Vinyl

Vinyl is een sterke en 'stille' kunststof vloer. Vinyl tegels of planken zijn verkrijgbaar in veel kleuren en dessins zoals beton- , marmer-, of houtlook. Omdat de vloerbedekking wordt verlijmd op de basisvloer kan deze goed worden gecombineerd met vloerverwarming.

Vinyl of Novilon vloeren

Novilon is de merknaam van een vinylvloer van fabrikant Forbo. Vinyl / Novilon is een kunststof die zowel zacht als hard kan zijn, denk aan een LP.

Is vinyl hetzelfde als pvc?

Voor vinyl wordt vaak de benaming pvc gebruikt en pvc staat voor polyvinylchloride. Vinyl en pvc zijn 'broertjes' van elkaar. Het verschil is minimaal; over het algemeen is een pvc-vloer harder en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Bij intensief gebruik kies je doorgaans eerder voor een pvc-vloer.

Een vinyl vloer heeft veel voordelen
  • Geluiddempend
  • Voelt warm aan
  • Weinig onderhoud
  • Loopt lekker
  • Verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins
  • Geschikt voor vloerverwarming

Naast Forbo heeft Interfloor ook een fantastische collectie aan vinylvloeren, benieuwd? Kom naar onze winkel verrassen door de variaties en enorme keuze!

Betonlook, houtlook of visgraat vinyl?

Welke kleuren en dessins vinyl zijn er?

Het leuke aan vinyl is dat het eigenlijk wel in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is, van uni gevlekt tot marmerlook. Daarnaast kun je ook kiezen voor patroontjes, klassieke zwart witte blokjes bijvoorbeeld of Portugese vinyltegels.

Weet je dat je ook kan kiezen voor vinyl tegels of planken met betonlook, marmer of hout dessin? Dat is toch gaaf he, dat je een betonnen of houten vloer hebt, of wat dacht je van een visgraat vloer, maar dan met de voordelen van vinyl.

Wat zijn vinyl stroken en vinyl tegels?

Vinyl wordt meestal geleverd op rol, ook wel ‘in banen’ genoemd. De breedte is 200, 300 of 400 centimeter en de dikte loopt uiteen van 2 tot 3 millimeter. Ook zijn er stroken en tegels die, vreemd genoeg, de fabrikant Novilon pvc noemt. Het geeft wel weer aan hoe klein het verschil tussen vinyl en pvc is en de namen vaak door elkaar worden gebruikt.

Vinyl / Novilon is dus verkrijgbaar in banen, tegels en stroken. Die tegels en stroken zijn er later bijgekomen omdat deze in pvc-uitvoering enorm populair zijn. Er zijn verschillende groottes en breedtes in het vinylaanbod wat de keuzemogelijkheden vergroot. Meer weten? Neem dan contact op en wij beantwoorden jouw vragen!

Vinyl eigenschappen

Is vinyl waterdicht?

Sommige vinyl vloeren zijn uitermate geschikt voor in de badkamer, mits je een goede kwaliteit vinyl uitzoekt. Bij Thuisin ben je gegarandeerd van een kwalitatief goede vinylvloer. Als alle naden goed gedicht zijn, is een vinyl vloer absoluut waterdicht en daarom perfect voor de badkamer. Wist je dat vinyl een speciale antislip laag heeft voor in de badkamer? Wel zo handig als het nat is.

Kan je vinyl zelf leggen?

In principe is het mogelijk om Vinyl of Novilon zelf te leggen, maar het wordt aangeraden om vakmensen dit te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is verlijming dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden of een ondervloer voor vinyl gelegd worden.

Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Wil je hier graag meer informatie of advies over? Kom langs in de winkel of maak een afspraak!

Blogs

Laat jouw renovatie- of verbouwplannen werkelijkheid worden met een bouwdepot! Maar hoe kun je deze slim inzetten om jouw droomwoning te realiseren? In deze inspirerende blog onthullen we alle…
Wat zijn nu écht knusse en warme vloeren voor in jouw interieur? Wij hebben ze voor je op een rij gezet in een blogje! Lees je mee?
Een unieke designvloer? Een kunstwerk, niet voor aan de muur maar op je vloer? Dat is wat Moduleo® je biedt met de Moods collectie. Voor een expressieve, levendige vloer.

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

Ja! Omdat Novilon vrijwel altijd direct wordt verlijmd op de vloer is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Vraag wel altijd hierover advies aan de vakman.

Ja, in principe is het mogelijk om Novilon zelf te leggen. Maar wij raden aan om dit door een vakman te laten doen. Tot 40 m² kan los gelegd worden, zonder verlijming. Voor grotere oppervlakten is dat wel noodzakelijk en daarvoor moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Dat is belangrijk omdat kleine oneffenheden anders zichtbaar worden aan de bovenkant.

Het egaliseren gebeurt met egaline dat zorgt voor een egaal oppervlak én fungeert als lijmlaag. Egaliseren is ook nodig bij stroken en tegels.

Het is ontzettend belangrijk dat alles zo goed mogelijk wordt ingemeten. Daar willen wij je uiteraard graag bij helpen. Alleen dan kunnen wij je een perfecte vloer garanderen. We bekijken de conditie van bijvoorbeeld de ondervloer of andere zaken die een rol spelen.

Neem gerust contact op met een winkel bij jou in de buurt voor een inmeet-afspraak.

Wanneer je persoonlijk advies wilt over je vloer, voor aanschaf of onderhoud, ben je van harte welkom bij de winkel bij jou in de buurt. Ook het legwerk kunnen we voor je uitvoeren.

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen; een harde slijtlaag, een laag met een bedrukt dessin, een versterkingslaag en een zachte onderlaag. Hoe dikker de onderste schuimlaag, hoe comfortabeler de vloer loopt.

Het verschil met een pvc vloer is gering, maar algemeen gesteld kun je zeggen dat een pvc vloer harder is en vinyl zachter. Dat geldt voor zowel de onderste als de bovenste laag. Zeker bij zware belasting of intensief gebruik kun je daarom beter kiezen voor een pvc vloer.

Meer weten over vinyl?

Neem contact met ons op

Via dit formulier kun je contact opnemen met de winkel.

Maak een afspraak

Je kan aangeven wanneer je een afspraak wilt, wij kijken of het past en bevestigen de afspraak.

Laat je terugbellen