Screens

Een screen is een vlak hangende zonwering die dicht op het raam hangt. Een uitstekend product om het zonlicht tegen te houden en de temperatuur binnen te reguleren.

Veelzijdigheid screens

Met screens heb je geen inkijk van buiten terwijl er wel doorzicht naar buiten blijft. Screens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De bediening kan zowel met de hand als met een motor.

Effectieve zonwering

Een screen rol je op en af en loopt dicht langs het raam. Het is een zeer effectieve zonwering die meestal wordt toegepast bij wat kleinere ramen. Door zijgeleiding die op de gevel is bevestigd, is een screen windvast en door de compacte bouw neemt het weinig ruimte in. Het doek is sterk, onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vele kleuren en een beperkt aantal dessins.

Doorzichtig

Naar beneden gelaten, zorgt het screen dat het zonlicht vrijwel volledig wordt buitengesloten omdat het doek dicht op het raam zit. Het doek heeft een enigszins open structuur waardoor het zonlicht voor zo’n 85% wordt gefilterd.

Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl er tegelijkertijd geen sprake is van inkijk. Naast de zonwerende functie geeft een screen dus ook privacy.

Kleuren doek

Screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel, is sterk, lichtecht en verkrijgbaar in een aantal kleuren. Standaard is de ‘hardware’ (kast boven en zijgeleiders) gebroken wit, maar andere kleuren zijn mogelijk.

Je kunt screendoek kiezen dat past bij andere zonwering aan het huis (bijv. een knikarmscherm of uitvalscherm) maar het doek is niet hetzelfde. Screendoek is open geweven terwijl doek voor andere zonwering veel dichter geweven is en van ander materiaal gemaakt. De Thuisin specialist geeft graag advies en heeft altijd de actuele doekkleuren in huis.

Wil je graag meer weten over onze collectie screens? Kom bij ons langs in de winkel, wij adviseren je graag rond screens op maat!

Jean-Pierre
Geschreven door
Jean-Pierre

Jean-Pierre is dé man op het gebied van raamdecoratie en buitenzonwering bij Thuisin!

Lees meer over Jean-Pierre

Je hebt nog geen winkel gekozen

Op zoek naar de juiste woninginrichting voor jou? Kies dan jouw Thuisin winkel in de buurt en kom langs voor advies en een inspirerende collectie. Of je nu gaat voor een totaalinrichting, of alleen een nieuwe vloer; wij helpen je!

Veelgestelde vragen

Ga naar alle veelgestelde vragen

De bediening gaat meestal met een platte band die in een gesloten doos naast het screen wordt gemonteerd. Door de band te laten vieren en het gewicht van de onderlijst (een strip aan de onderkant van het screen) zakt het doek naar beneden.

Het is ook mogelijk om screens automatisch aan te sturen met behulp van een elektromotor.

Naar beneden gelaten, zorgt het screen dat het zonlicht vrijwel volledig wordt buitengesloten omdat het doek dicht op het raam zit. Het doek heeft een enigszins open structuur waardoor het zonlicht voor zo’n 85 % wordt gefilterd.

Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl er tegelijkertijd geen sprake is van inkijk. Naast de zonwerende functie geeft een screen dus ook privacy.

Al onze zonwering wordt op maat gemaakt. Wij komen bij je thuis om op te meten welk formaat nodig is. Sommige zonwering is qua lengte wel op een maximaal formaat. Bekijk in de winkel de mogelijkheden.

Door de zijgeleiding heeft de wind nauwelijks vat op het doek. Het is dan ook prettig om je niet druk te hoeven maken als een screen de hele dag voor het raam hangt terwijl je niet thuis bent.

Een screen is een vlakhangende zonwering die dicht op het raam hangt. Het is een uitstekend product om het zonlicht tegen te houden en zo de temperatuur binnen te reguleren. Inkijk van buiten is er niet terwijl er doorzicht naar buiten blijft. Screens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De bediening kan zowel met de hand als met een motor.

Thuisin heeft een grote collectie knikarmschermen, markiezen, rolluiken, screens en terrasoverkappingen.

Meer weten over screens?

Neem contact met ons op

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om het onderstaande formulier in te vullen, inclusief je vraag. We zullen zo spoedig mogelijk antwoorden!

Maak een afspraak

Laat je gewenste datum en tijd hieronder achter voor een afspraak. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter wij je kunnen helpen. We kijken of het past en bevestigen de afspraak!

Laat je terugbellen

Vul dan onderstaand formulier in! Wij bellen je zo snel mogelijk terug.