Kledingkasten

Je herkent het vast wel: je wil graag dat je kleding netjes opgeborgen in de kledingkast ligt. Dan stel je in de ochtend gemakkelijk een leuke outfit samen. Niets is vervelender dan wanneer je iets niet terug kan vinden omdat het weggestopt is geraakt. Je bent onnodig tijd kwijt met zoeken van je favoriete broek of shirt. Òf het ontbreekt aan verlichting, waardoor jouw kast een donker hol lijkt. Eindeloos zoeken naar je ideale outfit in het duister werkt niet. Tijd voor een nieuwe kledingkast! De meest overzichtelijke en mooiste die je ooit hebt gehad. Samen met ons gaan we van deze droom werkelijkheid maken. Een kledingkast op maat, helemaal naar jouw wensen.

Jouw kledingkast op maat gemaakt

Met een kledingkast op maat kun je precies een kast samenstellen zoals je die wilt hebben. Van een simpele schuifdeurkast tot een kast met draaideuren of praktische spiegeldeuren, het is maar net wat jij wilt. Of kies je voor alleen een kastinterieur zonder deuren? Dan noem je het eigenlijk niet kledingkast op maat maar inloopkast, ook een fijne oplossing voor een geordende garderobe.

Ook voor een kledingkast onder een schuin dak of in een afwijkende hoek bieden wij je graag maatwerk oplossingen. Dan zijn kieren of onbenutte hoekjes in je kamer verleden tijd.

Een kastindeling helemaal afgestemd op jouw behoeftes

Hoe ziet jouw ideale kledingkast eruit? Hij is natuurlijk mooi van buiten en praktisch ingedeeld van binnen. Met de perfecte indeling creëer je heel veel opbergruimte en laat je geen centimeter onbenut.

Door een zeer ruime keuze aan houtdecors, diverse kleuren voor het kastinterieur en verschillende glasdessins is het makkelijk om jouw passende kledingkast samen te stellen.

Jouw kledingkast op maat samenstellen, hoe werkt dat?

Waar begin je? Maak een wensenlijstje. Welke accessoires wil je graag in de kledingkast opgenomen hebben? Zo kan je eenvoudiger keuzes maken.

Naast het kastinterieur zijn de deuren een belangrijke factor. Ze hebben veel effect op de sfeer in de kamer. Wil je de ruimte in je kamer optimaal benutten? Dan zijn schuifdeuren praktisch. Draaideuren hebben als voordeel dat er geen overlap van deurdelen is.

De Thuisin specialist komt graag vooraf op locatie gericht advies geven en alles inmeten.

Stel jouw individuele kastinterieur samen

Eerlijk gezegd worden wij van het standaard kastinterieur niet heel blij. Dan hebben wij het over kledingkasten die voorzien zijn van een roede en één of twee legplanken. Niet erg overzichtelijk, dus er komen bakjes of mandjes van past om orde te scheppen, herken je het?

Maar ook hier ben je met een kledingkast op maat voor altijd van af. Want je kiest niet alleen de ideale buitenkant, ook het meest geschikte kastinterieur bepaal je helemaal zelf. Denk aan opties als:

  • Extra legplanken
  • Extra roedes
  • Ladeblokken
  • Vakverdelers
  • Uittrekbare kledingliften

Er zijn talloze mogelijkheden voor jouw kastinterieur. Ook kun je denken aan ingebouwde verlichting, aparte rekken voor schoenen en dassen. De keuze is reuze.


Functionaliteit kledingkast op maat

Waar begin je? Maak een wensenlijstje. Welke accessoires wil je graag in de kledingkast opgenomen hebben? Zo kan je eenvoudiger keuzes maken.

Naast het kastinterieur zijn de deuren een belangrijke factor. Ze hebben veel effect op de sfeer in de kamer. Wil je de ruimte in je kamer optimaal benutten? Dan zijn schuifdeuren praktisch. Draaideuren hebben als voordeel dat er geen overlap van deurdelen is.

De Thuisin specialist komt graag vooraf op locatie gericht advies geven en alles inmeten.

Kledingkast laten maken

Ben je overtuigd en wil je een kledingkast op maat laten maken? Kom dan naar Thuisin voor advies en inspiratie.

Als we weten wat je wensen zijn en welke keuzes je maakt in uitvoering, kleur, inrichting en accessoires, dan tekenen wij de kast voor je uit zodat je precies kan zien hoe de kledingkast op maat gaat worden. Onze vakmensen komen de kast inmeten en monteren hem bij je thuis.

Wil je meer weten? Dat begrijpen we! Maak eenvoudig een afspraak!

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

De meest gebruikelijke diepte van kledingkasten is 60 cm. Dit komt onder andere omdat kledinghangers voor shirts, bovenkleding en jassen van volwassenen 50 cm breed zijn. Natuurlijk kan je de diepte van je kledingkast ook aanpassen, met een kledingkast op maat of inloopkast.

Daar kunnen we kort in zijn; bij Thuisin! Want behalve dat je bij ons in de winkel ideeën op kunt doen, adviseren wij je bij je keuze. Als je wilt maken wij een tekening van je droomkast zodat je precies kan zien hoe de kast eruit komt te zien. Je bepaalt zelf het uiterlijk van de kast. Weet je dat je voor de inrichting ook kan kiezen uit vele accessoires als planken, lades, rekjes, manden, verlichting, enz? Daarom is elke kledingkast op maat een unieke kast!

Dit hangt af van je garderobe. Stel je hebt hemden, blouses of jassen die je op wilt hangen zonder dat ze verkreukelen dan heb je vooral hangplek nodig. Voor T-shirts en broeken zijn juist legplanken fijn. Wanneer je jouw eigen kledingkast samenstelt kan je het kastinterieur kiezen dat het beste bij jouw garderobe past.

Een begrijpelijke vraag. Zodra wij weten wat je wensen zijn, hoe jij je ideale kast voor je ziet dan kunnen we dit voor je berekenen. Het is afhankelijk van welke afmeting en inrichting, maar ook of je deuren wilt en welke. Kortom, samen zetten wij je wensen voor een kast op maat op papier!

Wanneer jouw kledingkast in een kleine kamer komt te staan dan zijn schuifdeuren handig, zo bespaar je ruimte. Openslaande draaideuren kan je beter kiezen wanneer er voldoende loopruimte is in de kamer. Veel mensen kiezen voor een kombinatie van spiegeldeuren en gewone kastdeuren. Dan kan je jezelf zien en nog even je outfit checken voor dat je de deur uit loopt.

Vaak worden er neutrale kleuren gekozen voor kledingkasten, zoals wit of een lichte houtlook kleur. Dan heeft jouw kledingkast een rustige uitstraling, fijn voor op je slaapkamer. Stel jij de kledingkast op maat zelf samen dan kan je de kleuren ook zelf bepalen. Wie weet kies je voor een grijze of zwarte buitenkant, een andere kleur deuren en een binnenkant die wit is en licht? Het is helemaal aan jou!

Meer weten over kledingkasten?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen