, als je een beetje weet wat je wilt. Heb je nou werkelijk geen idee wat je mooi vindt? Ga naar onze winkel voor advies en inspiratie.…

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Voor de maatvoering zijn diverse dingen van belang. Wil je bijvoorbeeld dat je raamdecoratie op de dag of in de dag wordt gemonteerd? Wij raden altijd aan om de maten op te laten nemen door een vakspecialist. Op die manier weet je 100% zeker dat de raamdecoratie na de montage perfect passend is. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. Bel ons gerust om een inmeet-afspraak te maken.


Met het LiteRise systeem zijn geen koorden of kettingen nodig. Aan de onderbak, de kunststof onderkant van de raamdecoratie, zit een ‘handvat’ waarmee je via een speciaal mechanisme het geheel met een lichte beweging (light rise) omhoog laat gaan.


Jazeker!

Sinds 2015 zijn er verscherpte Europese richtlijnen waaraan raamdecoratie moet voldoen. De raamdecoratie moet voorzien zijn van een kindvriendelijke bediening. Dit betekent dat bedieningskoorden of –kettingen zodanig geconstrueerd moeten zijn dat bij een bepaald gewicht de zaak blokkeert waardoor kinderen niet verstrikt kunnen raken in koorden of kettingen. Hiertoe ontwikkelde Luxaflex® het zogenaamde SmartCord® dat voldoet aan de richtlijn.

Top-down / bottom up betekent dat jouw raamdecoratie zowel naar boven als beneden bedienbaar is. Oftewel, je kan de bovenkant naar boven en naar beneden doen, en de onderkant ook. Zo kun jij spelen met de juiste lichtinval en creëer je je eigen privacy. Wel zo prettig!

Dat zijn de producten die er onder vallen. De overkoepelende naam is raambekleding; bij zowel raamdecoratie als gordijnen gaat het om de bekleding van je raam. Bij Thuisin hebben we een ruime keuze raamdecoratie en een groot assortiment gordijnen. Per product kan je keizen uit heel veel kleuren, dessins, stoffen, opvangsystemen en bedieningsmogelijkheden. Kortom; kom kijken in onze winkel!

Onze duurzame producten bestaan uit meerdere collecties van verschillende merken. Zo hebben wij betere keuzes in tapijt, verf, vloeren, raamdecoratie én gordijnen!

Meer weten over draai-kiepraamdecoratie?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen